• 27 NİSAN Cumartesi 11:25
  • HV
Advert

18-24 Mart Hafta’nın Gusto Önerileri

GECCE GUSTO, Editörleri ve Köşe Yazarlarının bu hafta listesinde neler var? Nereye gidiyorlar, neleri tercih ediyorlar? Hepsi aşağıda sizler için!

18-24 Mart Hafta’nın Gusto Önerileri
TRENDS & BRANDS
Yayın Tarihi : 19-03-2024 10:14

GECCE GUSTO, Editörleri ve Köşe Yazarlarının bu hafta listesinde neler var? Nereye gidiyorlar, neleri tercih ediyorlar? Hepsi aşağıda sizler için!

Haftanın Önerileri: 18-24 Mart

CVK Otel en üst katında yer alan İzaka Terace'da Şefin hazırladığı çok özel Ramazan Menüsünü tüm Ekip olarak deneyimleyeceğiz! 

Eşsiz boğaz manzarasıyla şehrin ayrıcalıklı buluşma mekânlarından Izaka Terrace; Ramazan ayında misafirlerini, Türk mutfağının bereketi ve eşsiz güzellikteki lezzetleriyle hazırladığı iftar menüsüyle ağırlıyor.

Şehrin kalbi Gümüşsuyu’nda CVK Park Bosphorus Hotel’in teras katında yer alan Izaka Terrace, on bir ayın sultanı Ramazan ayını eşsiz boğaz manzarası eşliğinde, bereketli iftar sofraları ile karşılıyor. Geleneksel lezzetleri şık sunumlarla buluşturan Izaka Terrace, 4 hafta sürecek ramazan ayı boyunca misafirlerine 4 farklı iftar menüsü sunuyor. Tarihi yarımada manzarasının yanı sıra, misafirlerine fasıl müziği eşliğinde unutulmaz bir iftar yemeği hazırlayan Izaka Terrace’ın menüsünde; iftariyeliklerden çorbalara, zeytinyağlılardan hamur işlerine kadar pek çok başlangıç yer alıyor. Her haftaya özel yenilenen menüsünde; ciğerli pilavdan yoğurtlu ali nazik kebabına, nohutlu mantı çorbasından kuzu etli böreğine, Ege otları kavurmasından, kuzu incik mutacana ve vişne soslu dana kaburga gibi geleneksel Türk mutfağının eşsiz yemekleri bulunuyor. Ana yemeğin ardından cevizli ve narlı güllaç, tahin soslu balkabağı ve Maraş dondurması ile servis edilen fıstıklı baklava gibi birbirinden çeşitli tatlı servisi yapılıyor. Ramazan boyunca tüm menülerde limitsiz meşrubat, meyve suyu, ayran, çay, kahve, demirhindi ve kızılcık şerbeti de menüye dahil olarak sunuluyor.   Siz de büyüleyici bir atmosferde, aileniz ve dostlarınızla, profesyonel bir mutfak ekibi tarafından hazırlanan unutulmaz iftar ziyafeti için şimdiden Izaka Terrace’da yerinizi ayırtın.

Gecce Gusto Kurucusu Kenan Erçetingöz @kenanercetingoz ile...

Swissotel  Hamamı’nda kendime rahatlatıcı bir kür hediye edeceğim.

Aromatherapy Associates & Cinq Mondes

Hafta İçi İstanbul'un en güzel otellerinden biri olan ve SPA'sını

Swissôtel Bosphorus Istanbul

en sevdiğim Swissotel'de İftarımı açtıktan sonra, hamam ve kese sonrası dinlendirici Relax masajımı yaptıracağım.

 Adres: Vişnezade Mah Acısu Sok, NO 19 Maçka, Beşiktaş, 34357 İSTANBUL, Türkiye 

Gecce Gusto Kurucusu ve Proje Yöneticisi Gül Erçetingöz @gulercetingoz ile...

Gecce Gusto Güzellik Editörü Tolga Aybakan'ın önerisi ile

Colostrum marka, Anti Aging Face Cream deneyeceğim.

• Kırışıklıkları yok ederek pürüzsüzlük sağlar.
• Tüm gün cildin nem ihtiyacını korur.
• Cilt yapısındaki yenilenmeyi destekler.
• Cilt hücrelerinin kendini kopyalamasını sağlar.

Satın Al

Gecce Gusto Life Style  Köşe Yazarı ve Travel Editörü Nurdan Yüzbaşıoğlu @nrdnyzbsgl ile...

Bebek’in sokaklarında gezinip akşam da Kuruçeşme sahilde yer alan İnari’nin samimi ortamında Sushi ziyafeti çekeceğim. 

Inari Omakase - Kuruçeşme - Galeri

Suşiye karşı ön yargısı olan/sevmeyen bile bayılır, istanbulun en iyi sushi restoranı. Başlangıç için tempura mısır MUTLAKA denenmeli.

