• 23 NİSAN Salı 18:57
  • HV
Advert

2023 Ramazanı'nın en lezzetli iftar mekanları

Beklenen 11 ayın sultanı Ramazan geldi! Bu yıl 23 Mart’ta başlayıp 21 Nisan’da sona erecek Ramazan ayı için mekanlar en lezzetli hünerlerini konuşturuyor. Geleneksel Ramazan tatları, farklı dokunuşlar ve sevdiklerinizle oturacağınız en keyifli iftar mekanlarını sizler için derledik...

2023 Ramazanı'nın en lezzetli iftar mekanları
EATING & DINING
Yayın Tarihi : 20-03-2023 20:09

İstanbul'un ve Türkiye'nin en iyi iftar mekanları

Swissôtel The Bopshorus

Türk Mutfağı'nın bereketini ve eşsiz güzellikteki lezzetlerini sergileyen Swissôtel The Bosphorus, Ramazan ayı boyunca iftar menüsü yanı sıra geleneksel etkinlikleri ve canlı fasıl müziğiyle de vazgeçilmez adreslerden biri oluyor. Birlik ve beraberliğin sonsuz hissedildiği, yemeğin, sohbetin, huzurun ve güzel anların bir sofranın etrafında buluştuğu Ramazan ayı boyunca iftar menüsü Swissôtel Sabrosa Restaurant’ta haftanın her günü açık büfe olarak sunuluyor. Ali Nazik Kebabı'ndan, Kuzu Tandır ve Tepsi Mantı'ya, tatlı büfesinde öne çıkan Baklava çeşitlerinden Sorbelere lezzetli büfelerinin sunulduğu menülere sınırsız meşrubat seçeneği eşlik ediyor. 

Ramazan ayına özel Gaziantep’ten gelen şefler, iftar büfesinde Gaziantep yöresine ait Beyrani, Yuvalama, İçli Köfte, Antep Dolma, Şekerli Börek, Nohut Dürüm, Patlıcan Kebabı, Analı Kızlı ve Pirpirim Cacığı gibi lezzetleri Swissôtel’de usta ellerden konuklarına sunuyor. 

Rezervasyon için tıklayın.

***

Beyti

Florya'dan tüm şehre; hatta tüm dünyaya ünü yayılmış bir mekan olan Beyti'de Ramazan her sene olduğu gibi bu sene de son derece renkli geçiyor. Mekanın nevi şahsına münhasır ambiyansı, kusursuz hizmet kalitesi ve büyüleyen lezzetleri Ramazan ayı boyunca, iftar vaktinde sizleri bekliyor. Zengin iftar menüsünde; lezzeti bol kahvaltılıklar, çorba, su böreği, ızgara çeşitleri, salata ve tatlı bulunuyor. Tatlı menüsünden seçiminizi kendiniz yapıyorsunuz; Baklava'dan Sütlaç'a, Ekmek Kadayıfı'ndan Güllaç'a kadar bir çok nefis lezzet bulunuyor. 

İftar menüsü kişi başı fiyatı: 1.750 TL

Rezervasyon için: 0212 663 29 90

Beyti hakkında detaylı bilgi için tıklayın. 

***

Günaydın Et

Türkiye'nin hatta dünyanın dört bir yanında misafirlerine harika lezzet deneyimleri yaşatan Cüneyt Asan ve ekibinin imzasını taşıyan mekan; her ana bambaşka lezzetler katmaya Ramazan ayı boyunca da devam edecek. Sevdiklerinizle oturacağınız keyif ve lezzet dolu Günaydın sofraları, iftar deneyiminizi bambaşka bir boyuta taşıyacak! 

İftar menüsü kişi başı fiyatı: 950 TL

Günaydın hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

***

Bursa Garaj Kebap 

Damaktan silinmeyen tatlarıyla asırlık bir lezzet klasiği olan Bursa Garaj Kebap, Ramazan ayı boyunca eşsiz iftar sofralarına eşlik edenlerden. Ramazan ayı boyunca sevdikleriyle sıcacık iftar sofralarına oturmak isteyenler, Bursa Garaj'ın leziz iftariyelikleriyle lezzet şovuna başlıyorlar. Sonrasında sıcacık Süzme Mercimek Çorbası ile damaklara imza atıyor. Bursa Garaj'ın özel lezzetleriyle donatılan iftar sofralarına davetlisiniz...

