• 26 NİSAN Cuma 14:26
  • HV
Advert
OLY HOUSE 0212 323 23 70    Web

İletişim Bilgileri

Fatih Sultan Mehmet Mah. Atatürk Cad. No:1/1 0212 323 23 70

Şehrin en yeni İtalyanı ile tanışın!

İsmini, Eski Yunanca'da "iyi insan" anlamına gelen kelimeden alan Oly House; kapılarını açtığı günden beri şehre bambaşka bir soluk katmaya devam ediyor. Eylül ayında gastronomi sahnesine katılan mekan, ilk andan itibaren gözleri üzerine çekmeyi başaranlardan. Sarıyer'de butik bir İtalyan restoranı olarak hizmet veren Oly House, yıllar içinde şehrin ikonikleri arasına girebilecek kadar iddialı.

Sadeliğin şıklıkla dansı...

50 kişilik iç mekanı ve 80 kişi kapasiteli şık bahçesiyle misafirlerini ağırlayan Oly House; minimal bir şıklıkla hizmet veriyor. Mekana attığınız ilk adımda, ruhunuzu Oly House şıklığına teslim ediyorsunuz. Her detayı ile oldukça ince düşünülmüş bir mekan çıkıyor karşınıza. Abartıdan uzak; hem son derece şık hem de oldukça konforlu bir ambiyansa sahip. Bembeyaz kolalı masa örtüleri, rattanın samimiyetine bürünmüş sandalyeleri, ahşap ve beyazın huzur veren uyumu ile Oly House adeta sadeliğin şıklıkla dansı!

Oly House'un lezzetlerinden bahsetmeden önce, işinin her anını aşka dönüştüren ekipten bahsedelim. Oly House; yeme, içme ve eğlence sektörünün yakından tanıdığı bir isim olan Sezgin Yüce imzası taşıyor. Yüce, İtalyan Mutfağı konusundan yılların deneyimine sahip bir isim. Hem bu işin mutfağından gelmiş hem de İtalya bölgesine tüm detaylarıyla hakim olan Yüce; Oly House ile tüm tecrübelerini hayata geçirmiş. Sadece işletmecilik geçmişini değil, aynı zamanda İtalya ve çevresini yakın mercek altına alarak karış karış gezen Yüce, özel İtalyan tarifleriyle de büyüleyen bir deneyim sunmayı başarıyor. Tüm Oly House ekibi ise bu başarıyı aşkla yaşayan insanlarla dolu. Mutfakta harikalar yaratan Ayhan Şef ise damaklardan silinmeyen lezzetlere imzasını atıyor. 

Lezzete Oly dokunuşu!

Oly House, İtalyan Mutfağı'nı kusursuz bir şekilde sunan menüsüyle, lezzet tutkunlarının vazgeçilmez adresi! Menüsünde Sicilya usulü pizzalardan Kuzey İtalya'dan özel olarak gelen ravioli ve makarna tariflerine kadar, tüm bölgenin özel tarifleri yer alıyor. Orjinal tariflere sadık kalınarak hazırlanan menüde; lokal malzeme ve mevsimsellik ön plana çıkıyor. 

Pizza fırınından çıkan ve mekanın en özel lezzetlerinden biri ise, tarifi Kuzey İtalya'dan gelen Kapalı Pizza. Başlangıç seçeneklerinden en dikkat çekenler ise; taptaze dokusuyla dikkat çeken Mozzarella, Ahtapot Carpaccio, Burrata, Trüflü Patates ve Bademli Karnabahar Salatası!

Lezzete son vuruşu yapan tatlılar ise lezzetleriyle olduğu kadar şık sunumlarıyla da dikkat çekiyor; Tiramisu, Profiterol, Panna Cotta ve Limon Sorbe kesinlikle denenmesi gerekenler arasında.

  • Etiketler