Adres: Kuruçeşme Mh. Kuruçeşme Cd. No: 11 Beşiktaş / İstanbul
+90 212 265 96 01

Gecce Gusto Life Style Köşe Yazarı ve Dijital Editörü Sedef Çalarkan @sedefcalarkann ile...

İTÜ Girişimcilik Kulübü’nün düzenlediği hibrit olarak gerçekleştirecekleri Innovation Boost yarışmasını takip edeceğim.

Yapay Zeka Robot Teknoloji - Pixabay'de ücretsiz resim - Pixabay

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin en aktif öğrenci topluluklarından biri olan İTÜ Girişimcilik Kulübü, üniversite öğrencilerinin girişimcilik dünyasını daha yakından tanımaları konusunda “Bırak Tutkun Geleceğin Olsun!” mottosuyla çıktıkları yolda, 18 yıldır büyük rol sahibi olmaya devam ediyor.

Bu sene 23-30 Mart tarihlerinde hibrit olarak gerçekleştirecekleri Innovation Boost yarışmasında; girişimciliğe meraklı tüm üniversite öğrencilerine hem bir ilham hem de bir fırsat olması amacıyla düzenledikleri fikir aşamasından girişim yolculuğuna uzanacak bu 8 günlük serüvende birbirinden farklı girişimcilik eğitimleri, iş fikrini geliştirmelerine katkı sağlayacak mentor görüşmeleriyle fikirlerini gerçeğe dönüştürüp büyük ödüllerin sahibi olabilecekler.

Bilgi ve başvuru: itugirisim.org

Gecce Gusto Life Style Köşe Yazarı ve Güzellik Editörü Tolga Aybakan @tolga_aybakan ile  

 Kendime Gençlik takviyesi Celergen alıp ödüllendireceğim. 

Cildi dışardan korumak çok çok önemli ama, içten gelen cilt sağlığınız için tek tek tek tavsiyem ‘CELERGEN’ deniz ürünlerinden elde edilen yaşlanma karşıtı hücre onarımı sağlayan eşi olmayan bir besin takviyesi reklam değil gerçek!

Satın Al

#GGustopicks
GecceGusto; Moda, Gastronomi, Sinema Tv, Teknoloji, Sanat, Mücevher, Sağlık ve Güzellik, Seyahat, Erkek Dünyası, Ev Dekorasyonu ve Trendler dünyasını yakından takip edenlerin en son gündem ve güncel haberleri öğreneceği dalında en özel ve 25 yıldır dijital platformda internet haberciliği yapan Türkiye’nin ilk Luxury ve Lıfe Style Portalıdır.

Haftanın Gusto Önerileri: 27 Kasım - 3 Aralık

27 Kasım - 3 Aralık tarihlerinde Gecce Gusto Ekibi neler yapacak, listelerinde neler var ve nerelere gidecekler ve sizlere önerileri neler olacak? İşte tüm soruların cevabı...

 

Haftanın Gusto Önerileri: 9 - 15 Ekim

Gecce Gusto Haftanın Önerileri: 22 - 25 Eylül Gecce Gusto Kurucusu Kenan Erçetingöz @kenanercetingoz ile...