İftar menüsü kişi başı fiyatı: 420 TL (Gruplarda kişi başı 400 TL)

Bursa Garaj Kebap hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

***

Mutlu Et

Ramazan'dan hemen önce kapılarını açan; şehrin en yeni popüler lezzet noktası Mutlu Et, iftar sofralarınıza lezzet katmaya hazır. Florya'da sevenleriyle buluşan mekan muhteşem manzarasıyla dikkat çekiyor. Gün batımının en keyifli yaşandığı mekanların başında gelen Mutlu Et;her katta bulunan geniş ve lüks dekore edilen VIP odalarının yanı sıra çocuklu aileler için de oldukça uygun bir seçenek. Renkli oyun odası, bebek bakımı için ayrılan özel bir bölüm ve mescid gibi sosyal hizmetler de düşünülmüş.

Ramazan ayı için ise nefis bir iftar menüsü sunuyorlar. Nefis bir Mercimek Çorbası ile açılan iftarlara, yöresinden özel olarak getirilen çeşitli iftariyelikler eşlik ediyor. Mezelerden; şakşuka ve haydari seçeneği mevcut. Roka ve Gavurdağ Salatası'ndan seçiminizi yapabiliyorsunuz. Çiğ Köfte kesinlikle denenmesi gerekenler arasında. Ara sıcaklarda ise Kuru Patlıcan Dolması, Semsek ve Fındık Lahmacun var. Ramazan özel menüsünde 2 kişilik ana yemek seçenekleri olarak Adana Kebap, Kuzu Şiş, Tavuk Şiş ve Kanat bulunuyor. Güllaç veya Baklava ile lezzetin son vuruşunu yapabilirsiniz. 

İftar menüsü kişi başı fiyatı: 700 TL

Rezervasyon için: 0212 579 72 74

***

BigChefs

Türkiye’nin en büyük ve yaygın cafe-restoran zinciri Bigchefs, Ramazan ayına özel olarak hazırladığı 2 ayrı menüsü ile misafirlerine unutulmaz bir iftar deneyimi yaşatıyor. Her şubesinde aynı özen ve detaylı çalışmayı sürdüren BigChefs mutfağı özel olarak seçilen lokal malzemelerle damaklara imzasını atıyor. Atıksız mutfak projesini de her adımda destekleyen mekan; Ramazan ayı boyunca misafirlerini yine her zamanki şık konseptinde ağırlıyor. 

BigChefs lezzetleri bir araya geliyor ve Ramazan ayı boyunca masalar renkleniyor!

2 farklı iftar menüsü sunan BigChefs'te leziz iftariyelikler arasında; Hurma, zeytin, bal, tereyağ, kuru kayısı, çilek, ceviz, beyaz peynir, pastırma ve gül reçeli var. Çorba olarak ise günün çorbasını sunuyorlar. Tatlılarda ise lezzetiyle hayran bırakan, nefis bir Cevizli Güllaç bulunuyor. İftar menülerinin birinde ana yemek seçeneği; Izgara domates ve sivri biber ile servis edilen Patlıcan Beğendili Köfte bulunuyor. Diğer menünün ana yemeği ise lezzetiyle büyüleyen, Patlıcan beğendi ile servis edilen Izgara Tavuk Butları.

 İftar menüsü kişi başı fiyatı: 350 TL

BigChefs hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

***

Kalbur Et

İstanbul'un göz kamaştıran mekanı Kalbur Et; çok kısa bir süre içinde kendi müdavimlerini oluşturanlardan. Gastronomi dünyasında kebap ve ete bambaşka bir soluk kazandıran mekan; Ramazan ayı boyunca misafirlerini şık atmosferinde, iftara özel hazırladıkları menü ile ağırlayacak. 

