https://geccemekan.com/files/uploads/user/b6770af9bf892b0d4dbbc1aa5a3201a4-3a2748ac42c6bbe14ce5.jpg Gürkan Boztepe

Avatar: Suyun Yolu

25-12-2022 22:22 5212 kez okundu.

Su akar yolunu bulur şeklinde de özetlenebilir.

Bu filme gidilmeli mi? Evet kesinlikle gidilmeli.

Nedenleri hemen aşağıda;

1. Film görsel şölen.

2. Su altında neler olabilir merak edenlere..

3.  2154 yılında bizi neler bekliyor.

4. Teknoloji değişse de Cüneyt Arkın aksiyonları değişiyor mu? 

5. Tarihin en pahalı filmini izledin mi diye sorarlarsa...

6. Üç boyutlu gözlük ile 4 saat durabiliyor musun?

7. Netflix gibi kanallarda bu kalitede film bulamıyorsan.

İlk etapta akla gelen 7 sebep diyebiliriz.

Bu zamanda sinemaya gidilir mi? Evet gidilir, Maske ile oturmakta fayda var.

Gelelim konusuna

Avatar. Dünyaca ünlü Kanadalı yönetmen James Cameron tarafından yönetilen film, 2,92 milyar dolarla tüm zamanların en çok hasılat yapan filmi olmuştu. İşte tüm dünyadan milyonlarca sinemaseverin uzun süredir heyecanla beklediği yapımın devam filmi, kısa süre önce vizyona girdi.

Yine James Cameron tarafından yönetilen “Avatar: Suyun Yolu” (Avatar: The Way of Water) isimli film, uzun bir bekleyişin ardından izleyici karşısına çıktı. Haliyle, yıllar önce sinema dünyasında önemli bir etki bırakan Avatar filminin devam hikayesi, sinemaseverler ve sinema eleştirmenleri arasında da heyecan yarattı. Bununla birlikte Avatar: Suyun Yolu için sinema eleştirmenleri tarafından yapılan yorumlar oldukça muhtelif. Detaylara bakalım…

Filmin öyküsüne gelirsek, “Avatar”, Dünya’nın nerdeyse tüm doğal kaynaklarının tüketildiği 2154’te geçer. RDA (Resources Development Administration / Kaynak Geliştirme İdaresi) adlı kuruluş, Alpha Centauri sisteminde, Polyphemus gezegeninin uydusu Pandora’da, dünya için paha biçilmez değerdeki unobtanium mineralinin, bol miktarda var olduğunu keşfeder. Atmosferi insanlar için zehirli olan yeşil gezegen Pandora’da zengin bir bitki örtüsü ve büyük doğal vahşi yaşamın yanında, 3-4 metre boylarında, akıllı, kabile kültürünü benimsemiş, mavi tenli, insansı görünümlü, saldırıya uğramadıkları sürece barışçıl Na’vi halkı da yaşamaktadır. Kutsal gördükleri dev Yuva Ağacın etrafında yaşayan, tabiat ananın simgesi olan ana tanrıça Eywa’ya ibadet eden, tüm geçmişte yaşamış olanlarının varlıklarını Ruhlar Ağacında sürdürdüklerine inanan Na’viler, doğayla uyum içinde yaşamaktadırlar. Dünyalı bir bilim insanının mitolojik ve masalsı gördüğü inanç sistemi Pandora’da fiilen gerçeğin ta kendisidir.

The Hollywood Reporter'ın yakın tarihli bir raporuna göre, uzun zamandır beklenen devam filmi "Avatar: The Way of the Water"ın 350 milyon ila 400 milyon ABD doları arasında bir bütçeye sahip olduğu öğrenildi. Sözkonusu devam filminin bu bütçeye sahip olması onu, Marvel'in "Avengers: Endgame" ve "Age of Ultron"unun yanında "tüm zamanların en pahalı" filmlerinden biri haline getiriyor.