1 aydır Miami seyahatimin sonuna bu hafta geliyor ve İstanbul'a dönüyorum! Dönmeden aşağıda sizlere Miami'ye gittiğinizde mutlaka gitmeniz gereken restoranları sıralıyorum! Joe’s Stone Crab - @joesstonecrab
100 yıllık bir aile geleneğini halen devam ettiren Joe’s Stone Crab, menüsünde bulunan yengeç çeşitleriyle isim yapmış bir mekan; ancak hayatınız boyunca tadını unutamayacağınız yengeçleri burada yiyeceğinize emin olabilirsiniz ve finalde turtalar için de mutlaka yer bırakın. 
Smith and Wollensky - @smithwollenskySouth Beach’te parkın içindeki Smith and Wollensky’nin eşsiz konumdaki restoranında yemek yerken, kayalara çarpan denizin sesini dinlemek huzur verici oluyor. “Denizden ve karadan” oluşan menüsü ile kesinlikle sizleri mutlu edecektir. Benim yıllardır en çok gittiğim ve en mutlu olduğum yerlerin başınadır! Yardbird Miami - @yardbirdrestaurants
Miami’nin en özel restoranlarından biri olan Yardbird Miami, klasik Amerikan lezzetlerini farklı konseptlerle misafirlerine sunuyor. Sadece damağınızda inanılmaz tatlar bırakacak yemekleriyle değil, estetik ve iştah açıcı sunumlarıyla da mutlaka uğramanız  gereken gerçek bir lezzet durağı.
Zuma - @zumamiami
İstanbul’da da şubesi bulunan çağdaş Japon Mutfağı'nın uluslararası temsilcisi ve ödüllü restoranı Zuma, muhteşem manzarası ve ünlü şef Rainer Becker’in yarattığı şaheserlerle, size harika bir ziyafet yaşatacak.
Cecconi’s - @cecconisrestaurants
Miami’nin en iyi İtalyan restoranlarından olan Cecconi’s, uzun koltukları ve vintage sandalyeleriyle size kendinizi şık bir İtalyan malikanesinde hissettirecek. Kapsamlı bir şarap menüsüne de sahip olan mekan, klasik İtalyan lezzetlerinin dışında el yapımı dondurma ve sorbe çeşitleriyle de bir hayli ünlü.
The Bazaar - @bazaarbyjose
Gastronomi konusunda akademik bir ünvana sahip olan José Andrés, Fransız tasarımcı Philippe Starck ile giriştiği SLS Hotel South Beach projesinde yeteneklerini sergiliyor. İspanyol köklerini, Güney Amerika, Asya ve Miami’den tatlar ile birleştiren şef, The Bazaar’ın yaratıcı sunumlar ve farklı mutfakları birleştiren menüsüyle beğeni topluyor.
Forte Dei Marmi - @fdmmiami
Beşinci mahallenin güneyinde, Michelin yıldızlı şeflerin hazırladığı birinci sınıf İtalyan yemeklerini yemek isteyenlerin haftanın her günü akın ettiği restoran, mumlarla aydınlatılan loş bir ambiansa sahip. Menüsünün en çok tercih edilen lezzetleri arasında da Floransa tarzı T-bone Biftek, Kırmızı Karidesli Tagliolini (spagetti benzeri bir makarna türü) ve Mantarlı Fettucine bulunuyor. Kesinlikle öneririm! Juvia - @juviamiami
Ödüllü bir mimariye sahip olan Juvia1111 Lincoln Road binasının en üst katında yer alıyor. Açık havada ve kapalı alanda yemek yeme imkanı sunan restoranda, müthiş manzara eşliğinde bölgenin en iyi Asya ve Latin lezzetlerini tadabilirsiniz. Mekana gittiğinizde mutlaka Tereyağlı Çin Levreği ve Kuşkonmazlı Yengeç yemenizi öneririm. 
Makoto - @makotobalharbour
Ünlü şef Makoto Okuwa’nın modern Japon yemeklerinden örnekler sergilediği restoran Bal Harbour Mağazası’nda yer alıyor. Özellikle sushisinin Miami’deki en iyi sushi olduğu söyleyebilirim Makoto fiyat bazında birçok restorana nazaran biraz pahalı olsada gitmeye değer. 
The Surf Club - @surfclubrestaurant
Nostaljik Amerikan Mutfağı'na ait ögelerle bezeli menüsü ve 1950’lerin tarzıyla dekore edilmiş retro havasıyla Miami’nin en sevilen ve ikonik restoranlarından biri, ve siz The Surf Club'a Miami'ye gittiğinizde mutlaka gitmelisiniz! Ayrıca seçkin şarap  seçkisiyle oldukça ilgi görüyor ve  beğeni topluyor.
Gecce Gusto Kurucusu ve Proje Yöneticisi Gül Erçetingöz @gulercetingoz ile...En sevdiğim aksesuar markası @the_ninon'u Nişantaşı'ndaki Showroom'unda yeni sezon koleksiyonu keşfettim ve kendime aşırı hayran kaldığım 2 küpe aldım! Kesinlikle bu zamansız iki küpeyi sizlere de öneririm! Bıraktığım linkten tüm koleksiyona göz atmanızı öneririm!Küçük Bebek'te yer alan @sorbe'nın hem kışa merhaba partisine katıldım hem de yeni sezon gömlek ve ceketlerine göz attım! Markanın kurucusu sevgili Başak Barlas, 2024 Koleksiyonuna yine nefis renklerde gömlekler ve blazer ceketler ilave etmiş! Aşağıda linki bırakıyorum ve kesinlikle gömlek ve blazer ceketlerinden almanızı öneriyorum. www.sorbe.comSon 4 aydır cildimde en sık karşılaştığım sorun kızarıklık ve hassasiyetti. Bunun için Este Lauder'in yeni Advanced Night Repair Rescue Solution Konsantre Serumu'nu aldım ve  cildimin doğal cilt onarımını ve güçlenmesini destekledim!Serumun içeriği ferment ile Estee Lauder’ın cildin gündüz koruma ve gecce yenileme doğal ritmini destekleyen özel peptitlerini içeren süper içeriklerden oluşuyor. Süper içeriği sayesinde sadece cildi yatıştırmakla kalmadı, cildimde oluşan alerjen kırmızı izleri de hafifletip ileride oluşacak kızarıklıkların da önüne geçiyor. Kış aylarında ekstra hassaslaşan cildim için bu serumu bakım rutinine ekledim ve 2 haftada inanılmaz sonuç aldım kesinlikle öneririm .
Satın al

