• 27 NİSAN Cumartesi 15:38
  • HV
Advert

Ramazan ayının en lezzetli iftar mekanları

Beklenen 11 ayın sultanı Ramazan geldi! Bu yıl 11 Mart’ta başlayıp 9 Nisan’da sona erecek Ramazan ayı için mekanlar en lezzetli hünerlerini konuşturuyor. Geleneksel Ramazan tatları, farklı dokunuşlar ve sevdiklerinizle oturacağınız en keyifli iftar mekanlarını sizler için derledik...

Ramazan ayının en lezzetli iftar mekanları
EATING & DINING
Yayın Tarihi : 11-03-2024 15:24

İstanbul'un ve Türkiye'nin en iyi iftar mekanları:
 

CVK Park Bosphorus - Izaka Terrace

Eşsiz boğaz manzarasıyla şehrin ayrıcalıklı buluşma mekânlarından Izaka Terrace; Ramazan ayında misafirlerini, Türk mutfağının bereketi ve eşsiz güzellikteki lezzetleriyle hazırladığı iftar menüsüyle ağırlıyor.

Şehrin kalbi Gümüşsuyunda CVK Park Bosphorus Hotelin teras katında yer alan Izaka Terrace, on bir ayın sultanı Ramazan ayını eşsiz boğaz manzarası eşliğinde, bereketli iftar sofraları ile karşılıyor. Geleneksel lezzetleri şık sunumlarla buluşturan Izaka Terrace, 4 hafta sürecek ramazan ayı boyunca misafirlerine 4 farklı iftar menüsü sunuyor.

Tarihi yarımada manzarasının yanı sıra, misafirlerine fasıl müziği eşliğinde unutulmaz bir iftar yemeği hazırlayan Izaka Terrace’ın menüsünde; iftariyeliklerden çorbalara, zeytinyağlılardan hamur işlerine kadar pek çok başlangıç yer alıyor.


Her haftaya özel yenilenen menüsünde;
ciğerli pilavdan yoğurtlu ali nazik kebabına, nohutlu mantı çorbasından kuzu etli böreğine, Ege otları kavurmasından, kuzu incik mutacana ve vişne soslu dana kaburga gibi geleneksel Türk mutfağının eşsiz yemekleri bulunuyor.


Ana yemeğin ardından cevizli ve narlı güllaç, tahin soslu balkabağı ve Maraş dondurması ile servis edilen fıstıklı baklava gibi birbirinden çeşitli tatlı servisi yapılıyor. Ramazan boyunca tüm menülerde limitsiz meşrubat, meyve suyu, ayran, çay, kahve, demirhindi ve kızılcık şerbeti de menüye dahil olarak sunuluyor.   

Siz de büyüleyici bir atmosferde, aileniz ve dostlarınızla, profesyonel bir mutfak ekibi tarafından hazırlanan unutulmaz iftar ziyafeti için şimdiden Izaka Terrace’da yerinizi ayırtın.
 

Swissôtel The Bopshorus

Dostluğun, sohbetin ve paylaşımın en çok olduğu bereketli Ramazan ayında sevdiklerinizle bir araya gelerek özel lezzetler eşliğinde iftar yapmak isteyenler için Swissôtel The Bosphorus, Istanbul doğru adres oluyor.

11 Mart’ta başlayacak olan Ramazan ayında İstanbul’un eşsiz manzarası eşliğinde Geleneksel Türk Mutfağının lezzetleriyle buluşmaya ne dersiniz? 

Türk mutfağının bereketini ve eşsiz güzellikteki lezzetlerini sergileyen Swissôtel The Bosphorus, Ramazan ayı boyunca Sabrosa’da sunacağı açık büfe iftar menüsü yanı sıra geleneksel etkinlikleri ve canlı fasıl müziğiyle de vazgeçilmez adreslerden biri oluyor. Pazar hariç her gün hat ve ebru sanatı, karikatür, macun ve şerbet gibi etkinlikler Ramazan ayı boyunca Swissôtel’de misafirlerini bekliyor.

Birlik ve beraberliğin sonsuz hissedildiği, yemeğin, sohbetin, huzurun ve güzel anların bir sofranın etrafında buluştuğu Ramazan’da iftar menüsü Swissôtel Sabrosa Restaurant’ta haftanın her günü açık büfe olarak sunuluyor. 

