https://www.geccemekan.com/files/uploads/user/b6770af9bf892b0d4dbbc1aa5a3201a4-3a2748ac42c6bbe14ce5.jpg Gürkan Boztepe

İzlemeniz gereken iki film

25-07-2023 11:48 6278 kez okundu.

 

Oppenheimer ve Missionİmpossible

Önce Tom Cruise ‘un başrolünde olduğu filmden bahsetmek gerekirse;bildiğiniz gibi bu aksiyon serisinde konudan çok nasıl işlendiği önemli .Oyuncular biribirinden başarılı çekimler süper ,aksiyon abartısı maximumda.Bu filmde HayleyAtwell çıkış sağlamış ama Rebecca Ferguson ve PomKlementieff Kadın oyuncu olarak daha başarılı ve kendine münhasır güzellikleri ile dikkat çekmekte.Kötü adam Babriel rolündeki EsaiMorales den daha çok yıldızları toplayan herzamanki sempatik tavırları ile fırlama Benji (SimonPegg) .

Mission: Impossible konusu - Ölümcül Hesaplaşma, ikonik ajan EthanHunt ve birlikte çalıştığı IMF ekibinin maceralarını konu ediyor. TomCruise’un yeniden EthanHunt karakterine hayat vereceği aksiyon türündeki filmde, RebeccaFerguson üçüncü kez IlsaFaust karakterini canlandırırken, kadroda SimonPegg, Angela Bassett, VanessaKirby, VingRhames gibi isimler de yer alıyor. Filmin yönetmenliğini ise serinin beşinci devam halkasından itibaren yönetmen koltuğunda oturan ChristopherMcQuarrie üstleniyor.

Bence izlenmesi gereken sebeplerden en önemlisi Motorla atlama sahnesi. Neden mi? TomCruise

AYNI SAHNEYİ 6 KEZ ÇEKTİLER

Ünlü isim, bu sahneye hazırlanmak için 500'den fazla paraşütle atlayış ve 13 binden fazla motokros atlayışı gerçekleştirmişti. TomCurise, söz konusu sahnede yaptıklarını bir günde tam 6 kez başarılı bir şekilde tekrarlamıştı.

İşine bu kadar saygı duyan 60 yaşındaki sanatçıyı izlemek gerekmekte.

Şimdi gelelim ana yemek konumuz OppenheimerFilmine.Bu film aslında akmıyor.Bu film aslında zevkle izlenmiyor.Bu film aslında çok uzun.Bu fil bile değil sanki bir belgesel.Bu film aslında Amerikan emperyalizmin kendi içinde yarattığı kahramanları bile işi bitince nasıl tükürüp attığının bir göstergesi deyip izlemeyebiliriz.Ama değil izlemek lazım.

Önce Yahudi ve Amerikalı olma çaktırmadan pompalanmakta.Yahudi isen zekisin mesajı verilmekte.Yahudi isen Amerikada ve Dünya’da başarılı olabilirsin mesajı verilmekte.Yahudi isen zorluklar içinde bile bulunduğun ülkeye değer katarsın mesajı verilmekte.Bir de Amerikalı isen Dünyayı ele geçirbilirsin ve en güçlü sensin mesajı verilmekte.Sıkılsan da bu filmi izlemek önemli.

Dünyadaki 220.000 ölüme sebep olan Atom Bombasının üretilmesi ve Japonlara karşı kullanılması süreçlerini Amerikalılar kendi içlerinde hesapta özeleştrigetirmişler.Olmuş mu olmamış yeter mi yetmez.Japonlar açısından olaya gerçekten bakabiliyor muyuz bu filmde hayır …

Bu film Amerikalıların çıkarlar doğrultusunda Dünyanın en zeki insanlarını bile işlerine gelince nasıl kullanıp attıklarını göstermesi açısından iyi olsa da ,aba altından gösterdiği Amerika ve Yahudi taraftarı tutumu ile çelişkiler barındırmakta.Bu arada Oyuncular çok başarılı.Hele başroldeki Cillian Murphy bence ve oyuncuların tamamı çok başarılı.Ama film gereksiz uzun.