 Gecce Gusto Life Style  Köşe Yazarı ve Travel Editörü Nurdan Yüzbaşıoğlu @nrdnyzbsgl ile...İstanbul'dan Amerika'ya eşim Gökhan Yüzbaşıoğlu'nun yanına dönmeden önce Edwards markasının kendi adını taşıyan ilk koleksiyonunu keşfedip, eşime alacağım yılbaşı hediyesini seçeceğim: edwards.com.trAmerika seyahatime çıkmadan vücudumu ve ruhumu arındıracak bir deneyim için Raffles İstanbul’un Spa’sında kısa bir mola vereceğim.Sanatçı Ali Elmacı ve Reis Kuyumculuk iş birliği ile hazırlanan “Herkes Seni Seviyorum Der” adlı koleksiyonu keşfedeceğim: reiskuyumculuk.comGecce Gusto Life Style Köşe Yazarı ve Dijital Editörü Sedef Çalarkan @sedefcalarkann ile...Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat’in başrollerini üstlendiği Netflix filmi “İstanbul İçin Son Çağrı”yı izleyeceğim. Yaklaşan yılbaşı için seyahat planı yapıp kendime Avrupa’nın Christmas Market’lerinden biri için bilet alacağım!TIKLA! - Christmas Market: Dünyanın en keyifli Noel Pazarları! En sevdiğim semt Kuruçeşme'de yer alan Japon mutfağı İnari'nin yeni  menüsündeki lezzetli tatları deneyeceğim: @inariomakaseGecce Gusto Köşe Yazarı ve Art Director Sedef Ertekin @sedefturker ile... 13 yıllık restorasyonun ardından yeniden hayata kazandırılan Zeyrek Çinili Hamam'ın "Kalıntıların Şifası"nın kapanış geccesi için özel tasarlanan kapanış dinletisine gideceğim. Çoksesli koro müziğinin Türkiye'deki en iyi temsilcilerinden Chromas, çağdaş müzikten caz ve folk düzenlemelerine uzanan geniş bir yelpazede farklı dilleri ve tarzları bir araya getirecek. Chromas'ın sergideki eserlerden esinlenerek hazırladığı bu özel etkinlikle, sergi hamamın muhteşem atmosferi içinde son kez deneyimlenecek! Eğer biletler hala tükenmediyse, kaçırmayın derim...Tarih: 30 Kasım, Perşembe, 19:00Detaylı bilgi için TIKLAYIN! Hafta ortası lezzet turumda bu hafta Maltepe sahilinin huzurunu kollarına alan bir mekana, Umus İstanbul'a gideceğim!Hem dekorasyonu hem de lezzetleriyle tadına doyulmaz bir et restoranı olan Umus'un tüm detaylarını da siz @geccemekan takipçileri için Instagram üzerinden canlı olarak paylaşıyor olacağım...3 Aralık Pazar günü ise şehrin içerisinde Şehirden Kaçış ruhunu deneyimleyeceğim! Şehirden Kaçış Beyoğlu serisinin ilk kokteyl atölyesinde 3 farklı kokteyl hazırlayacağım. Moscow Mule ile klasik lezzetlerden birinin en iyi reçetesini uygulayıp keyifle yudumlayacağım! Sonrasında ise kışa merhaba diyerek Hibiscus Martini ve Single Honey kokteyllerini deneyimleyeceğim. 

Gecce Gusto Life Style Köşe Yazarı ve Güzellik Editörü Tolga Aybakan @tolga_aybakan ile  Kış mevsimine hazırlamak için cildimin nem bariyerini güçlendireceğim. Deneyeceğim ürün: Kiehl’s Ultra Facial Nemlendirici serisi olacak !Tom Ford Beauty’nin en yeni kokusu Cafe Rose’u parfüm koleksiyonuma katacağım.

Geçtiğimiz hafta vizyona giren The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes’i izleyeceğim.

Gecce Food Gusto ve Travel Editörü Caner Ural @canerural ile...
Hafta arası Çarşamba akşamı lezzetli bir yemek eşliğinde eğlencenin tadını çıkarmak için şehir dışından gelen misafirlerimi İstanbul’un hem en lezzetli hem en keyifli mekanı Ataşehir'deki Sintesi'ye götüreceğim. 
Cuma akşamı iş çıkışı Bağdat Caddesi'ndeki Kirpi Suadiye'de keyif yapacağım: @kirpirestaurantAralık ayında yeni yıl ruhunu en güzel yansıtan mekanlardan Chalet Garden’ın iglolarında akşam yemeği için kalabalık bir gurup ile 3 iglo kapatacağız! Gecce Food Gusto Köşe Yazarı @gurkanboztepe ile...Van Gogh Müzesi’ndeki Pokemon koleksiyonunu görmek için Amsterdam’a ve müzeye bilet alacağım: @vangoghmuseum
Rotamı Viyana'ya çevirerek, bölgenin zengin kültürünü, güzelliklerini ve geleneksel tatlarını keşfedeceğim!İstanbul'da sanatla ve etkinlikle dolu bir hafta olacağı için sergileri gezip İstanbul modern içinde yer alan İstanbul Modern'in çok konuşulup önerilen yemek menüsünü deneyimleneceğim.

