• 29 MART Cuma 14:15
  • HV
Advert
ALMA SİDE 0537 440 15 02    Web

İletişim Bilgileri

Side Mah. 606 sok. No:2 Manavgat 0537 440 15 02 http://almaside.com/

Side’nin kültürünü tüm dünyaya tanıtma amacıyla yola çıkan ve Karma ile Azumare restoranlarının işletmeleriyle önemli bir isim yapan Mahmut Gökkaya ve  Enver Ahmet Emiroğlu’nun en yeni mekanı Alma; Toroslar’dan beslendiği özel mutfağı ile eşsiz bir gastronomi deneyimi yaşatıyor. 

İç dekoru inanılmaz incelikli ve hayranlık uyandırıcı. Yunanistan’dan getirilmiş 450 yaşında zeytin ağaçları, Antalya’dan getirilmiş portakal, Bodrum’dan getirilmiş limon ağaçları var. Masalarında kullanılan mermerler de İtalya’nın Toskana bölgesine has porselenlerden oluşuyor. Masaların gövdeleri ve sandalyeleri ise tik ağacından imal edilmiş.
Dekorasyonda kullanılan duvar taşları Manavgat’ın taş ocaklarından çıkarılan özel kayalardan oluşuyor. Her biri tek tek parçalanan kayalar, özenle şekil verilen taşlara dönüştürülürken, günler süren bir emekle de üst üste dizilmiş. 


Bey Dağları’ndan Toroslardan Akdeniz’e, yörüklerden Girit’lere, tarladan sofraya, yerel üreticiden yerel tüketiciye, gurmelerin, gastronomi eğitimcilerinin ve şeflerin içinde tüm bu tınıları bulabileceği bir menü, mekan ve mood birlikteliği sunmak amacıyla çok büyük bir emek harcanmış bu mekana.
Kokteyllerinde ve yemeklerinde kullandıkları fesleğen, nane, biberiue gibi bitkileri kendi bahçelerinden topluyorlar. Meyve ve sebzelerini yerel üreticilerden temin ediyorlar. Yani bu mutfakta doğallık ön planda.


 


Öğle saatlerinde ağırlıkla otların, meyvelerin, sebzelerin hâkim olduğu Ege mutfağından seçmeler sunuluyor. Akşamlarıysa açık ateş üzerinde Türk ve dünya mutfağı harmanlanıyor. Süt kuzuları Bey Dağı’ndan gelirken, deniz ürünleri Akdeniz sularından temin ediliyor.
Side’ye giderseniz muhakkak keşfetmeniz gereken bir mekan. Akşam terasında gün batımı manzarasına karşı çok keyifli saatler geçirerek oldukça kaliteli bir yemek yiyebilirsiniz.