İlk Avatar filmi şu anda 2,9 milyar ABD doları ile "tüm zamanların en çok hasılat yapan filmi" konumunda yer alıyor. Avengers: Endgame ise 2,79 milyar dolarla ikinci sırada yer alırken, yine Cameron tarafından yönetilen "Titanic", 2,2 milyar dolarla üçüncü sırada bulunuyor.

Bu kadar şaşalı filmde yönetmenin hayal gücüne saygı duymaktan başka bir şey yapamazsınız. Filmin süresi normalden uzun olsa da bence muhteşem çekimler için izlemekte fayda var.

Ama filmin özetinde çocuklarına söz dinletemeyen bir baba ve bunların sonuçlarına katlanan bir aile diyebiliriz.

Önerim siz de izleyin, etkilenin.

Benden bu haftalık bu kadar, kalın sağlıcakla...

DİĞER YAZILARI Sağlık turizmi ve zayıflama sektörü Evde yemek Gastroshow Shakira rehberiyle Yunanistan Hamburger ve coğrafi işaretli hamburger Müzik kültürü ve toplum kültürü Yaz geliyor kilo verecek misin? Evcil hayvan gastronomisi İzmir klasik lezzetleri Marka olmak Doğru bildiğimiz yanlışlar Ordu Ünye'de gastronomi ve turizm Avrupa sosyetesi nerede? Zengin yoksul GTD, Türkiye gastronomisine değer katanları ağırladı Türk gastronomisi uzayda! 40 önemli bilgi Gastronomik önemiyle dikkat çeken 5 kitap 2023'ün EN'leri listesi 2024 Markalaşma Yılı İzmir'de neler oluyor? Sofra Adabı ve Asalet Napolyon Kalbim Malta'da kaldı Burçlar hangi yemekleri sever? Michelin ve Türk Mutfağı'na saygı! Hygge Felsefesi nedir? Kopenhag'da bir gecce Veni Vidi Vici Kültür manyağı yaparım Son Akşam Yemeği'nin hikayesi Hoş geldin Ekim 2023 İstanbul'da neler oluyor? Gastronomi turizmi için şehir etkinliklerinin önemi Anadolu kadınına döviz kazandırmak Emlak sektörü ve gastronomi Personel sorunu & Patron sorunu Ünlüler ne yemek sever? 3 günde Tokat Motor kültürü Gastronomi ve sanat İzlemeniz gereken iki film Neden eski müzikler 2 Michelin Yıldızlı şefin en iyi tabağı: Domates Bayramlara bakış açısı Fethiye bayramlıkları Bodrum, neden Bodrum? İstanbul'da etkinlik yoğunluğu Bodrum-Çeşme nereden çıktı? Atatürk'ün hayatını kurtaran saat Mutfak yangınları Şehirleri marka yapan restoranlar Peru Gastronomisi Anneler Günü'nün bilinmeyen hikayesi Topkapı Sarayı Paskalya Bayramı ve Ukrayna İstanbul semtlerinin isimleri nereden geliyor? Hobin kadar konuş Evde Somon ve Morina kalmamış Oslo'ya gittim! Başka bir Çanakkale Zaferi İzmir'de bir günde ne yenir? Sophia Loren ve favorisi Ristorante Apollianare Sevimli dostlar; köpeklerimiz, kedilerimiz Neden Anadolu? Deprem gerçeği! Amerika havası Tiyatro 24 TL, kahve 50 TL: "Veba" İstanbul'da su durumu, kuraklık ve farkındalık İstanbul'da gezilecek yerler Yaşlandığını nasıl anlarsın? 2022'nin En'leri listesi Gastronomi sözlüğü Christmas ve Noel Baba  İstanbul semt isimleri Trüf mantarı Tanımlar Haftalık gelişmeler... Prag'da sonbahar! YEMEK  YEMEK  MICHELIN YILDIZI  Ne İzleyelim? Trüf mantarı ve Gastronomi  Sürdürülebilirlik ve İklim Krizi İHRACAT REKORLARI Amerika Başkanını Covid 19'dan koruyan karamürver ve Kastamonu