Ana yemek büfesinde Ali Nazik kebabından, kuzu tandır ve tepsi mantısına, birbirinden lezzetli mezeler ve zeytinyağlı çeşitlerinden ciğer ve dönere, benzersiz sokak lezzetlerinden tatlı büfesinde öne çıkan baklava çeşitleri ve sıcak künefeye, Ramazan’ın vazgeçilmezi güllaçtan eskiye götüren Osmanlı şerbetlerine kadar birçok seçenek bulunuyor.


 

Gaziantep Mutfağının Yöresel Tatları Swissôtel’de!

Benzersiz iftar büfesinin lezzetleri yanı sıra Gaziantep'in eşsiz tatlarını keşfetmeye de Swissôtel’e bekleniyorsunuz!

Gaziantep mutfağının ünlü şefi Doğa Çiftçi’nin hazırladığı enfes reçeteler Gaziantepli Yusuf Şef'in benzersiz yorumuyla hazırlanarak, Ramazan ayı boyunca Sabrosa'da boğaz manzarasıyla şenlenen iftar sofralarında yerini alıyor.

Sevdikleriniz ile buluşacağınız, dinginliğe ve iç huzura yaklaştığınız en samimi ve lezzetli Ramazan sofraları için Swissôtel sizlere ev sahipliği yapmayı bekliyor.

 

Rezervasyon için tıklayın.





Liman İstanbul


Geçmişten günümüze İstanbul’un en ikonik adreslerinden biri olan Liman İstanbul, Türk mutfağının zarif dokunuşlarla sunulan eşsiz lezzetlerini kusursuz hizmet kalitesiyle gastronomi tutkunlarıyla buluşturuyor. Liman İstanbul, bu Ramazan damağınızı farklı lezzetler ile şenlendirmek istediğinizde ilk aklınıza gelebilecek mekanlar arasında yer alıyor.

 Galataport’ta geniş Boğaz manzarasına sahip Liman İstanbul’un iftar menüsü, ilk olarak “Kastamonu Pastırması”“Trabzon Tereyağı,” “Ardahan Çiçek Balı,” “Kars Eski Kaşarı” ve “Ezine Beyaz Peyniri” gibi yöresel Anadolu lezzetlerinden oluşan geleneksel iftariyelikleri sıcacık Ramazan pidesi eşliğinde sunuyor. Menüde Osmanlı mutfağından bir çorba, “Pilaki” ve “Urla Enginarı” gibi zeytinyağlılar ve “Liman Usulü Peynirli Su Böreği” ve “Haşlama İçli Köfte” gibi ara sıcaklardan sonra “Gavurdağı Salatası” eşliğinde “Cağ Kebabı,” “Firik Pilavı yanında Taş Fırında Kuzu Tandır Kebap” veya “Bademli Pirinç Pilavı yanında Dana Kavurma” ana yemek olarak sunuluyor. Liman İstanbul’un sunduğu iftar ziyafetinin sonunda “Güllaçtan” “Fırınlanmış Bal Kabağı” ve “Ekmek Kadayıfına”, tadına doyum olmayan tatlılar damakları şenlendiriyor.



Liman İstanbul hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

 

Bursa Garaj Kebap



Bursa Garaj Kebap hakkında detaylı bilgi için tıklayın


 

Borsa Restaurant

Borsa Restaurant, misafirlerini Adile Sultan Sarayı’nın muhteşem Boğaz manzarasına karşı Osmanlı saray mutfağı, Türk mutfağı ve yöresel Anadolu mutfaklarından sentezlenen en seçkin yemekleriyle ağırlıyor. Borsa Ramazan menüsünde ise misafirlere Akçaabat tereyağı, petek bal, kaymak, ev yapımı reçel, Kayseri pastırması, hurma gibi iftariyeliklerle birlikte günün çorbası, ardından salata, günün zeytinyağlısı ve sıcak başlangıçlar sunuluyor. Sıcak başlangıçlar arasında; Tonya telli peyniriyle hazırlanan “Karadeniz Pidesi”, beyaz peynirli ve maydanozlu “Su Böreği”, mandıra yoğurdu eşliğinde “Trabzon Usulü Etli Kara Lahana Sarma” seçenekleri yer alıyor.

