• 11 ARALIK Perşembe 18:33
  • HV
Advert

Altın Koza’ya Doğru!

Caner Ural
Caner Ural
Yayın Tarihi : 08-09-2025 16:04

22-28 Eylül tarihleri arasında Menderes Samancılar başkanlığında gerçekleşmesi planlanan 32. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali için geri sayım başladı bile.

Bu yıl ödüller; sinemamızda toplumsal filmlerdeki güçlü kadın karakterleriyle hafızalara kazınan Meral Orhonsay ile beyazperdeden televizyona uzanan kariyerinde derin oyunculuğu ve sanatçı duruşuyla tanınan Mehmet Aslantuğ’a verilecek. Ödüller 25 Eylül akşamı sahiplerine verilecek.

Orhan Kemal’in anısını yaşatmak adına verilen Emek Ödülleri bu yıl; yönetmen ve yapımcı Biket İlhan, oyuncu Mahmut Cevher ve yönetmen Yaşar Seriner’e takdim edilecek.  Ödüller, festivalin 22 Eylül Pazartesi akşamı düzenlenecek Açılış Töreni’nde sahiplerini bulacak.

Yönetmen ve yazar Ümit Ünal’ın başkanlık edeceği jüride, oyuncu Belçim Bilgin, oyuncu ve yazar Berkay Ateş, görüntü yönetmeni, yapımcı Deniz Eyüboğlu, müzisyen Ekin Fil, yönetmen, yazar, karikatürist ve senarist Gani Müjde ve sinema yazarı, akademisyen Janet Barış yer alacak.

Bu yıl Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda 4’ü dünya prömiyeri olmak üzere 10 film jüri önüne çıkacak.

16 kategoride Altın Koza Ödülleri’nin sahiplerini bulacağı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yarışacak 10 film, Esin Küçüktepepınar, Mehmet Açar, Doç. Dr. Hakan Erkılıç ve Senem Erdine’den oluşan seçici kurulun değerlendirmesi sonucu belirlenmiş. 

Filmler Ali Cabbar’ın “Annemin Solgun Çiçekleri”, Emine Emel Balcı’nın “Buradayım, İyiyim”, Emine Yıldırım’ın “Gündüz Apollon Gece Athena”, Gözde Kural’ın “Cinema Jazireh”, Hakkı Kurtuluş ile Melik Saraçoğlu’nun “Algoritma'ya Biat Et”, Pelin Esmer’in “O Da Bir Şey Mi”, Orhan Eskiköy’ün “Ev”, Özkan Çelik’in “Perde”, Rezan Yeşilbaş’ın “Uçan Köfteci” ve Tayfun Pirselimoğlu’nun “İdea” .

Türkiye sinemasının en önemli buluşma noktalarından biri olan festivalin yarışmalarına bu yıl rekor sayıda başvuru gerçekleşti. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’na 45 filmin başvurduğu festivalde, Belgesel Film Yarışması’na 65 film, Uluslararası Kısa Film Yarışması’na 277 film, Ulusal Kısa Film Yarışması’na 288 film ve Öğrenci Kısa Film Yarışması’na 220 film olmak üzere toplamda 895 film başvuru gerçekleşti.

Festivalin geçen yıl başlattığı Edebiyat Uyarlaması Uzun Metraj Senaryo Yarışması’na da bu yıl 27 proje başvuruda bulundu.

 

 

 Sezen Geccesi’ne hazır mısın?

Nurcan Karaca hepimizin uzun zamandır  beklediği çok özel bir gecceye imza atıyor 11 Ekim geccesi.

Daha evvel başarı ile gerçekleştirdiği  Senfonik Şebnem Ferah, Senfonik Divalar-Nilüfer, Senfonik Broadway’den İstanbul’a Müzikaller gibi özel projeler ile  dikkat çeken Karaca şimdi de klasik ile popu birleştirip anılarla dolu çok özel bir Sezen geccesi hazırlıyor Beşiktaş Tüpraş Stadyumu'nda...

O gecce Sezen Aksu’nun hayatımıza dokunan o eşsiz şarkılarını 48 kişilik dev bir senfoni orkestrası eşliğinde ve sürpriz yıldız isimlerin yorumları ile dinlemek çok keyifli olacak gibi. ‘Haydi Sezen’e Gidiyoruz! Senfonik Konser’de kimlerin sahne alacağ bir sır gibi şimdilerde...

Türkiye’nin en özel isimleri bu hafta itibarıyla Coşkun Turgut yönetmenliğinde çekilen özel tanıtım videolarıyla tek tek açıklanacak. ‘

2024 Grammy adaylığı ile genç yaşında ülkemizin gururu olan Esin Aydıngöz, senfoni orkestrasını yönetecek.

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü olması nedeniyle konser alanındaki TOÇEV standında satışa çıkacak Sezen Aksu bebekleriyle kız çocuklarının eğitimi desteklenecek.

