• 27 NİSAN Cumartesi 13:31
  • HV
Advert
ROKA 0212 401 02 60    Web

İletişim Bilgileri

Kılıçalipaşa Mahallesi, Meclis-i Mebusan Sokak No:14/2E, Beyoğlu 0212 401 02 60 https://www.rokarestaurant.com

2004 yılında Rainer Becker tarafından Londra'da kurulan Roka, Galataport İstanbul'un ayrıcalıklarla dolu dünyasına bambaşka bir deneyim katıyor. Roka'nın ayrılmaz bir parçası olan ve ana mutfağını oluşturan “Robata” adı verilen Japon ızgarası, restoranın “atan” kalbi olarak konumlanıyor. Robata geleneği, Japonya'nın kuzey kıyılarındaki balıkçıların, tuttukları balıkları geleneksel pişirme yöntemleriyle ve farklı kömürlerle pişirdikten sonra kürekleri aracılığıyla diğer balıkçılarla paylaşmalarından geliyor. Restoran, merkezi açık mutfağın etrafında yemek tutkunlarının farklı pişirme tekniklerini izleyebileceği şekilde konumlanıyor. 

Dünya çapında ün salmış, gurme tatlar

Yemekseverler, dünya çapındaki Roka restoranlarının Executive şefi Hamish Brown tarafından özenle hazırlanan menüde, Roka'nın ödüllü imza yemeklerini deneyimleme fırsatı buluyor. Menüde “susamlı miso ve palamut talaşı ile kızarmış patlıcan salatası”, “karabiber sirke sos ile dana eti ve zencefilli Japon mantısı”, “közlenmiş biber soslu yengeç” ve “eryngii mantarlı ve wasabi ponzu soslu antrikot” gibi birçok eşsiz lezzet yer alıyor. 

Eğlenceye doymak için...

Büyüleyen ambiyansı ve birbirinden gurme seçenekleriyle misafirlerine farklı bir deneyimin kapılarını açan Roka, Cuma ve Cumartesi akşamlarına eğlence dolu anlar katmayı da ihmal etmiyor. 19:00 itibariyle canlı DJ performansları ile müziğin lezzet ve ambiyansla harmanlanmasına şahitlik edebilir, geccenin ilerleyen saatlerine kadar bu keyfi yaşayabilirsiniz!

Fark yaratan ambiyans!

Roka'nın Londra'da "Charlotte Street", "Canary Wharf", "Mayfair" ve "Aldwych" olmak üzere 4 farklı şubesi bulunuyor. 

Japon iç mimar Noriyoshi Muramatsu (Studio Glitt) ise toprak tonlarının ve doğal dokuların organik renk patlamalarıyla kaynaştığı, sıcak, davetkar ve misafirperver hissettiren, koza gibi, duyusal bir ortam yaratıyor. Galataport'un en göz alıcı noktalarından birinde yer alan Roka'nın terası nefes kesen Boğaz manzarasına sahip. Bu sıra dışı atmosferin yanı sıra kesintisiz Boğaz manzarası ve yıl boyunca açık olan geniş terası ile Roka İstanbul eşsiz bir deneyim sunuyor.

Roka, Doğuş Grubu'nun bir iştiraki olarak 2012 yılında kurulan D.ream'in global yatırımlarından biri olarak Galataport'ta yerini alıyor.

Çalışma Saatleri

Pazartesi - Perşembe / 17:30 - 24:00

Cuma / 12:30 - 01:00

Cumartesi / 12:30 - 01:00

Pazar / 12:30 - 24:00