Gecce Gusto Haftanın Önerileri: 16 - 22 Ekim

İşte en sevdiğimiz kısma geldik! Bu hafta Gecce Gusto ekibi neler yapacak, listelerinde neler var ve nerelere gidecekler? Ve tabii ki sizlere önerileri ne olacak? Gelin, birlikte bakalım....

 

 

 

Gecce Gusto Kurucusu Kenan Erçetingöz @kenanercetingoz ile...

Sonunda Bodrum - İzmir - Urla - Ayvalık Cunda derken İstanbul'a haftanın ilk günü giriş yaptım! 

Ekim ayı Balık ayı ise kendimi İstanbul'un en iyi iki balıkçısı olan Tarabya Kıyı Balık ve Florya Meos Balık'a gidip Ekim ayının en güzel mezeleri ve balıkları ile kendimi ödüllendireceğim!
En  sevdiğim yazarlardan Ahmet Ümit'in son kitabı 'Bir Aşk Masalı'nı başladım ve onu bu hafta bitireceğim!
Hafta arası çok özlediğim sosyal klübüm gibi olan Paper Moon'da yemekli bir iş toplantısına katılacağım.Açıldığı günden beri merak ettiğim Şef Ersin Avşar'ın mekanı Sintesi'yi ziyaret edip Gastro bir deneyime çıkacağım.Hafta arası ve hafta sonu her sabah Boğaz'da en az 3 kilometre yürüyeceğim ve hafta sonumu evde geçirip Netfilix'in bu ay vizyona giren 'Fair Play' ve 'David Beckham' belgeselini izleyeceğim.Gecce Gusto Kurucusu ve Proje Yöneticisi Gül Erçetingöz @gulercetingoz ile...

İstanbul'a geldiysek sonbaharı ve üşümeyi hissettiğim için sezonun en trend hırkalarından ve şallarından almak için Zorlu ve İstinyepark Avm gideceğim ve hem hırka ve şal alacağım; hem de yeni sezon Kış gardırobum için sezonun trendlerine bakacağım!
 
İstinyepark'ta hem dekorasyonu hem de yenilenen menüsü ile Masa Restaurant'a gidip sizler için çekim yapacağım. Tabii ki uzun zamandır vitaminsiz kalan ve kuruyan cildim için doktor Cansen Yeni Kut'a gidip cildime vitamin yaptırıp yeni sezon cilt bakım trendleri neler Cansen Kut'tan onları öğreneceğim ve sizlerle paylaşacağım! 

Gecce Gusto Life Style  Köşe Yazarı ve Travel Editörü Nurdan Yüzbaşıoğlu @nrdnyzbsgl ile...

Salt Beyoğlu’ndaki 1960’lar İstanbul’unda geçen beş filmlik bir seçkiden oluşan “Beni Kimsenin Anlamadığı Bir İstanbul’da Yaşamaktan Yoruldum” programına katılacağım! Diyalog Müzesi ve Medyapod’un ortak yapımcılığı ile hayata geçen, körlüğün görünmez dünyasına dair soruların tartışıldığı Karanlıkta Diyalog Podcast’ini dinleyeceğim.Caz dünyasının önde gelen isimlerinden Kerem Görsev, kontrbasta Volkan Hürsever, davulda Ferit Odman’dan oluşan trio ekibiyle, Single Circle’ın katkılarıyla touché’de! İzleyeceğim aşırı heyecanlıyım bu konser için!
Yer: Zorlu PSM
Tarih: 20 Ekim 2023, 21:00
Bilet: Passo

 
Kerem Görsev konseri öncesi Zorlu'da Parle restoranda menüsüne yeni giren Kral Yengeç Tartar'ı deneyimleyeceğim!Gecce Gusto Life Style Köşe Yazarı ve Dijital Editörü Sedef Çalarkan @sedefcalarkann ile...

Ruhuma dur diyemediğim için 20 Ekim akşamı Maximum Uniq Açıkhava’da Duman konserini izlemeye gideceğim benimle ve sevenleriyle buluşacak Duman'ın müzikleri ile evrensel anları yakalayacağım.
Yer: Maximum UNIQ Açıkhava
Tarih: 20 Ekim 2023, 21:00
Bilet: Passo
Tabii ki en sevdiğim Workshop'lardan tüm aşamaları ile mis gibi ekmek kokuları içinde sıcacık Gerçek İtalyan Ekmek Yapımı Atölyesi'ne katılıp ekmek yapmayı öğreneceğim sizlere de öneririm
Yer: Eataly Mutfak Atölyesi
Tarih: 22 Ekim 2023, 14:00
Bilet: Biletix
Gerçek bir Uzak Doğu Mutfağı seven olarak bu hafta bir grup arkadaşımla Etiler'deki İnari'ye gideceğiz ve kendimizi nefis sushiler ile ödüllendireceğiz! 



