• 29 NİSAN Pazartesi 07:44
  • HV
Advert

İstanbul’un hayran bırakan otel restoranları

Tüm dünyadan yoğun bir turist akımına uğrayan İstanbul, bu özelliğiyle otellerin şehri olmaya da aday! Konaklama deneyiminin ihtişamının bir çoğunu da otellerin sundukları lezzet deneyimleri belirliyor. Gecce Life Style editörleri olarak İstanbul’un otellerine lezzet katan restoranları sizler için bir araya getirdik…

İstanbul’un hayran bırakan otel restoranları
EATING & DINING
Yayın Tarihi : 14-07-2023 21:30

 

Madhu’s, Swissotel The Bosphorus

Rez: 0549 326 80 05

Unutulmaz bir Hint deneyimine hazır olun!Bazı yemekler vardır, ancak doğru ellerde yapıldığında gerçek lezzetini hissedebilirsiniz. Bazen bu durum, tüm bir kültürün mutfağı için geçerli olur. Bu mutfakların başında, tüm dünyayı etkisi altına almış, milyonlarca hayranı olan Hint Mutfağı. Gerçek ustasından yendiğinde asıl tadını alabileceğiniz Hint yemekleri ve bu deneyimin en doğru adresi Madhu’s kesinlikle denenmeli! Alternatif lezzet deneyimleri tecrübe etmek isterseniz hem ambiyansı hem lezzetleriyle kesinlikle kusursuz bir seçenek olan Madhu’s lezzet favorilerimiz arasında ilk sırayı Nyamah Choma alıyor; Madhu’s’un imza yemeği olan biber ve limonla marine edilmiş premium kuzu kaburga! Mekan iz bırakan lezzetlerinin yanı sıra eğlenceli anlarıyla da dikkat çekiyor. Özellikle ilerleyen saatlerde artan tempo ile İstanbul’un önde gelen kulüplerinden birisine dönüşen Madhu’s, kaliteli şovlarıyla sizi kendisine bağlayacak. Ethnic House ve Organic House’un ritmine kendinizi kaptırarak gecenize dansı ve keyfi ekleyeceksiniz.

 

Dragon, Hilton İstanbul Bosphorus

Rez: 0212 231 62 00

Karşı konulmaz, eşi benzeri olmayan bir Uzak Doğu deneyimi! İlk olarak 1980 yılında Kıbrıs’ta gastronomi sahnesine giren Dragon; bulunduğu bölgenin Cantonese, Szechuan ve Indochine Mutfakları’nın yemeklerini misafirlerine sunan ilk restoran! Kırmızıların ağırlıklı olduğu ambiyansında bambaşka bir dünyaya adım atıyorsunuz. Hilton şubesi ile zamansız bir klasik haline gelen Dragon, daha sonrasında Bebek Hotel by the Sea’nin de içinde bir şube açtı. Pazartesi günleri kapalı olan Bebek şubesinde muhteşem manzarayı modern dekorasyon detaylarıyla birleştiren mekanın Hilton içinde yer alan ilk şubesinin yarı hep ayrı! Yaz sezonunun açılmasıyla birlikte Hilton Bosphorus’un bahçesindeki yerini alan mekan; her anıyla ışıltıyı hissettirenlerden. Geleneksel olarak servis edilen Acılı Ekşili Çorba ve ardından Dragon İstanbul’un en popüler yemeklerinden Krepli Çıtır Ördek ile klasik bir akşam yemeği deneyimleyebilirsiniz. Yemeğinizin sonuna geldiğinde kızartılmış dondurma ile ağzınızı tatlandırabilirsiniz. Mekanın atmosferi öylesine kendine has ki, zamanı unutturan bu otantik ortamın tadını çıkarmak için bir Çin çayı sipariş ederek keyfinizi uzatabilirsiniz.