Kalbur Et hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

***

Borsa Restaurant

Yıllardır bir Ramazan klasiği haline gelen Borsa Restaurant, bu sene de 11 ayın sultanının favorisi olmaya aday. Zengin çeşitli ve her lokmasında muhteşem lezzetler yatan iftar menüsü her detayı ile iştah açıyor. Serpme iftariyelikler en özelinden seçilerek lokal lezzetler kullanılıyor; Akçaabar tereyağı, Kastamonu pastırması, Edremit zeytini, Erzincan tulum peyniri, eski Kars kaşar peyniri... Çorba, salata ve zeytinyağlıların yanı sıra menüde sıcak başlangıçlar en dikkat çekicileri. Tonya Telli peynirinden Karadeniz pidesi, Beyaz peynirli ve maydanozlu su böreği, Trabzon usulü etli kara lahana sarma... Ana yemek seçenekleri ise şu şekilde: Beyaz pilav ile et döner kebap, Dana etinden Borsa usulü Borsa köfte ızgara, Taş fırında Konya usulü hünkar beğendi ile kuzu tandır. Tatlılarda ise; Nar taneleri eşliğinde güllaç, şekerpare, kazandibi, baklava, fırın sütlaç, Afyon kaymaklı ekmek kadayıfı, Borsa usulü hurmalı incir tatlısı ve profiterol!

İftar menüsü kişi başı fiyatı: 1.350 TL

Borsa Restaurant hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

***

Madhu's İstanbul

Swissôtel The Bosphorus içerisinde yer alan Madhu's, Ramazan ayına özel olarak hazırladığı iftar menüsüyle lezzet algısını değiştiriyor. Açıldığı günden beri Hint Mutfağı'nın en başarılı mekanı haline gelen ve gastronomi dünyasına yepyeni bir soluk kazandıran Madhu's ile sınırları zorlayın! Dünya çapında aldığı birçok özel ödüle ek olarak, aynı zamanda Büyük Britanya kraliyet ailesinin catering hizmetlerini de yürüten Madhu's; İstanbul'da da fark yaratmaya devam ediyor.

Madhu's, Ramazan ayına özel olarak hazırladığı iftar menüsüyle tam anlamıyla lezzet şöleni yaşatanlardan. Otantik lezzetler, geleneksel yöntemler ve modern dokunuşlar...

Ramazan ayına özel olarak hazırlanan 2 farklı menü mevcut; menülerden biri vejeteryanlar için özel olarak hazırlanmış. 

Madhu's Sebzeli Ramazan menüsü; birbirinden lezzetli iftariyeliklerle başlıyor. Bal, kaymak, kuru meyve, fındık, Medine hurması, domates ve salatalık tabağı, özenle seçilmiş Türk peynirleri ve zeytinler... Çorba olarak ise Dal Dhania Shorba yani sarı mercimek püresi ile hazırlanmış, kişniş, kimyon ve limonlu çorba. Sonrasında ise Palak Patta Chaat; panelenmiş bebek ıspanak yaprakları, acı biber, zerdeçal, taze kişniş ve chutney sos... Ana yemek seçenekleri ise Sebzeli Biryani ya da Royal - Sebzeli Thali.

Diğer menü ise yine aynı leziz iftariyeliklerle başlıyor ve yine aynı çorba ile devam ediyor. Sonrasında nefis Chicken Samosa; hafif acılık katıyor damaklara. 'Non-vegetarian' olan bu ikinci menüde ana yemek yine seçenekli olarak sunuluyor; Lamb Briyani ya da Royal - Etli Thali. Tatlı olarak da Baklava'nın Madhu's yorumunu denemelisiniz; Gajar Ka Halwa Baklawa! Ve tabii ki kapanışa taze mevsim meyveleri de eşlik ediyor...