Gecce Gusto Köşe Yazarı ve Art Director Sedef Ertekin @sedefturker ile... 

Bu hafta kendimi sanata ayırdım! İlk durağım Müze Gazhane olacak. Müze Gazhane içerisinde yer alan Bilim Müzesi'ni uzun zamandır görmek istiyordum; bu hafta ilk iş Bilim Müzesi'ni keşfe çıkacağım. Çocuklar için harika bir alan yaratılan bu Bilim Müzesi: Üç ana bölümden ve 24 sergi ünitesinden oluşan Bilim Merkezi; “enerjiyi anlamak, enerjinin dönüşümünü kavramak, enerji çeşitlerini öğrenmek, enerjiden yararlanmak, enerjiyi kullanmak, enerjinin geleceği ve iklim değişikliğine etkisi” gibi temaları ele alan bir içerikle izleyicileri karşılıyor. Atölye ve çocuk oyun alanlarının iç içe olması sayesinde bilimi, eğlence ve yaratıcılıkla buluşturan müze; uygulama alanları ve simülasyon teknolojisiyle özellikle çocuklara gerçek bir deneyim yaşatmayı amaçlıyor.Salt ve Kadir Has Üniversitesi iş birliğiyle 2018 yılından bu yana yürütülen Reşad Ekrem Koçu ve İstanbul Ansiklopedisi Arşivi çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen Başka Kayda Rastlanmadı: Reşad Ekrem Koçu ve İstanbul Ansiklopedisi Arşivi'ni inceleyeceğim. Swissotel The Bosphorus, İstanbul'un yemyeşil bahçesi Sultan Park'ta "Açık Havada Pocorn Kokusu Var!" konseptiyle gerçekleşen açık hava sinemasına gideceğim. 23 Ekim'de beyaz perdede, I Wanna Dance with Somebody olacak! Gecce Gusto Life Style Köşe Yazarı ve Güzellik Editörü Tolga Aybakan @tolga_aybakan ile

 Bu hafta sizlere kış sezonu boyunca kullanabileceğiniz en doğru fondöten markalarını keşfedip önereceğim! 20 Ekim'de müziğin dahi çocuğu ve dünyanın en ünlü keman virtüözlerinden David Garrett İzmir geliyor ve müthiş konseri kaçırmam mümkün olmaz diyerek yeni albümü “ICONIC TOUR 2023” kapsamında vereceği konsere gidiyorum!
Yer: İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu
Tarih: 20 Ekim 2023, 21:00

Bilet: PassoTabii bu hafta bir de Urla hatta şu anda ünü dünyaya yayılmaya başlayan şef restoranı Od Urla'ya gidip kuzu kulağı kokteyli eşliğinde kendime yeni menüden Ev Erişteli Mavi Kuyruk Karidesli yemek ısmarlamayı düşünüyorum!Gecce Food Gusto ve Travel Editörü Caner Ural @canerural ile... Bu yıl beşincisi gerçekleşecek olan Uluslararası Meze Festivali’ne katılmak için Antalya Akra Hotels’de olacağım. Sektörde öncü birçok restoran ve şefin katılımıyla gerçekleşecek olan etkinlikte İstanbul, Ankara, Antalya, Adana, Gaziantep, Hatay, Bodrum, Cunda, Fethiye ve , Barcelona  beğenilen lezzet durakları yer alacak.
Yer: Akra Hotels
Tarih: 21 Ekim 2023, 19:00
Bilet: Biletix
Antalya Akra Hotel'e gitmişken otelin içinde yer alan Pablito'ya ve Asmani restoranın yeni menülerinden tadımlar yapacağım!  Bu arada Antalya'da mutlaka Zaruri Meyhane'ye gideceğim Caz müzik ile meyhane havasını yaşayacağım!Her sergisini gördüğümde tekrar tekrar hayran olduğum Ara Güler’in yeni açılan sergisini gezeceğim. Ara Güler’in uzun yıllar boyunca Anadolu’ya yaptığı gezilerden derlenen ve renkli fotoğraflarına yer verilen “Renkli Anadolu” sergisi, Ara Güler Müzesi’nde sanatseverlerle buluşuyor. 1957 ve 2003 yılları arasındaki dönemi kapsayan sokaklar, yapılar ve insanlar Ara Güler’in kadrajından yeniden hayat buluyor
Yer: Ara Güler Müzesi
Tarih: 6 Ekim 2023 – 7 Nisan 2024


Gecce Food Gusto Köşe Yazarı @gurkanboztepe ile...