Konuyu tekrar hatırlyalım;

Christopher Nolan'ın yönettiği film, Amerikalı bilim adamı Julius Robert Oppenheimer'ın (Cillian Murphy) hikayesini ve İkinci Dünya Savaşı sırasında atom bombasının geliştirilmesindeki rolünü anlatıyor. Fizikçi Julius Robert Oppenheimer, İkinci Dünya Savaşı sırasında Manhattan Projesi'nin bilimsel lideri yapılmıştır. Fakat o ve eşi Kitty (EmilyBlunt), bu kararın hem kendi hayatlarında hem de bütün dünyanın üzerinde bu kadar büyük bir etkiye sahip olacağını tahmin bile edemezdi.

Oyuncu kadrosundan:Cillian Murphy - J. Robert Oppenheimer,Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey

Gelelim gerçeklere ;1945'in sonuna kadar Hiroşima'da atom bombası saldırısından dolayı yaklaşık 140.000, Nagasaki'de ise 80.000 kişi ölmüştür. 2007'de, Nagasaki belediyesinin resmi sitesine göre, o an öldürülen veya daha sonra atom bombasının etkisiyle ölenlerin toplam sayısı 143.124'e ulaşmıştır.Şu anda 220.000 Kişi olduğu düşünülmektedir.

Büyük bir kentin ortasına düşen 1 megatonluk bir atom bombası hemen hemen bütün şehri yok edecektir. Saatte 750km/s hızla esen bir rüzgâr, bombanın düştüğü yerden 3km kadar uzaklıkta olan bütün binaları ve köprüleri yerle bir edecek, bu alandaki bütün canlı varlıkları öldürecektir. Patlama merkezinden 3–5km rüzgârın hızı 470km/s olacaktır. Bu alandaki bütün evler ve köprüler hasar görecektir, bu alandaki insanlar derileri kavrulup yanarak ölecektir. Merkezden 5–7km ötede rüzgârın hızı saatte 260km olacak, elbiseler tutuşacak radyasyon seviyesi öldürücü düzeye çıkacaktır. Merkezden 7–12km uzakta rüzgârın hızı 50–55km/s olacak; telefon telleri kopacak, insan vücutlarında ikinci derece yanıklar oluşacak, insanlar patlamanın ve radyo aktif serpintinin etkisiyle kör olacaktır.

Isı

Ardından gelen 3.000°C’lik ısı etkisi ise yaklaşık 2km çapındaki her şeyin yanmasına yol açtı. Daha sonra ise patlamanın etkisiyle başlayan ve saatte 1800km ile esen alev rüzgârı çevredeki her yükseltiyi dümdüz etti. Ama asıl kalıcı etkiyi patlamadan birkaç dakika sonra başlayan bir yağmur gerçekleştirdi. Yağmur ile tüm radyoaktif serpinti bölgeye inmiş oldu. Saniyelerle ölçülebilecek bir zaman dilimi içerisinde Hiroşima'yı yok eden bu korkunç bombanın bilançosu yaklaşık 80.000 ölü ve 100.000 yaralı olarak belirlendi.

Radyasyon

Hiroşima'ya atılan atom bombasından sonra, yayılan radyasyondan dolayı birçok çocuk hasta olmuş ve ölmüştür. Radyasyon, üreme hücrelerini etkilediği için çoğu bebek genetik bozukluklarla beraber doğmuştur.

Japonya
’nın 15 Ağustos'taki mesajında, "Savaşın Japon halkını mahvedeceğini" belirten dönemin Japonya İmparatoru Hirohito, ülkesinin "koşulsuz teslim olduğunu" ilan etti.

