• 29 NİSAN Pazartesi 03:40
  • HV
Advert

Volkan Bekit dünden bugüne Bay Nihat'ı anlattı...

Cunda'nın en sevileni Bay Nihat; hem lezzetleri hem de samimi ortamı ile misafirlerine yıl boyunca unutulmaz deneyimler yaşatmaya tüm hızıyla devam ediyor. Bay Nihat'ın ikinci kuşak yöneticilerinden Volkan Bekit; Cunda'nın vazgeçilmezini okuyucularımız için anlattı...

Volkan Bekit dünden bugüne Bay Nihat'ı anlattı...
EATING & DINING
Yayın Tarihi : 27-07-2023 11:53

Rez: 0266 327 10 63

Bay Nihat hakkında detaylı bilgi için tıklayın. 

Cunda'nın lezzetiyle damaklara, samimi ve sıcak ambiyansı ile hatıralara imza atan mekanı Bay Nihat; tüm yıl boyunca gurme yolculuğuna devam eden bir mekan. Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte keyfini de ikiye katlayan Bay Nihat'a tüm emek, sevgi ve çalışmalarını adayan Volkan Bekit ve ağabeyi Mustafa Hakan Bekit ve tüm ekip; misafirlerine unutulmaz bir deneyim yaşatıyorlar. 1978 yılında Bekit kardeşlerin babası, sevgili Ahmet Nihat Bekit tarafından yaratılan ve tüm konuklarının hafızalarında güzel anılar yaratan mekanı Volkan Bekit'ten dinliyoruz...

Bu lezzet yolculuğu nasıl başladı? 

"Kapısını 1978’de babam Ahmet Nihat Bekit’in açtığı Bay Nihat, bugün aynı yerinde hizmet veriyor. 10 yaşında çırak olarak başladığım Bay Nihat’ta şimdi ağabeyim Mustafa Hakan Bekit ile birlikte devam ediyoruz. Burası bizim hayatımız, her şeyimiz ama zorlukları yok değil."

Bay Nihat'ın mutfağında neler oluyor?

"Balık işi başka şeye benzemez, dükkanın başından bir saniye ayrılmayız. Domatesinden balığının alınmasına kadar her şeyle bizzat ilgileniriz. Yeri geldiğinde mutfağa, yeri geldiğinde salona bakarız. Zaten böyle olmasa misafirlerimizin güvenini kazanıp onların sürekli balıkçısı olamazdık."

Bay Nihat'ın olmazsa olmazları nelerdir?

"En önemli şey, müşterilerin bizi ailelerinden biri gibi görmeleri. Bunu da hijyen, taze ürün konusunda çok hassas davranarak, yıllardır aynı kadroyla yola devam ederek sağlıyoruz. Artık onların ne yiyip ne içeceklerini çok iyi biliyoruz. Viski soslu aquades kum midyemiz spesiyallerimizden.Safran soslu sübye paça en çok istenilenlerden."

Müdavimlerinizi oluşturan bir mekansınız; hatta misafirleriniz arasında bir çok tanınan sima olduğunuda biliyoruz...

"Sanat, iş, siyaset, spor camiasından bir çok müdavimimiz var: Ali Koç, Mustafa Koç, Rahmi Koç, Güler Sabancı, Muhtar Kent, Cem Boyner, Hülya Avşar, Cem Yılmaz, Ata Demirer ve Ozan Güven gibi isimleri örnek verebiliriz. Kısacası yolu Cunda’ya düşenlerin uğrak noktasıyız diyebilirim.."