 

Spago, The St. Regis

Rez: 0549 804 59 70

İstanbul’un trendlerini belirleyen lezzet dolu terası! 29 yıldır Oscar töreni partilerinin menüsüne imza atan ünlü şef Wolfgang Puck imzası taşıyan Spago; sofistike bir deneyim yaşatıyor. Zamanın ötesinde yaşayan bir menüye sahip olan mekan; gastronomi dünyasında ezber bozan bir tutumla yoluna devam ediyor. Ünlü şefin Oscar için hazırladığı lezzetlerin bazısını Spago’da tatmanız da mümkün. Tuna Tartar onlardan biri; susamlı mis külah, acı aioli ve tobiko ile servis ediliyor. Spago menüsü, Amerikan, Asya ve İtalyan mutfaklarından esinlenerek yaratılmış bir yolculuk vadediyor. Uzak Doğu Mutfağı tutkunları da tercihlerini Sushi menüsünden yapabilir ve sanatsal sunumların tadını çıkarabilirler. Spago’ya geldiğinizde, menünün o meşhur imza pizzasını denemeden de kalmayın sofradan sakın; Somon Fümeli ve Havyarlı Pizza! Mutfak deneyimli şef Deniz Otuk’a; restoran işleri ise 7 senedir Spago’nun Genel Müdürlüğü’nü yapan Deniz Zengin’e emanet. Ayrıca 14 ve 15 Temmuz tarihlerinde Puck’ın “Hollywood’dan Nişantaşı’na Bir Yolculuk” olarak tanımlayıp hazırladığı özel menüyü de Spago’da deneyimlemenizi tavsiye ederiz!

 

Gallada, The Peninsula İstanbul

Rez: 0212 931 28 88

İstanbul'un en yenisi; gastronomi sahnesinin merak uyandıranı Gallada; dünyaca ünlü şef Fatih Tutak imzası taşıyor! İstanbul'un ayrıcalıklı oteli The Peninsula İstanbul'da kapılarını geçtiğimiz günlerde açan Gallada, Boğaz'ın nefes kesen noktalarından birinde benzersiz bir gastronomi deneyimi sunuyor. Gallada menüsü sıklıkla İpek Yolu'na atıfta bulunuyor. Sofistike dokunuşlarla hazırlanan Gallada menüsü, misafirleri bambaşka bir dünyaya yolculuğa çıkarıyor. Gallada & Topside Bar; Fatih Tutak'ın Orta Asya ve Çin'deki kişisel yolculuğundan ilham alarak şekillenmiş. Menüsüyle de yepyeni bir mutfak macerası sunuyor. Türkiye’den Orta Asya’ya ve Çin’e uzanan kadim İpek Yolu mutfağının büyüleyici tatlarından esinlenen menüsü ile duyuları benzersiz bir yolculuğa çıkaran capcanlı bir atmosfer sunuyor.  

 

Shang Palace, Shangri-La Bosphorus 

Rez: 0212 275 88 88

Çin Mutfağı’nın gerçek anlamda lezzet sanatı! Kanton kültürünün en özel anları ve lezzetlerini deneyimlemeye davetlisiniz… Özellikle paylaşım kültürünün oldukça yoğunlukta olduğu bir kültürün lezzet ışıltılarını yaşatan Shang Palace; eşsiz şık ambiyansı ile misafirlerini ilk adımda büyüleyenlerden. Unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşatan mekan; lezzete kattığı görsel şovlarla da dikkat çekiyor. Tamamen el yapımı olarak sipariş üzerine hazırlanan Noodle’ları kesinlikle denenmesi gerekenler arasında. Özel fırında pişen Pekin Ördeği ise mekanın imza lezzetlerinin başında yer alıyor. Mekandaki farklı oturma alanları sayesinde ister romantik bir buluşma, ister aile yemeği, ister toplantılar için uygun bir ortam bulabileceksiniz. Kıyafet kodu ise şık spor, nasıl yorumlayacağınız size kalmış. Restoranın özel tadım menüsü sizi zarif ve çağdaş bir dekorla karakterize edilmiş bir ortamda olağanüstü bir mutfak yolculuğuna çıkaracak.

