• 24 NİSAN Çarşamba 20:02
  • HV
Advert
SİNTESİ +90 (532) 699 32 82    Web

İletişim Bilgileri

Bulvar 216 AVM, Kat 2, Barbaros Mahallesi, Ataşehir Bulvarı, Gelincik Sokak, No:4, Ataşehir, İstanbul +90 (532) 699 32 82 https://www.sintesi.com.tr/

Sintesi Yaratıcı sentez” ile mutfağın binbir esansının bir araya getirilmesi ile farklı parçalarının birleşmesinin toplamından doğan ve çok daha fazlası olan bir mekan.

 

Chef Ersin Avşar, bir evin, rahat, pratik ve geneleklerine bağlı sunduğu bir doku. koku ve tutkununun sofralara:

“EMEKTEN DAMAĞA,TUTKU DOLU BİR İFADENİN  KOKUSU” ile buluşturuyor.

 

Bir kesişim, değerli mirasların bize sunduğu ile dünya mutfağının bizdeki imzalarının sentezi. Yemek kültürümüz. “SİNTEZİ”

 

İpek ve Baharat kokulu yollarının köprüsü, Istanbul‘a yeni bir armağan.

 

Köklerine bir geri dönüş ve Chef Ersin Avşar’ın has yorumu ile yeniden keşfedilmesi.

 

Chef Ersin Avşar, bu dokuyu yaratırken doğası, kaynağı kökleri farklı ve güçlü toprakların bize sunduğu gelenekleri ve deneyimleri sadece tatlarda değil , sofralardaki ahenkle de birleşmesi kavramını temsil etmek için tasarladı.

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, izlerinin bugün de sürdüğü lezzetler ve değerler. Rum, Yahudi, Ermeni ve Levanten mutfaklarının yanı sıra İstanbulluların , en doğal malzemeler ile sentezleşen Avrupa ve Asya imzalarını yorumladı.

 

Chef Ersin Avşar’ın Her bir tabağı yerel malzeme bilgisini, yaratıcılığını ve tekniğini doğru anlatmayı, yerine ulaştırmayı başarmak üzere yola çıktı.Tıpkı Üniversitedeki tezine bir saygı duruşu.

 

Sintesi’nin kavramı esans gibi kullandığımız malzemelerin özünün, köklerininin bizi heyecanlandıran mirası ve aynı tabaklarlarda, sofralarda farklılıklardan beslenen, birbirini tamamlayan birleşmesi.

Bir mutfak düşünün ki, dünyayı turlarken kattığı deneyimlerinden ilham almış ve geri döndüğünde, senelerce yaşadığı toprakların geleneklerini yeniden keşfetmiş, yorumlamış bir dönüşü simgelesin.