Bu hafta Galata'yı keşfe çıkacağım Cihangir'de muhteşem manzarası olan Arwin Cihangir'de hem lezzete hem de Galata Kulesi dahil manzaraya doyacağım! Kendimi ayrıca ödüllendirip Maslak 42 içerisinde yer alan Cuba42'ye gidip Ayhan Sicimoğlu'nun canlı performansı eşliğinde Cuba kültürünü Gastro deneyimle yaşayacağız!

Ekim

İşte en sevdiğimiz kısma geldik! Bu hafta Gecce Gusto ekibi neler yapacak, listelerinde neler var ve nerelere gidecekler? Ve tabii ki sizlere önerileri ne olacak? Gelin, birlikte bakalım....

 

 

 

Gecce Gusto Kurucusu Kenan Erçetingöz @kenanercetingoz ile...

Haftaya Bodrum'da başladım! Ekim ayında Bodrum'da Türkbükü Atılay Balık'ta sokakta yanan odun varilinin karşısında rakımı yudumlayıp taze balık yemenin tadına varacağım. En  sevdiğim yazarlardan Ahmet Ümit'in son kitabı 'Bir Aşk Masalı'nı  okuyacağım.  Hafta ortası 11 Ekim, rotamı Manisa Alaşehir'e çevirip Atatürk'ün kurduğu ilk rakı fabrikasını gezeceğim  ve rakı inovasyon merkezindeki konaklama merkezi Yenilikhane'de konaklayıp üzüm bağlarını gezeceğim!Ardından rotamı Urla'ya çevirip Od Urla misafirhanesinde konaklayıp akşam Od Urla'nın Ekim menüsünü Şef Osman Sezener elinden deneyimleyeceğim! 
Haftasonu rotam Ayvalık olacak! Ekim'de Cunda bir başka güzel olur diyerek Bay Nihat'ta demleneceğim.

Gecce Gusto Kurucusu ve Proje Yöneticisi Gül Erçetingöz @gulercetingoz ile...

Şehrin en güzel etkinliklerinden biri olan Filmekimi haftaya başlıyor. Ben de festival kapsamında görmek istediğim filmler için şimdiden biletlerimi alacağım. Sizlere de şimdiden biletlerinizi almanızı öneririm
Bilet al: passo.com.tr

Severek aldığım ve sizlere de önereceğim kitabı bitireceğim: "Dünyanın Bütün Fıstıkları".




Ayvalık’ın en keyifli dönemi Ekim ise; bende bu fırsatı kullanıp Ayvalık Cunda Adası'na gideceğim ve yeni yerler keşfedeceğim Cunda Adası Bay Nihat'ın eşsiz atmosferi ve lezzetleriyle kendimi taçlandıracağım.

Gecce Gusto Life Style  Köşe Yazarı ve Travel Editörü Nurdan Yüzbaşıoğlu @nrdnyzbsgl ile...

Kapılarını yenilemiş hali ile tekrar açan İstanbul Boğazı'nın en iyisi Lacivert'e gidip şefin yeni menüsünden lezzetler deneyimleyeceğim!Kendimi bu hafta ödüllendirip kozmetik alışverişi için Zorlu Center gidip Mac Cosmetics’in en yeni fondöteni Studio Radiance Serum’u deneyeceğim.  Sürdüğünüz anda nemlendirme ve 12 saat kalıcılık sağlayan bu yeni ürün, cilt bakımı içerikleriyle gözeneklerin, cilt kızarıklığının, koyu lekelerin, ince çizgilerin görünümünü de yok ediyormuş. Deneyelim ve görelim beğenirsem kesin alacağım! Cazın altın çağı olarak bilinen 1920’lerin 1930’ların müziğini ve atmosferini günümüze taşıyan Flapper Swing, otantik soundu ve neşeli repertuarıyla, 12 Ekim akşamı Touché’de olacakmış ve bizleri zamanda bir yolculuğa davet ediyormuş ve bende kesinlikle gidip bu eşsiz konseri izleyeceğim.
Yer: Zorlu PSM
Tarih: 12 Ekim 2023, 21:00
Bilet: passo.com.tr

Gecce Gusto Life Style Köşe Yazarı ve Dijital Editörü Sedef Çalarken @sedefcalarkann ile...

Her zaman dünyanın en çok tercih edilen kokteyllerinin yapım aşamalarını deneyimlemek isterdim! Bu fırsatı bu hafta Eataly Mutfak Atölyesi’nde gerçekleşen Cocktail Workshop’una katılarak gerçekleştireceğim! Kesinlike sizlere de öneririm!
Yer: Eataly Mutfak Atölyesi
Tarih: 11 Ekim 2023, 19:00
Bilet: biletix.com


Bu arada akşamları kendime ayrıp  Göksemin Gökalp Özdemir’in “Dijitalin Kitabı Mı Olur?” kitabını okuyacağım.