İftar menüsü kişi başı fiyatı (Vegetarian): 1.500 TL

İftar menüsü kişi başı fiyatı (Non - Vegetarian): 1.250 TL

Madhu's hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

***

Dönerci Serkan Usta

Şehirde lezzet şovları estiren Dönerci Serkan Usta, Ramazan ayı boyunca muhteşem bir iftar sofrasıyla karşımıza çıkıyor. Birbirinden lezzetli iftariyelikler iştahınızı daha da açıyor. Dumanı üstünde tüten, sıcacık çorbanızın lezzetine doyum olmuyor. Taptazr salatanız, günlük hazırlanan mezeleriniz, içli köfteniz, sıcacık börekler, mis kokulu İskender, biribirinden güzel tatlı çeşitleri ile Dönerci Serkan Usta, Ramazan'a imzasını atıyor!

Dönerci Serkan Usta hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

***

Adana Ocakbaşı

Özellikle Ataşehir bölgesinde ocakbaşı konseptine bambaşka bir yorum kazandıran ve kapılarını açtığı ilk günden itibaren tüm gözleri üzerine çeken Adana Ocakbaşı; Ramazan ayı boyunca keyifli sofralarıyla sizi bekliyor. Mekana özel lezzet patlamaları iftar sofranızı renklendirmeye hazır. Ayrıca tamamen yöreseninden getirilen malzemelerle hazırlanan mezeleri, ara sıcakları ve salatalarına bayılacaksınız. 

Adana Ocakbaşı hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

***

Develi

Lezzet ünlüsü olarak tanınan Develi, şehrin dört bir yanında misafirlerini ağırlarken unutulmaz lezzet deneyimleri sunmaya Ramazan boyunca da devam edecek. Güneydoğu Anadolu Mutfağı'nın en özel lezzetlerini sofralarında buluşturan mekan, bu yıl Ramazan ayına özel olarak hazırladığı menüsüyle gözleri üzerine çekmeyi başaranların da başında geliyor. 

İftar menüsü oldukça seçenekli bir şekilde hazırlanmış. Çorbalardan; Maydonoz Çorbası, Taze Fasulye Çorbası, Buğday Çorbası, Brokoli Çorbası, Yayla Çorbası, Sizme Mercimek Çorbası. Çiğ köfte, salata, vişneli yaprak sarma ve elmalı kereviz eşliğinde biribirinden güzel ara sıcaklarla iftarınıza devam edebiliyorsunuz. Kebap çeşitleriyle lezzeti en üst noktaya taşıyıp, tatlı seçenekleriyle de noktayı koyuyorlar!

İftar menüsü kişi başı fiyatı: 950 TL

Develi hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

***

Namlı Gurme

Şehre en özel lezzet dokunuşlarının başında gelen Namlı Gurme, yine Ramazan ayının yıldızı olamaya hazır. Ramazan ayına özel olarak hazırladıkları iftar menüsünün yanı sıra özenle seçilmiş şarküteri ürünleriyle de evinizde Namlı lezzetini yaşayabilirsiniz. 

Namlı Gurme hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

**

The Galliard

Lezzetleri ve şık dokunuşlarıyla dikkat çeken The Galliard, Ramazan ayı boyunca iftar davetleri için özel bir menü sunuyor. Gurme bir iftar için şehrin göz kamaştıran mekanlarının başında gelen The Galliard, Ramazan ayına bambaşka bir soluk katanlarda. Trüflü Kereviz Çorba, Kabak Mücver, Cheddar Köfte, Tavuk Rotolo ve Tuzlu Karamelli Profiterol gibi farklı iftar lezzetleri sunan mekanın; Vadistanbul, Emaar Square Mall ve Metropol İstanbul'da şubeleri bulunuyor. 

The Galliard hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

***

Arwin Cihangir

İstanbul'u ayaklarınızın altına seren ve manzarasıyla büyüleyen Arwin; Cihangir'den tüm şehre lezzet katmaya devam ediyor. Ramazan ayı boyunca hazırladıkları özel menüleri ile misafirlerine keyfine doyum olmayan bir iftar sofrası sunuyor. Aynı zamanda yakın zamanda yeniledikleri menüleriyle de gözleri üzerine toplayan Arwin Cihangir, her lezzetiyle sizi büyüleyecek!