 

16 Roof, Swissotel The Bosphorus

Rez: 0543 326 81 11

Şehrin en iyi terasında hem lezzet, hem eğlence sizi bekliyor. İstanbul Boğazı’nın eşsiz ambiyansını; tüm bedeninizde yaşatan bir kaçamağa hazır olun! Swissotel The Bosphorus'un terasında bulunan; muhteşem manzarası, eşsiz lezzetleri ve imza kokteylleri ile yaz boyu şehrin eğlence trendlerini belirleyen 16 Roof; her anıyla ve her detayıyla, misafirlerine hayatları boyunca unutamayacakları anlar sunuyor. Gurme lezzetleriyle akşama hazırlayan mekandan favori lezzetlerimi de belirtmeden eğlenceye geçmeyelim. Corn Soup başlangıç olarak kesinlikle denenmesi gerekenler arasında. Geleneksel tatlardan gitmek isteyenler ise Çökertme Kebabı’nı bir de 16 Roof yorumuyla denemeli! Tuna Ananas Ceviche ise farklı aromaları sevenler için harika bir seçenek. Haftanın 7 günü eğlencenin devam ettiği 16 Roof; her güne farklı bir DJ performansını sığdırıyor ve eğlence her saniye katlanarak artıyor. Bu hafta bu eğlenceli anların bir parçası olmak isterseniz; 14 Temmuz Cuma Saba, 15 Temmuz Cumartesi Sait Esmeray ve 16 Temmuz Pazar Kerem Önger DJ kabininde olacak!

 

Sax Türkiye, Six Senses Kocatas Mansions

Rez: 0531 266 13 46

Sıradışı bir deneyime hazırlanın! Six Senses Kocatas Mansions içinde şıklığın ve lezzetin buluştuğu bir konseptle misafirlerini ağırlayan Sax; yazın gelişiyle birlikte açtığı terasıyla tüm gözleri üzerine çekmeyi başardı. Boğaz'ın en yeşil noktasına yukardan bakan nefes kesici manzarasıyla misafirlerini büyüleyen Sax; gösterişi bol dekorasyon detaylarıyla da dikkat çekiyor. Aynı zamanda İstanbul gecce hayatına da bambaşka bir soluk getiren mekan, eğlence dolu sahne performansları ile unutulmaz anlar yaşatıyor. Yemeklerinin sırrını son dokunuşlara saklayan Sax'ın gurme lezzetler dolu menüsü, gastronomi sahnesinde de fark yaratanlardan. Enfes mutfağına eşlik eden canlı müzik ve DJ performansları ile Sax, beklentileriniz çok daha ötesine geçmeyi başaran bir mekan. 

 

Mikla, The Marmara Pera

Rez: 0212 293 56 56

Yerele, yöresele ve Anadolu’ya saygı duruşu niteliğinde bir mekan! Ekim 2005’te açılan Mikla, şehrin en özgüven sahibi restoranlarından! Çağdaş ve özlerine körü körüne bağlı bir İstanbullu olan Mikla; başarılı şef Mehmet Gürs imzasını taşıyor. Gürs, Mikla’yı yaratırken Türk ve İskandinav birikimini genel dokuya çarpıcı bir denge ile yansıtarak Mikla’nın örneğinin öncüsü olmasını sağlamış. Rafine bir mutfak anlayışı ile yoluna devam eden mekan, vizyoner yapısını asla kaybetmeyenlerden. 2012 yılından itibaren yarattığı Yeni Anadolu Mutfağı konsepti ile farkını ortaya koyan Mikla; kullandığı her ürünün özüne inmeyi ve ona saygı göstermeyi başaranlardan. The Marmara Pera’nın terasında yer alan Mikla, manzarasıyla büyülüyor. Hem yerel hem de uluslararası değerlendirmelerde önemli övgüler alan mekan; sunduğu lezzet deneyimleri ile ayrıcalıklı bir deneyimin kapıları aralıyor. Mikla’nın menüsünden favori seçimi yapmak bir hayli zor! İsli patates, elma pekmezi, kale lahana, isot ve mantarla hazırlanan Izgaradan Kuzu kesinlikle denenmesi gerekenler arasında. Adeta bir sanat eseri kıvamında sofranıza gelen lezzetlerden Dana Kaburga, Kereviz, Ahtapot ve Kuru Et mekandan favorilerimiz arasında.