Ana yemekte yer alan beyaz pilav eşliğinde “Et Döner Kebap”, dana etinden “Borsa Usulü Köfte Izgara” ve Hünkâr Beğendi eşliğinde “Taş Fırında Konya Usulü Kuzu Tandır” ile misafirlere lezzet dolu bir iftar yemeği sunuluyor. 


Borsa Restaurant, kapanışı “Gülla甓Şekerpare”, “Kazandibi”, “Baklava”, “Fırın Sütlaç”, “Afyon Kaymağı ile Ekmek Kadayıfı”, “Borsa Usulü Hurmalı İncir Tatlısı” gibi geleneksel tatlı seçenekleriyle yaparak damakta unutulmayacak bir iz bırakıyor.






Borsa Restaurant hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

 

Kalbur Et



Kalbur Et hakkında detaylı bilgi için tıklayın.


Umus İstanbul



Umus İstanbul hakkında detaylı bilgi için tıklayın.



Lacivert

Akdeniz lezzetlerinin renklendirdiği iftar sofraları…

Boğaz’daki eşsiz konumu ve kaliteli hizmetiyle İstanbul'un en seçkin restoranlarından biri olan Lacivert, gruplara özel sunduğu iftar deneyimini, menüsünde Akdeniz mutfağının en sevilen lezzetlerini bir araya getirerek yaşatıyor. İftar için iki ayrı set menü hazırlayan restoran, her iki menüsünde de masada serpme iftariyelikler sunuyor.

Menülerin yanında Ramazan pidesi, mısır ekmeği, tahinli rol ekmekler servis ediliyor. İlk menü “Mercimek Çorbası” ya da “Yayla Çorbasından” sonra “Peynirli Su Böreği” ve “Domates Çektirmesi” gibi ara sıcaklarla devam ederken ikinci menü “Tarhana Çorbası” veya “Tandır Çorbasından” sonra “Paçanga böreği” ve yine “Domates Çektirmesini” ara sıcak alternatifleri olarak sunuyor. İki menü de Akdeniz’in meşhur ana yemekleri “Bonfile Çökertme” veya “Çipura Külbastının” yanı sıra “Izgara Köfte” alternatifiyle de iftar sofralarına renk katıyor. Şeflerin özel dokunuşlarıyla hazırlanan “İrmik Helvası” veya “Manda Sütü Fırın Sütlaç” ilk iftar menüsünün tatlıları olarak yer alırken ikinci menü fıstıklı kuru baklava, kaymaklı ayva tatlısı, manda sütü fırın sütlaç ve mevsim meyvelerinden oluşan özel bir “Tatlı Tabağı Seçkisi” sunuyor. 

Lacivert hakkında detaylı bilgi için tıklayın...


Çubuklu29

Eşsiz Boğaz manzarasıyla yılın 12 ayı özel davetlere ev sahipliği yapan Çubuklu29, küçük ve büyük çaplı iftar organizasyonları için de İstanbul’un en prestijli mekanları arasında yer alıyor. Misafirlerine Çubuklu29’un büyüleyici atmosferi içinde deneyimli ve profesyonel servis ekibi tarafından hizmet edilen eşsiz bir iftar ziyafeti sunmak isteyenler, mekânın hava koşullarına karşı korunaklı, camekanlı büyük davet bölümünde açık büfe veya serpme seçenekleri ile Ramazan etkinlikleri düzenleyebiliyor. Çubuklu29’un “Kars Gravyer Peyniri”“Erzincan Tulum Peyniri” ve “Kayseri Pastırması” gibi geleneksel iftariyelikler sunan set ve açık büfe menüleri, misafirlerine çorba çeşitleri, zeytinyağlı lezzetler, leziz ara sıcaklar, ana yemek seçenekleri ve onlara eşlik eden Osmanlı şerbetleri ile gerçek bir iftar ziyafeti yaşatıyor. 