Bu özel gecce için alınan her bilet sizin adınıza TEMA Vakfı aracılığıyla toprağa dikilecek bir fidana dönüşüyor!

Konser repertuvarı, Sezen Aksu’nun efsaneleşmiş şarkılarından özenle seçilirken  konser rejisörü yönetmen Uğur Babürhan, orkestratör olarak Emil Erten ve Deniz Güngören

Teaser Yönetmeni  Coşkun Turgut Kostüm Tasarımı modacı Cihan Nacar, sahne arkası  Sabit Akkaya Hair Stylist ve MAC Make-Up Team dan oluşacak.

Poster Tasarım: Galip Aksular

Poster Text Animation: Emrecan Balca

PR:Emre Duymaz

 

 

Adalarda Caz!

 Adalar’da Caz, bu yıl “Damakta Kalan Tatlar” temasıyla 19-21 Eylül’de üçüncü kez gerçekleşecek!

Adalar’da Caz, üç gün boyunca söyleşiler, atölyeler, masterclasslar, gastronomik buluşmalar ve ada turlarıyla müziğin ötesine uzanan bir festival deneyimi sunacak.

Hem Adalıların hem de ziyaretçilerin yazın keyfini caz müzikle çıkaracağı Adalar’da Caz festivali, Büyükada Taş Mektep, Büyükada Atatürk Meydanı ve Heybeliada’nın yanı sıra Paşabahçe Vapuru’nda konserlerde birbirinden güçlü isimleri ağırlayacak.

3. Adalar Caz Festivalinde  Alp Ersönmez, Asena Akan, Berke Köymen&Timebanders Bilal Karaman, Ayhan Sicimoğlu ft. Latin All Stars, Burhan Öçal, Cenk Erdoğan Trio, Çağrı Sertel, Ece Göksu, Egemen Tosunbaş, Elif Canfeza Gündüz Quartet, Eylül Biçer, Hakan Başar, Islandman, İmer Demirer, Jen Session, Jülide Özçelik, Kaan Çelen Quartet, Nedim Ruacan, Nilüfer Verdi, Öner Karaçuha Quartet, Pesus’un konserlerine ev sahipliği yapacak. Konserler her akşam 18.30’da başlayıp 00.00’a kadar devam edecek.

 

Fethiye Film Festivali Uluslararası Oldu!

Fethiye Film Festivali, 5 Kasım - 9 Kasım 2025  tarihleri arasında  Canan Tor başkanlığında 3.kez gerçekleşmeye hazırlanıyor.

İlkine katıldığım ve büyük keyif aldığım festival bu yıl epey farkındalık yaratarak  adına “uluslararası” ünvanını da katıyor.

Halka açık ve ücretsiz olarak yerli ve yabancı film gösterimleri, yönetmen buluşmaları,  sergiler, atölyeler ve paneller ile gerçekleşecek.

Festivale yapılan başvurulardan festival jürisi tarafından seçilmiş 30 kısa film seyirci ile buluşmaya hazırlanıyor.

Uluslararası olarak Alabama Fairhope Film Festivali ve Yeni Zelanda’dan Show Me Shorts Film Festivali ile karşılıklı kısa film seçkileri takası yapılırken . Almanya’dan yönetmen ve akademisyen Thomas Arslan bir film ve söyleşi ile festivale katılacak.

İsveç İstanbul Konsolosluğu aracılığıyla 2 İsveç filmi gösterime girecek.

Görüntü yönetmeni Mehmet Aksin bir atölye ile katılımcılarla bir araya gelirken Vuslat Saraçoğlu, Ezel Akay, Onur Ünlü gibi yönetmenlerin filmleri ve sonrasında kendileri soru cevap bölümünde seyircilerle buluşacak.

Sinemada Atmosfer Tasarımı konulu panel ile sinema filmlerinin teknik yönleri ele alınacak. Panele akademisyenler ve mimarlar katılacak.

Son dönemin en popüler çalışmalarından, yönetmenliğini Nadim Güç’ün yaptığı ve başrolünde Nur Sürer’in oynadığı Mukadderat filmi, yönetmen ve oyuncu katılımıyla festivalin açılış filmi olacak.

FUFF 2025 gösterim ve etkinlik mekanları Aksin Sineması, Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi, Fethiye Kültür Evi ve Likya Sanat Yolu olarak belirlendi.

Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (FEFSAD) tarafından organize edilen festival Fethiye Belediyesi, Fethiye Esnaf ve Ticaret Odaları ile Fethiye esnafının desteğiyle gerçekleşiyor.

İlk iki yılında olduğu gibi Fethiye’nin kültür mirası Likya Antik kentleri görsel temalarını kullanan festivalin bu seneki görsel teması “Xsantos” Antik kenti.