Arwin Cihangir hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

***

Liman İstanbul

Yerel lezzetlerin Dünya Mutfağı'ndan özel dokunuşlarla buluştuğu Liman İstanbul; Ramazan ayı boyunca hazırldıkları özel iftar menüsüyle misafirlerini ağırlıyor. Fransız Art Deco etkileriyle tasarlanan ambiyansı ve muhteşem tarihi yarımada manzarasının eşlik ettiği Liman İstanbul sofraları; Ramazan ayı boyunca siz ve sevdiklerinizi lezzet dolu bir sofrada buluşturuyor. Türk mutfak kültürünün çağdaş bir yorumla sunulduğu mekanda, Boğaz'ın tüm ayrıcalıklarını hissedeceksiniz. 

***

Nuar İstanbul

Nuar İstanbul hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

***

Ha'BuPide

Anadolu lezzetlerinin en iyi temsilcilerinden Ha'BuPide, Galataport’ta açılan ilk şubesiyle Ramazan ayını karşılamaya hazır. Menüsünde Karadeniz usulü ekşi maya hamurundan hazırlanmış pidelere ek olarak farklı lezzetler de sunuyor: zırhta çekilmiş Konya usulü etli ekmek, kebap kıymasından Çıtır Antep usulü lahmacun, güveçte dana kaburgalı kuru fasulye. Tatlılarda ise manda sütlü fırın sütlaç ise imza lezzet olmaya aday. Ramazan'a özel hazırladıkları menülerinde ise Mercimek veya Domates çorbası arasından seçim yapabiliyorsunuz. Leziz iftariyeliklerin ardından nefis pide çeşitleri sunuluyor. Tatlı olarak ise Kabak tatlısı veya Sütlaç seçebiliyorsunuz.

İftar menüsü kişi başı fiyatı: 290 TL

***

Kaşıbeyaz The Bosphorus

Lezzet dünyasına şık ve lezzet dolu bir soluk katan Kaşıbeyaz'da Ramazan oldukça renkli geçiyor. Özenle seçilmiş yöresel iftariyeliklerin ardından günün çorbasıyla iftarınızı açıyorsunuz. Başlangıçlar arasında Acılı Ezme, Yoğurtlu Semizotu, Pancar Turşusu ve Çalı Fasulye bulunuyor. Kaşıbeyaz'ın olmazsa olmazları Çiğ Köfte, İçli Köfte, Fındık Lahmacun ve Söğüş Salata da unutulmamış. Ana yemek seçeneklerinde ise; Adana Kebap, Izgara Köfte, Piliç Şiş ve Dana Biftek var. Güllaç, Künefe, Sütlaç ve İrmik Helvası da yemeğe tatlı bir son kazandırıyor. 

İftar menüsü kişi başı fiyatı: 975 TL

Tatlılarda; güllaç, peynirli künefe, fırın sütlaç ve irmik helvası seçenekleri mevcut. İçecekler: Meşrubat, meyve suyu, ayran, soda, şalgam, çay, kahve (sınırsız)

İftar menüsü kişi başı: 975 TL

Rezervasyon için: 0212 295 50 00

***

Hamdi Restaurant

Hamdi, Ramazan ayına özel olarak hazırladığı menüsüyle iştah açanlardan. Hurma, zeytin, beyaz peynir, yöresel peynir, bal ve kaymaktan oluşan serpme kahvaltılarıkları iftarınızı açarken size eşlik ediyor. Mezeleri ve ara sıcaklarıyla da unutulmaz bir deneyim yaşatıyor. Ana yemeklerde ise kişi başı masa servisi yapılıyor: Kuzu Şiş, Fıstıklı Kebap ve Haşhaş Kebap...