 

Tuğra, Çırağan Palace Kempinski

Rez: 0212 326 73 33

Türk Mutfağı’na gastronomik bir yorum kazandıran, ihtişamlı bir lezzet deneyimi! Konuklarını haftanın her günü 19:00 - 23:00 saatleri arasında akşam yemeğinde ağırlayan Tuğra; sarayın tüm ihtişamını sofralarında buluşturuyor. 12 yaş altı misafirleri kabul edemeyen mekan; romantik randevularınız ve unutulmaz buluşmalarınız için harika bir ortam sunuyor. Gerçek bir gusto deneyim için hem yerli hem yabancı turistlerin ilk seçimleri arasında yer alan Tuğra; hem manzarası hem dekorasyonu ile büyüleyenlerden. Çırağan Palace Kempinski’nin birinci katında yer alan mekan; büyüleyici atmosfer içinde dünyanın en güzel konumlarından birine sahip. Yüksek tavanları, boydan boya Boğaz gören pencereleri, masif ahşap kapıları, mermer sütunlarıyla geçmişle bugünü buluşturan bir mekan. Saray arşivlerinden elde edilmiş reçetelerle oluşturulmuş zengin, leziz menüsü ve üstün hizmet kalitesiyle Türk ve dünya restoranları arasında tartışılmaz bir yeri bulunmakta! Gastronomi dünyasının yakından takip ettiği Michelin Rehberi’nde tavsiye edilen restoranlar listesinde yerini alan Tuğra’nın baş aşçısı Emre İnanır’ın önderliğinde hazırlanan Türk ve Osmanlı mutfağı lezzetleri akşam yemekleri için damaklara ziyafet yaşatıyor. 

 

Waterfront Restaurant, Sumahan on the Water

Rez: 0216 422 80 00 

Elini uzatsan Boğaz, derin bir nefes alsan İstanbul! Şehrin anlamını ve ihtişamını tüm detaylarıyla yaşatan bir deneyim sunan Waterfront Restaurant; Çengelköy’ün çarpıcı oteli Sumahan on the Water’ın hemen girişinde bulunuyor. İstanbul’un şüphesiz en etkileyici konumuna sahip restoranlarından biri olan Waterfront, bu muhteşem manzarasıyla olduğu kadar, keyif dolu detaylarla süslenmiş ambiyansıyla da dikkat çekiyor. Modern ve zarif dokunuşlarıyla keyif dolu bir lezzet serüveni yaşatan Waterfront; kahvaltıdan öğle yemeğine, akşam yemeğinden bir kokteyl kaçamağına kadar her ruh haline hitap ediyor. Zengin bir kahvaltı sofrasıyla başlayan gün; Waterfront’un Türk ve Akdeniz Mutfağı menüsü ile devam ediyor. Yaz aylarında ise güzel havanın keyfini çıkarmak, Boğaz’ın esintisini teninizde hissetmek için harika bir mekan. Gün batımının eşlik ettiği romantizm dolu sofralardan, yepyeni fikirlerin ortaya çıktığı iş toplantılarına; özel günlerin kutlamalarından, her anın kutlama olabileceğini anlara kadar her anınızda sizinle olan bir mekan burası. Hatırlatmakta fayda var, mekan yalnızca 12 yaş üstü misafirlerini ağırlıyor.