Paper Moon'da şeflerin buluşması; Baş şef Pino ve konuk şef Giuseppe Ruotolo mutfağa giriyor ve bende bu lezzet eşleşmesini kaçırmayacağım ve İstanbul'un en iyi İtalyan'ı Paper Moon'da olacağım! 12 ve 14 Ekim tarihinde bu eşleşmeyi kaçırmayın derim...Gecce Gusto Köşe Yazarı ve Art Director Sedef Ertekin @sedefturker ile... Oğlum ile birlikte, "Bizi önemli kişiler izliyor!" diyen Hayalbaz Tiyatro'nun merakla beklediğimiz mim gösterisi Kırmızı Burnun Yolculuğu'na gideceğiz. Biletler ve detaylara buradan ulaşabilirsiniz. Geçtiğimiz hafta da Hayalbaz Kaşifler'in prömiyerine katılmıştık! Çocuklar için harika şeyler yapıyorlar, takip etmenizi öneririm...Yer: İstanbul Oyuncak MüzesiTarih: 15 Ekim Pazar, 14:00Uzun zamandır istediğim Feridun Düzağaç konserini izlemeye Milyon Performance Hall Sahnesi’ne gideceğim öneririm!
Yer: Milyon Performance Hall İstanbul
Tarih: 13 Ekim 2023, 22:30
Bilet: biletix.com

Ve tabii ki Yapı Kredi Bomontiada'da favori mekanlarımdan olan Kilimanjaro'da keyif dolu bir sofraya oturacağım ve mekanın tüm ayrıntılarını da buradan sizinle paylaşacağım!Bir de çok sevdiğim bir arkadaşımın doğum gününü kutlamak için Kalbur Et'in lezzet dolu sofralarına oturacağım; meze ve et çeşitleri konusunda uzman bir mekan! Gecce Gusto Life Style Köşe Yazarı ve Güzellik Editörü Tolga Aybakan @tolga_aybakan ile  İzmir İstinyepark'ta sizler için en güzel güzellik fırçaları hangileri onları keşfedip sizlere önereceğim! Yeni biten vee uzun yıllardır ondan başka serum kullanmadığım Este Lauder Advanced Night Repair Onarıcı Gecce Serumu'ndan alacağım! YAŞLANMANIN TÜM NEGATIF ETKILERINE KARŞI 1 NUMARALI ONARICI SERUMU sizlere öneriyorum ve üstelik son teknoloji ile EN yeni ve iyi  FORMÜLÜ ile YENİLENDİ!14 Ekim Efes antik Tiyatro'da Candan Erçetin’in eşsiz yorumu ile Cumhuriyetin 100. Yılında “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar”, Şef Orhan Şallıel yönetimindeki senfoni orkestrası eşliğindeki konseri izlemeye gideceğiz
Yer: Efes Antik Tiyatro Tarih: 14 Ekim 2023, 21:00 Bilet: passo.com.tr

Gecce Food Gusto ve Travel Editörü Caner Ural @canerural ile...

Bütün hafta boyunca İstanbul'daki tüm sergileri gezeceğim!

Özellikle Müzegazhane'deki Kayıtlı Hafıza Sergisi'nde zaman tünelini gezmek istiyorum! Bulvar 216 içinde yer alan Sintesi Restaurant'ın her Çarşamba düzenlediği Jazz Nights'a gideceğim!  Şef Ersin Avşar'ın eşsiz lezzetleri ile tüm duyularımı canlandırıp kuşağımı enfes müzikle dolduracağım sizlere de öneririm 
Yer: Sintesi Restaurant
Tarih: 11 Ekim Çarşamba 
Ve tabii ki 11 Ekim'de Harbiye Cemil Topuzlu'da popun ve benim en sevdiğim isim Edis'i dinlemeye gideceğim!
Yer: Açıkhava Tiyatrosu
Tarih: 13 Ekim 2023, 21:15
Bilet: passo.com.tr

Gecce Food  Gusto Köşe Yazarı Gürkan Boztepe @gurkan_boztepe ile...

10 Ekim'de  Zorlu PSM'de Amadeus 5. Sezon sahnede! Peter Shaffer tarafından kaleme alınan, dünya müzik tarihinin unutulmaz bestecileri Wolfgang Amadeus Mozart ile Antonio Salieri’nin eşsiz hikayesini dinlemeye gideceğim ,
Yer: Zorlu PSM Tarih: 10 Ekim 2023, 20:30 Bilet: biletix.com
Hafta içi bir grup iş arkadaşlarımızla Florya'dan tüm şehre hatta tüm dünyaya gastronomik deneyimler sunan ve köklü tarihi mirasıyla yılların vazgeçilmez mekanı Beyti Florya'ya gideceğiz! Sizlere de bu lezzet deneyimini yaşamanızı öneririm!

  • Etiketler