Amerika Utanç duyması gereken insanlık suçunu ;bir fizikçi yahudinin linç kampanyasını ve kullanılması yönünden gösterip eline geçen 180 milyon usdlik bir özür filmi fırsatını elinden kaçırmıştır.

Film endüstrisi ABD nin ve ünlü yönetmenler de Yahudilerden oluştuğu sürece daha çok bu tarz filmler izler ve kendimizi entelektüel sanmaya devam ederiz.

Aynı film bütçesi ve teknolojisi Japonlarda olsa bu konuyu hangi açılardan çekerlerdi ve neler izlerdik merak ediyorum.

Bu haftalık benden bu kadar kalın sağlıcakla ….

 

 

 

 

 

 

DİĞER YAZILARI Sağlık turizmi ve zayıflama sektörü Evde yemek Gastroshow Shakira rehberiyle Yunanistan Hamburger ve coğrafi işaretli hamburger Müzik kültürü ve toplum kültürü Yaz geliyor kilo verecek misin? Evcil hayvan gastronomisi İzmir klasik lezzetleri Marka olmak Doğru bildiğimiz yanlışlar Ordu Ünye'de gastronomi ve turizm Avrupa sosyetesi nerede? Zengin yoksul GTD, Türkiye gastronomisine değer katanları ağırladı Türk gastronomisi uzayda! 40 önemli bilgi Gastronomik önemiyle dikkat çeken 5 kitap 2023'ün EN'leri listesi 2024 Markalaşma Yılı İzmir'de neler oluyor? Sofra Adabı ve Asalet Napolyon Kalbim Malta'da kaldı Burçlar hangi yemekleri sever? Michelin ve Türk Mutfağı'na saygı! Hygge Felsefesi nedir? Kopenhag'da bir gecce Veni Vidi Vici Kültür manyağı yaparım Son Akşam Yemeği'nin hikayesi Hoş geldin Ekim 2023 İstanbul'da neler oluyor? Gastronomi turizmi için şehir etkinliklerinin önemi Anadolu kadınına döviz kazandırmak Emlak sektörü ve gastronomi Personel sorunu & Patron sorunu Ünlüler ne yemek sever? 3 günde Tokat Motor kültürü Gastronomi ve sanat Neden eski müzikler 2 Michelin Yıldızlı şefin en iyi tabağı: Domates Bayramlara bakış açısı Fethiye bayramlıkları Bodrum, neden Bodrum? İstanbul'da etkinlik yoğunluğu Bodrum-Çeşme nereden çıktı? Atatürk'ün hayatını kurtaran saat Mutfak yangınları Şehirleri marka yapan restoranlar Peru Gastronomisi Anneler Günü'nün bilinmeyen hikayesi Topkapı Sarayı Paskalya Bayramı ve Ukrayna İstanbul semtlerinin isimleri nereden geliyor? Hobin kadar konuş Evde Somon ve Morina kalmamış Oslo'ya gittim! Başka bir Çanakkale Zaferi İzmir'de bir günde ne yenir? Sophia Loren ve favorisi Ristorante Apollianare Sevimli dostlar; köpeklerimiz, kedilerimiz Neden Anadolu? Deprem gerçeği! Amerika havası Tiyatro 24 TL, kahve 50 TL: "Veba" İstanbul'da su durumu, kuraklık ve farkındalık İstanbul'da gezilecek yerler Yaşlandığını nasıl anlarsın? 2022'nin En'leri listesi Avatar: Suyun Yolu Gastronomi sözlüğü Christmas ve Noel Baba  İstanbul semt isimleri Trüf mantarı Tanımlar Haftalık gelişmeler... Prag'da sonbahar! YEMEK  YEMEK  MICHELIN YILDIZI  Ne İzleyelim? Trüf mantarı ve Gastronomi  Sürdürülebilirlik ve İklim Krizi İHRACAT REKORLARI Amerika Başkanını Covid 19'dan koruyan karamürver ve Kastamonu