 

Aila, Fairmont Quasar İstanbul

Rez: 0212 403 85 00

Türk Mutfağı’nı yeniden keşfetmeye hazırlanın! Aila, Anadolu’nun dört bir yanından coğrafi işaretli ürünlere yer verilen menüsü ve kusursuz bir servis anlayışı ile konuklarına lezzet dolu anlar vaat ediyor. Gelenekselin çağdaş yorumlarla harmanlandığı Aila menüsü, adeta Türk Mutfağı’na saygı niteliği taşıyor. Mekan aynı zamanda keyif veren farklı alanlarıyla da dikkat çekiyor. Meze barında mezeler, misafirlerin önünde hazırlanıyor. Rakı Bar olarak adlandırdıkları bölümde ise Türkiye’nin dört bir yanından rakıların ve rakı kokteyllerinin tadımları yapılabiliyor. Bildiğimiz Ocakbaşı konsepti de var. İpek Yolu’na atıfta bulunan ve Mısır Çarşısı’nın renklerini selamlayan Bahara Kütüphanesi’ne de mutlaka göz atmalısınız. Sofralara getirdikleri yemeklere kattıkları baharatlarla, misafirlerini yöresel bir yolculuğa çıkan Aila; ortak kültürümüzün izlerini taşıyan baharatlarla sofra başı birlikteliğini pekiştiriyor. Yaz sezonuna özel olarak menüye eklenen seçenekler de lezzette boyut atlatır cinsten! Sıfır atık vizyonu ve sürdürülebilirlik anlayışı ile Türk gastronomi kültürünü temsil eden Aila, sizleri bahçesinde yetiştirilen taze ürünlerin lezzetlendirdiği yeni yaz menüsünü denemeye davet ediyor…

 

Nobu İstanbul, The Ritz - Carlton

Rez: 0212 334 30 34

Dünyaca ünlü şef Nobu Matsuhisa’nın yorumlarıyla kendinizi şımartın! Lokal lezzetlerin Japon ve Peru Mutfağı ile buluşmasına tanıklık edeceğiniz Nobu, nefes kesen panoramik manzarasıyla konuklarına unutulmaz bir deneyim sunuyor. Yerel değerlere verdiği önemi yalnızca menüsüne değil dekorasyonuna da taşımayı ihmal etmeyen mekan; Boğaz ve şehrin ışıklarından esinlenerek orijinal bir stil yaratıyor. Tüm dünyada Nobu’larda oranj tonların hakim olduğunu görürüz; fakat mekanın mimarı Severine Tatangelo, Boğaz’dan aldığı ilhamla Nobu İstanbul’un yeşil ve turkuaz tonlarla dekora etmeyi tercih etmiş. Nobu menüsünden favori seçim yapmak oldukça zorlayıcı fakat; New Style Sashimi ve Black Cad Miso dikkat çekenlerden. Nobu’nun imza lezzetleri arasında Yellowtail Jalapeno ve Rock Shrimp Tempura gibi lezzetler de var. Siz en iyisi bu keşfedilmeyi bekleyen menüyü detaylarıyla inceleyin ve damağınıza hitap edecekleri kendiniz seçin…

 