İftar menüsü kişi başı: 750 TL

Rezervasyon için: 0212 444 64 63

***

Seraf Restaurant

***

Uludağ Et Lokantası

Yüzyılların geleneği olan iftar sofralarında Uludağ Et Lokantası, Türk Mutfağı'nın keyfini çıkarabileceğiniz bir klasik olmaya devam ediyor. İlkbahar ile birlikte, Ramazan ayının en keyifli anı olan iftar sofralarını özel kılmak için Uludağ Et Lokantası 1200 kişilik bahçesi, 800 kişilik kapalı salonu, Marmara Denizi ve Tarihi Atatürk Deniz Köşkü manzarası, çocuk oyun parkları ve geniş otoparkıyla konuklarına eşsiz iftar keyfini yaşatıyor. Ayrıca grup yemekleri, özel davetler, şirket toplantıları ve kokteyller için sunum yapabileceğiniz teknik ekipmanlarla donatılmış 250 kişilik klimalı özel salonu da mevcut. Ramazan için özel hazırlanan menüde ise günün çorbası, salata, günün mezeleri ve ara sıcaklar mevcut. Ana yemek olarak Uludağ Kebap veya 4 çeşit Sıralı Et sunuyorlar. 

İftar menüsü kişi başı: 775 TL

Rezervasyon için: 0212 624 95 90

***

Ziya Şark Sofrası Florya

***

Köşebaşı Cadde

Bağdat Caddesi'nin lezzet dolu mekanı Köşebaşı, Ramazan ayına özel olarak hazırladığı iftar menüsüyle unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşatıyor. İftar menüsü ise şu şekilde...

Süzme Mercimek Çorbası, sıcak Ramazan Pidesi, Erzincan Tulum Peynir, Trabon Tereyağ, yöresel iftariyelikler, salata seçenekleri, Fındık Lahmacun, Çöp Şiş, Köşebaşı Kebap, Şaşlık Kebap, Tavuk Şiş. Tatlılardan; Sütlaç, Güllaç, Tahinli Kabak.

İftar menüsü kişi başı: 750 TL

Rezervasyon için: 0216 467 53 53

***

Köşebaşı Levent

Köşebaşı artık bir klasik, en iyi çöp şişi yiyebileceğiniz yerlerden. Rüştünü ispat etmiş bir kebap restoran zinciri. Ara sıcaklar, iftariyelikler, zeytinyağlılar ve mezelerle donatılmış çeşit çeşit bir iftar yemeği için Köşebaşı en ideal yerlerden bir tanesi. Vegan menü seçeneği de olan restoranda ana yemekler arasında Adana ve Tarsus mutfak kültürü öne çıkıyor.

İftar menüsü kişi başı: 650 TL + %10 servis ücreti 

Rezervasyon için: 0212 270 2433

***

Tike 

Bir lezzet klasiği olan Tike, en yeni şubesiyle Çekmeköy'de kapılarını açtı. Ramazan boyunca iftar menüsü ise şu şekilde...

Günün çorbası, yöresel iftariyelikler, Tarla Salatası, Kuru Şakşuka, Hatay Humus, İlkbahar Favası, Antep usulü Çiğ Köfte, İçli Köfte, Fındık Lahmacun, Fındık Semsek, Sumak ekşili Etli Kuru Biber Dolması, Ali Nazik, Tarsusi Kebap, Tavuk Şiş, Çıtır Kanat, Kuzu Şiş. Tatlılarda ise: Güllaç, Karamelize Sütlaç, Cevizli Kadayıf, Antalya usulü Kabak Tatlısı, Çifte Kavrulmuş Kepekli Tahin. 

İftar menüsü kişi başı: 850 TL

Rezervasyon için: 0507 772 75 75

***

Konyalı Restaurant

Sıra dışı ve tarihi bir iftar mekanı olarak Topkapı Sarayı’nın bahçesinde 1897 yılından beri servis veren Konyalı Restoran’ı denemenizi öneririm. Osmanlı Saray şerbeti ve geleneksel Türk Mutfağı'ndan lezzetlerin sunulduğu zengin bir iftar menüsüne sahip.

İftar menüsü kişi başı: 925 TL

Rezervasyon için: 0212 513 96 96

***

Kirpi Cafe

Kirpi hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

  • Etiketler