Set menü, “Taş Fırından Ekmek” eşliğinde sunulan “Kemik Suyuna Kırmızı Mercimek Çorbasının” ardından, “Zeytinyağlı Enginar”“Vişneli Yaprak Sarma”“Mini İmambayıldı” ve “Portakallı Kerevizin” yanı sıra Brüksel lahanası, brokoli ile kurutulmuş domatesin eşsiz uyumunu sunan, eşsiz bir “Kış Salatasını” ortaya serpme olarak servis ediyor. “Ekşili Kuru Dolma”“Otlu Gül Böreği” ve “İçli Köfteden” oluşan ara sıcak servisini, ana yemek olarak “Dana Kaburga ve Keşkek” veya “Ağır Ateşte Pişmiş Kuzu Tandır ve Patlıcan Beğendi” takip ediyor.

Menüde yer alan tüm tatlara “Demirhindi Şerbeti” eşlik ederken, son olarak “Şekerpare”“Bitter Çikolatalı Profiterol” ve “Damla Sakızlı Muhallebiden” oluşan tatlı yelpazesi de müthiş bir ziyafet şöleni sunuyor. Çubuklu29’un açık büfe menüsü ise daha fazla lezzet seçeneğiyle her damak zevkine uygun, özel hazırlanmış bir iftar deneyimi vadediyor. Açık büfede set menüde yer alan lezzetlere ek olarak “Közlenmiş Domates Çorbası”“Mini Lahmacun”“Otlu Peynirli Pide”“Afyon Sucuğu ve Kaşar Peynirli Pide”“Su Böreği”“Kayseri Mantısı”“Yaprak Ciğer”“Pancar Humus”“Muhammara”“Narenciyeli Gambilya Fava”“Izgara Levrek”“Patlıcan Beğendi”“Bademli Pilav”“Rezeneli Patates Püresi” ve “Sote Kış Sebzeleri” gibi lezzetler servis ediliyor.

Ayrıca birbirinden nefis salataların yer aldığı bir “Salata Köşesi” ve “Lokma Tatlısı”, “Fırın Sütlaç”, “İrmik Helvası”, “Hatay Çıtır Kabak” ve “Osmanlı Lokumları” gibi Ramazan dönemine yakışır geleneksel tatlı çeşitleri de akşamın vazgeçilmezleri arasında yerini alıyor.


Çubuklu29 hakkında detaylı bilgi için tıklayın


Foça Balık



Foça Balık hakkında detaylı bilgi için tıklayın


Madera

Açık ateşte pişen et ağırlıklı yemekleri ve paylaşımlı tabaklarıyla beğenilen Madera, Ramazan ayı boyunca iftar menüsü sunuyor. Menüde iftariyelikleri zeytinyağlılar, çorbalar, ara sıcaklar, ana yemekler ve tatlı gibi geleneksel menünün yanı sıra zeytinyağlılar da bulunuyor.


Lokanta Feriye


 

Michelin Rehberi’nin tavsiye listesinde yer alan Lokanta Feriye’nin mutfağı şef Birkan Erköylü’ye emanet. Geleneksel iftar tarzına has lezzetlerin sofraya geldiği Feriye’de en iyi yerel malzemelerle hazırlanan tatlar sunuluyor. Yöresinden alınan iftariyelikler, ara sıcaklar ve damak tadını şenlendiren aromalarla hazırlanan yemekler ve mükemmel bir Boğaz manzarasının tadını burada çıkarabilirsiniz.

Lokanta Feriye hakkında detaylı bilgi için...
 

Beyti



Beyti, 1945’lerden beri birçok değerli isme hizmet vermiş ve kalitesiyle misafirlerinin gönlünü kazanmıştır. Ramazan ayı boyunca da misafirlerine eşsiz menüsüyle lezzet dolu bir iftar yaşatıyor. İftar tabağı, çorba, su böreği, sucuk, mevsim salatası, karışık ızgara çeşitleri, 15 farklı tatlı çeşidi, limitsiz ayran ve mefruşat, Türk kahvesi ve yemek esnasında sürekli çay servisi ile iftarın tadını çıkarabilirsiniz.



Beyti hakkında detaylı bilgi...


The Galliard



The Galliard hakkında detaylı bilgi için tıklayın

 

Kirpi

 

 



Kirpi hakkında detaylı bilgi...