Isokyo, Raffles Hotel

Rez: 0212 924 02 44

Sofistike zevklere hitap eden mistik bir ritüelin tam ortasına girmeye hazır olun! Raffles İstanbul içerisine konumlanan Isokyo, benzersiz bir Pan - Asya Mutfağı sunan eşsiz bir deneyim. Çağdaş ve sıra dışı yorumlarla harmanlanan mekan; ürünlerden pişirme tekniklerine kadar farklı bir tarzda yoluna devam edenlerden. Uzak Doğu coğrafyasını her detayı ile hissettiren mekan, adım attığınız ilk andan itibaren sizi bambaşka dünyalara yolculuğa çıkarıyor. Yetenekli Chef de Cuisine Gökhan Özkol’un geliştirdiği yeni Isokyo lezzetlerine hayran kalacaksınız! Japonya’dan Umami çeşnileri, tatlı ve baharat tatlarını dengeleyen Thai seçenekleri, Kore’den çeşitli renklerdeki fermente ve salamura ürünler ile Çin yemekleri… Istakoz ve Morina Balığı ile hazırlanan Dumpling, acılı yengeç ve Katu sos ile hazırlanan Uzak Doğu usulü Kinoa Salatası bizim favorilerimiz arasında! Menüsü gerçek anlamda keşfedilmeyi bekleyen bir serüven. Lezzetleri kadar kokteyl çeşitleriyle de dikkat çekiyor. Efsanevi Long Bar’ın Akita Julep alkolsüz kokteylini mutlaka öneriyoruz; Mürver çiçeği şurubu ile tatlandırılmış soda bazlı harika bir içecek. Bu ambiyansın bir parçası olmanız da fayda var!

 

Cipriani İstanbul, Park Hyatt İstanbul

Rez: 0212 296 99 50 

Tüm dünyayı peşinden koşturan bir İtalyan! İstanbul’da ikinci kez kapıları açan Cipriani bu sefer konum olarak Türkiye’nin tek İtalyan Palazzo oteli olan Park Hyatt İstanbul’u seçti! Yaklaşık bir yıl önce Türkiye’ye yeniden “Merhaba!” Diyen Cipriani; Venedik'ten İbiza'ya, Monte Carlo'dan New York'a, Las Vegas'tan Abu Dhabi'ye dünyanın pek çok yerinde şubesi bulunan bir mekan. Cipriani kapılarından girdiğiniz anda zamansız dekoru ile karşılaşıyorsunuz. Minik detayları ile harika bir ambiyans yakalamayı başaran mekan; 1950’li yılların klasik İtalyan yaklaşımını şık bir tutumla ele alıyor. Tüm detayların aynı çizgide ilerlemesi bu muhteşem uyumu, adeta görsel bir şölene dönüştürüyor.Bir Cipriani dekoru ikoniği olan akvaryum, İstanbul şubesinde de tabii ki yerini alıyor. Menüsü de ilk restoran Harry’s Bar ile paralellik gösteren Cipriani İstanbul’da, Cipriani Carpaccio ve Buffalo Ricotto Gnocchi gibi imza tabaklarla birlikte beyaz trüfle lezzetlenen tabaklar ve Cipriani’nin özel olarak ürettiği makarnalarla hazırlanan tabaklar önemli yer tutuyor.

 

Chalet Garden, Swissotel The Bosphorus

Rez: 0542 326 82 83

Yazın ritmi Chalet Garden’da yaşanıyor! Açık havanın ve muhteşem yeşilliklerin bir araya gelerek nefes kesici bir ambiyans yarattığı Chalet Garden’da doğa ile iç içe eğlencenin ve gurme kaçamakların tadını çıkarın. Swissotel The Bosphorus’un yazı iple çekmemize sebep olan mekanı Chalet Garden; güzel havanın tadını doyasıya çıkarabileceğiniz, şehrin tam kalbinde bir vaha sunuyor adeta. Keyfin odak noktası haline gelerek yarattıkları ambiyanslarında; birbirinden özel yaz lezzetlerini ve kokteyllerini deneyimleyebiliyorsunuz. Özellikle yaz ayları için özel olarak hazırladığı lezzetlerine ve bu tabakların renklerine bayılacaksınız! Pazartesi hariç haftanın 6 günü misafirlerini ağırlayan mekan 17:00 - 23:30 arası hizmet veriyor. Ayrıca Chalet Garden sahnesi de bu harika ambiyansa doyumsuz bir eğlence katıyor. Begüm Obiz, Ozan Ünlü, Mary Jane, Pınar Güsar, Ozan Anlaş, Evrencan Gündüz gibi bir çok ünlü ve başarılı ismi sahnesine konuk ediyor. Güncel etkinlik takvimini mekanın instagram hesabı üzerinden takip edebilirsiniz. 

