• 29 NİSAN Pazartesi 04:40
  • HV
Advert

Dünyadan dikkat çekenler: Gastronomi, şarap ve vahşi doğa!

Son yıllarda hayatımıza giren farklı seyahat deneyimleri göze çarpıyor. Seyahat trendleri hızla gelişip değişirken; Gecce Life Style editörleri olarak 3 farklı rotayı sizler için mercek altına aldık. İşte son dönemin dikkat çeken seyahat trendlerinden gastronomi, şarap ve vahşi doğa deneyimleri yaşayabileceğiniz eşsiz öneriler..

Dünyadan dikkat çekenler: Gastronomi, şarap ve vahşi doğa!
DESTINATIONS
Yayın Tarihi : 11-07-2023 10:42

 

Gastronomide dünyaya açılan kapı: San Sebastian

Gastronomi seyahatlerinin vazgeçilmez rotalarından biri ise San Sebastian. Bask dilinde Donostia olarak anılan bölge, bir çok Michelin yıldızlı restorana ev sahipliği yapması ile tanınıyor. Avrupa’nın gastronomi merkezleri arasında ilk sıralarda yer alan bölge; lezzeti deneyimin ötesine taşıyan restoranları ve barları ile dikkat çekiyor. Yaklaşık 12. Yüzyılda kurulmuş olan şehir; aynı zamanda İspanya’nın da lezzet başkenti olarak biliniyor. Çok geniş ve köklü bir yemek kültürü olan San Sebastian; kişi başına düşen bar ve restoranın tavan yaptığı bir bölge! Bölgenin yerel lezzet deneyimlerinden biri ise Pintxo; yani Basque bölgesine ait tapa benzeri minik yemekler. Bölgenin restoranları dışında, oldukça büyük öneme sahip bir yemek kültürü olan Pintxo’ları tadabileceğiniz özgün barlar da dikkat çekiyor. Pintxo barlarını gezip Txakoli şarabı eşliğinde yine bu yöreye özgün minik Pintxo’lar tadabilirsiniz.

San Sebastian’da dünyanın en iyi 50 restoranı arasında 16. sırada yer alan El Kano’yu mutlaka deneyimlemelisiniz. El Kano; Bask kıyılarının en iyi deniz ürünlerini sofistike ambiyansıyla misafirlerine bunan bir restoran. Ünlü modacı Balenciaga’nın doğup büyüdüğü şehirde kurulmuş olan Moda Müzesi ve ünlü mimar Frank Gehry’nin tasarladığı Guggenheim Müzesi’ni de mutlaka görmeniz gerek! Bölgenin şık sahil kasabası olan Biarritz’i de rotanız içine almanızı tavsiye ederiz.

 

 

Sessiz safari deneyimi: Zambiya

Henüz turizm potansiyeli yeni yeni keşfedilmeye başlayan bir bebek Zambiya. Güney Afrika ülkeleri arasında en bakir kalmışların başında geliyor. El değmemiş doğası ile dikkat çekiyor. Bölgenin vahşi hayat ve doğal güzellikleri açısından en zengin ülkelerinden biri olan Zambiya; son dönemde alternatif rota tutkunlarının radarına girmeye başlamış durumda. Safari meraklıları için harika seçenekler sunuyor. Zambiya’da alışılagelmiş safari deneyimin çok daha ötesine geçiliyor ve bilinçli bir kapsamda bu turları hayata geçiren bir şirket bulunuyor.

Green Safaris; bölgede gerçek vahşi hayata ve el değmemiş doğaya saygı niteliğinde safariler düzenliyor. Bu safari yaklaşımında hayvanların doğal yaşam alanlarına, vahşi hayata ve yerlilerin yaşamlarına müdahale edilmeden; safari tutkunlarına ekolojik açıdan bilinçli bir “Sessiz Safari” deneyimi yaşatıyorlar. Elektrikli safari araçları ve tekneler, güneş enerjisi çiftlikleri, su retikülasyonu ve biyogaz sistemleri kullanılıyor. Zambiya bölgesinde keşfedilmeyi bekleyen noktalardan biri ise Victoria Şelaleleri. Bu şelaleler dünyanın yedi harikasından biri sayılıyor. Aynı zamanda dünyanın en iyi vahşi hayat koruma alanlarından birisi olarak kabul edilen South Luangwa Milli Parkı’nı da kesinlikle deneyimlemelisiniz. Zengin bir ekosisteme ev sahipliği yapan park; leopar popülasyonu, fil ve bufalo sürüleri, antilop çeşitleri, endemik memelileri ve yırtıcı hayvanları ile ünlü. Aynı zamanda yürüyüş safarisinin de ilk deneyimlendiği yer alan South Luangwa Mili Parkı’nda dilerseniz tecrübeli rehberler eşliğinde vahşi doğada yürüyüş safarisi yapabilirsiniz.

 

 

Şarap diyarına kutsal toprakları: Rhone Vadisi

Siz de yurt dışı seyahat rotanızı belirlerken gastronomik bir yol haritası çizenlerdenseniz; Rhone Vadisi kesinlikle hayallerinizin rotası arasında! Gurme lezzetleri şarapla birleştiren bir rota olan Rhone Vadisi; Fransa’nın en büyük ikinci şarap bölgesi. İsmini aldığı Rhone Nehri’nin her iyi yakası boyunca uzanan bağları, sevimli kasabaları ve özgün mimarisi açısından; her detayı ile büyüleyen bir görsellik sunuyor. Dünyanın en iyi şaraplarından bazılarının çıktığı, Lyon ve Camargue arasında, Luberon ve Provence’ı içeren bu bölge, kuzey ve güney olmak üzere ikiye ayrılıyor.

Peki Rhone Vadisi’nde mutlaka yapılması ve görülmesi gerekenler neler? Gelin daha detaylı anlatalım… Chateauneuf-du-Pape kesinlikle görülmesi gerekenler arasında; kendisi bölgenin en prestijli şarap merkezi. E. Guigal şaraplarının tadımını kesinlikle yapmalısınız. Papaların şehri Avignon’u da rotanıza mutlaka eklemelisiniz. 

 

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR!

TIKLA! - Doğru adımlarla doğru şarap nasıl alınır?

TIKLA! - Şarabın peynirle ahenkli aşkına tanıklık ediyoruz

TIKLA! - King Charles, artık şarap ve peynirle çalışan lüks bir eski model Aston Martin araba kullanıyor!

TIKLA! - 29, Dünyanın En İyi Şarap Listesi'nde!

  • Etiketler