 

Izaka Terrace, CVK Park Bosphorus

Rez: 0530 349 96 75

İstanbul’u yaşatan, gastro bir teras deneyimi! Yaz aylarının en keyif veren konseptlerinden ilk sırada yer alan teras deneyimlerinin, Boğaz’a uzansan dokunacakmışsın hissi veren alternatiflerinden Izaka; manzarasıyla olduğu kadar ambiyansı ve lezzetleriyle de kusursuz bir seçenek. Mekana adım attığınız anda bu özel ambiyansın etkisi altına giriyorsunuz. Yemeğe geçmeden Izaka’nın barında, yaratıcı barmenlerin ellerinden çıkan kokteylleri denemenizi tavsiye ederiz; bu konuda çok başarılılar! Sonrasında ise gökyüzü ve deniz arasındaki en iyi masayı seçip eşsiz lezzet deneyiminize başlayabilirsiniz. İstanbul’un en kaliteli ve şık mekanlarından biri olarak tarihte bir köprü oluşturan kentimizin lezzet deneyiminde dikkati çeken yenilikçi felsefesiyle Izaka Terrace, açıldığı günden bu yana kusursuz tatlar sunmaya devam ediyor. Siz de bu serüvenin bir parçası olun…

 

Summit Bar & Terrace, Conrad İstanbul Bosphorus

Rez: 0537 973 80 14

Şehrin kalbinde büyüleyen bir manzara eşliğinde lezzet ve eğlence dünyasına açılan Conrad kapısı! Şehrin tam olarak kalbinin attığı noktada, İstanbul Boğaz’ının tüm ihtişamını gözler önüne seren panoramik manzarasıyla Summit; lezzette boyut atlatanlar arasında yerini uzun zamandır alanlardan. Gerçek bir gastro deneyim sunan Summit’in özellikle Sushi seçeneklerini şiddetle tavsiye ediyoruz. Şef Erdal Özdemir’in imzasını taşıyan Sushi seçenekleri sizi bambaşka bir lezzet yolculuğuna davet ediyor. Haftanın 7 günü 10:00 - 01:30 arası misafirlerini ağırlayan Summit’in kokteylleri de lezzetleri kadar iddialı. Lezzetin zarif harmonisini yolculuğa çıkaran Summit; yaz sezonu boyunca Boğaz’ın esintisini hissetmeniz için harika anlar sunuyor. 

 

Aqua, Four Seasons Hotel Bosphorus

Rez: 0212 381 40 00

Boğaz’ın lezzetini, İstanbul’un keyfini Aqua’da hissedin! Four Seasons’ın ayrıcalıklarla dolu dünyasında, unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşatan Aqua; her detayında misafirlerini büyülüyor. Cezbedici dekorasyon detaylarıyla büyülü bir şıklık sunan Aqua, şehre bambaşka bir lezzet katanlardan. Deniz ürünleri konusunda uzmanlaşan Aqua mutfağı, aynı zamanda Sushi ve Sashimi çeşitleriyle de göz dolduruyor. Her sezonun en taze lezzetleriyle yeniledikleri menülerinde, bu yaz için de özenle seçilmiş mevsimsel ürünler yerini almış durumda. Her daim taze ve mevsimsel lezzetlere yer veriyorlar. Akdeniz ve Türk Deniz Ürünleri Mutfağı sunan mekan, farklı yorumlarıyla dikkat çekiyor. Modern ve geleneksel pişirme tekniklerini harmanlayan mutfak ekibi, menüde Havyar, Ahtapot, Karides, İstiridye, Istakoz gibi harika deniz ürünlerine yer veriyor. Sadece akşam yemeklerinde misafirlerini ağırlayan mekan saat 19:00 - 23:00 saatleri arasında hizmet veriyor.

 

Ouzo Roof Restaurant, Wyndham Grand Kalamış Marina

Rez: 0530 149 40 05

Kalamış’ta hayatın başka olduğunun kanıtı! Nefes kesen bir İstanbul manzarası eşliğinde; hem lezzeti hem eğlenceyi aynı çatı altında buluşturan Kalamış sakini Ouzo unutulmaz anlar için sizi bekliyor. Kalamış’ın uzun yıllardır favori mekanları arasında yerini alan ve lüks bir deneyimi en eğlenceli şekilde sunan Ouzo, Executive Chef Uğur Alparslan imzalı muhteşem lezzetler sunuyor. Keyif sofralarının vazgeçilmezlerini kendi tarzıyla yorumlayan mekan, aynı zamanda hava kararmaya başladığında şehrin ritmini canlı müzik eğlencesiyle buluşturuyor. Sahnesinde Türkiye’nin en sevilen isimlerini konuk ediyor; Metin Arolat, Sibel Tüzün, Cefi, Sibel Alaş bunlardan bazıları… Hatta bu hafta sonu için planlarını yapmayanlar varsa 14 Temmuz Cuma akşamı Sibel Tüzün, 15 Temmuz Cumartesi akşamı ise Metin Arolat sahnede olacak. 

 

Olea & The Bar, Mandarin Oriental Bosphorus

Rez: 0533 073 78 78

Akdeniz’in en özel lezzet Boğaz’a geliyor! Boğaz’ın muhteşem manzarasında eşsiz bir deneyime hazır olun. Olsa haftanın her günü 08:00 - 23:30 saatleri arasında, The Bar ise 18:00 - 02:00 arasında misafirlerini ağırlıyor. İncelikli detaylarla hazırlanan göz alıcı bir ambiyansta misafirlerini ağırlıyor. En keyifli anlarınıza lezzet katan seçkin menüsü ile tek kelime ile muazzam! Yaza özel hazırladıkları lezzetleri kesinlikle denenmesi gerekenler arasında. Yaz menüsünün en özel lezzetlerinden biri olan Risotto ai Carciofi e Gamberi ile harika bir İtalyan esintisi deneyimlemenizi tavsiye ederiz. Akdeniz ve İtalyan Mutfağı’nın ilham verici renkleriyle baştan çıkaran lezzetler sunan mekanın kokteylleri de kesinlikle denenmesi gerekenler arasında. Yaz akşamlarının kusursuz eşlikçisi Whiskey Tango Foxtrot favori kokteyllerimiz arasında. Ayrıca yazın özünü hissettiren, ferahlatan dondurma çeşitleriyle de lezzet şovunun kapanışını serin serin yapabilirsiniz. 

 

Octo, JW Marriott İstanbul Bosphorus

Rez: 0533 384 79 33

Şehrin ışıklarının eşlik ettiği, karşı konulamaz lezzet diyarlarına çıkacağınız keyif dolu bir yolculuğa hazır olun. Denizden gelen en lezzetli ve taze lezzetlerin tadını çıkarabileceğiniz Octo; özellikle Dil Balığı, Balık Tarama, Kavrulmuş Ege Otu ve Taze Kabak Çiçeği Dolması konusunda oldukça başarılı. Öğle ve akşam yemeğinde misafirlerini ağırlayan mekan menüsünde mevsimsel tatları ön plana çıkaranlardan. Ilık Hurmalı Kuzu Kulağı Salatası, hem farklı hem de yazın ferahlığını hissettiren seçeneklerden; limonsu tadı ılık hurmaya öyle güzel eşlik ediyor ki… Tatlılarından da Süt Kaymak tatlısı mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasında. 

  • Etiketler