• 29 NİSAN Pazartesi 00:10
  • HV
Advert

Bodrum’un en iyi kahvaltı mekanları

Eylül’e geldik, yaz bitiyor diye tasalanmaya gerek yok! Yaz fısıltılarını en saf haliyle yaşayabileceğiniz Eylül ayında; Bodrum’da olacaklar için mutlulukla kesinlikle alakası olan en iyi kahvaltı mekanlarını sizler için bir araya getirdik.

Bodrum’un en iyi kahvaltı mekanları
EATING & DINING
Yayın Tarihi : 05-09-2023 10:17

Quzine Kahvaltı Evi, Gündoğan

Rez: 0545 387 83 85

Her detayıyla kahvaltıda tam olarak olmak istediğiniz yer burası! Samimi detayları, doğanın kalbinin attığı ambiyansıyla kendinizi evinizde, evinizin sıcaklığında hissediyorsunuz. Quzine sofralarına oturduğunuzda ise bu sıcaklık her önünüze konulan ile artmaya devam ediyor. Anne eli değmiş lezzetlerin en tazesi, en organik olanları bu sofralarda sizi bekliyor. Damaklara imzasını atan Menemeni kesinlikle denemelisiniz. Börekleri bir efsane! Kusursuz, sıcacık bir aile işletmesinin verdiği samimiyete muhteşem kahvaltılık lezzetler de eklenince Quzine aşığı olmamak elde değil!

 

Cez Bodrum, Çamlık

Rez: 0551 652 25 02

Biri köy kahvaltısı mı dedi? Haydi o zaman rotalar doğru Cez Bodrum’a çevrilsin! Bodrum’un huzur kollarından biri olan Çamlık Köyü’nde yemyeşil bir doğanın içine gizlenen mekanda gerçek bir köy kahvaltısı deneyimi yaşıyorsunuz. Ailenizle, sevdiklerinizle uzun uzun sohbetler edebileceğiniz, kahvaltı beklentinizi oldukça üst bir seviyeye çekecek olan mekanda bol bol Çam ormanını içinize çekebilirsiniz. 

 

Birdcage 33, Yalıkavak

Rez: 0555 191 57 11 

Bodrum’un karmaşasına ara verip, sabahınızı huzurlu bir yaşam alanı sunan Birdcage 33’ün enfes kahvaltısına güvenle teslim edebilirsiniz. Sofistike bir ambiyans sunan mekan, aynı zamanda muhteşem Ege manzarasıyla da büyüleyenlerden. Sabahın erken saatlerinde başlayan kahvaltı çılgınlığı 13:00’e kadar da devam ediyor. Ayrıca yaz sezonu boyunca Pazar Brunch’ları da tadına doyulmaz bir deneyim sundu!

 

Asmalı Çardak, Yalıkavak & Türkbükü

Yalıkavak Rez: 0533 568 63 33 

Türkbükü Rez: 0530 339 24 48

Bodrum’un kalbinin en heyecan dolu attığı iki noktada; Türkbükü ve Yalıkavak’ta misafirlerine unutulmaz bir kahvaltı deneyimi yaşatan efsanelerden biri de Asmalı Çardak. Sabahın erken saatlerinde başlayan kahvaltı, günün ilerleyen saatlerine kadar da devam ediyor. Tatlıdan vazgeçemeyenler için özellikle ev yapımı reçellerini şiddetle tavsiye ediyoruz. Mekanın börekleri de mis gibi mis; her gün taze taze, sıcak sıcak geliyor sofralarınız.

 

Suzika, Yalıkavak

Rez: 0532 592 65 46

Hem oldukça cool hem de tam anlamıyla lokal bir deneyim sunan Suzika ile tanışın. Mekan tamamen bir kahvaltı mekanı olarak yaratılmış. Sadece Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri 10:00 - 16:00 saatleri arasında misafirlerini ağırlıyor. Mekanın sadece 3 masası bulunuyor; bu yüzden bir gün önceden mutlaka rezervasyonunuzu yaptırın! Brioche ekmekli seçenekleri bulunuyor ve tek kelimeyle harika! French Toast’u da kesinlikle denenmesi gerekenler arasında. Yeşillerin arasında, kendi halinde ve bir o kadar da samimi…

 

Kuytu Bahçe, Bitez

Rez: 0536 258 94 12

Mandalina ağaçlarının gölgesine kendinizi teslim etmeye hazır olun ve Kuytu Bahçe’nin kapılarından içeri girin. El açması çıtır çıtır Otlu Börek’e bırakın kendinizi… Anne eli değmiş Bodrum kahvaltı mekanlarından biri de Kuytu Bahçe! Tadı damağınızda kalacak kahvaltı bittikten sonra da alın bol köpüklü kahvenizi eline, uzanın hamağa…

 

Maride Cafe & Patisserie, Bitez

Rez: 0252 363 83 87

Kapısından girdiğiniz anda yayılan enerjisi hissetmemek imkansız! İlk karşılaşmada hissedilen samimiyetin sebebi de mucizeler yaratan bir ailenin işletmesi olması. Doğal ve organik olana yakınlığı ile lezzetinde farklı bir aroma yakalayanlardan. Kahvaltı için kusursuz olduğu kadar başınızı döndürecek tatlı seçenekleriyle; ve özellikle Cheesecake’iyle aşık olacaksınız. Bir de Maride Mini Dükkan var; organik kozmetik ya da kişisel bakım meraklıları kesinlikle bir göz atmalı.

 

Rustik Ekmek, Yalıkavak

Rez: 0533 451 10 32

Sağlık ve lezzeti buluşturan Yalıkavak sakini Rustik Ekmek; hakkı verilmiş bir Artizan fırın! Tabii göz kamaştıran kahvaltısı da yanında bonus niteliğinde. Bodrum’da samimiyeti yakalayan aile işletmelerinden biri. Kahvaltının mutluluktan daha fazlasıyla alakası olduğunu her lokmasında, her karesinde hissettiriyor. Reçelleri efsane, poğaçaların kokusu kendinizden geçirecek kadar mis! Kruvasanları da kesinlikle denenmeli.

 

Pankery, Bitez

Rez: 0533 160 30 48

Bodrum’da bir ilke imza atan Pankery; mini Pancake’leriyle mini bir çılgınlık dünyası! Kahvaltı için biraz daha içinizi eritecek bir seçenek arayanlardansanız, burası gerçekten tam size göre. Mekan Pazartesi günleri kapalı; onun dışında dilerseniz paket servisi de bulunuyor. Big Pankery favorilerimiz arasında; bal, kaymak, muz ve cevizle tam bir enerji patlaması! 

 

La Mandıra Plage, Bitez

Rez: 0532 327 92 75

Kahvaltıda kendinizi özel hissettirecek bir mekan! La Mandıra Plage’da kahvaltıda sunulan ürünlerin her biri tamamen mekana özel olarak üretiliyor. Hem de bu muhteşem kahvaltı kaçamağını denizin tam kenarında sunuyorlar. Doğal ve taptaze bir kahvaltıyla karşı karşıya kalıyorsunuz; o kadar ki sadece çikolatayı marketten alıyorlar. Kesinlikle denenmeli!

 

Daşdibi, Bitez

Rez: 0544 514 46 48

Haftanın her günü kahvaltılarıyla büyüleyen Daşdibi; birbirinden lezzetli seçenekleriyle Bitez’de sizi bekleyen bir lezzet dünyası. Ailecek tercih edebileceğini bir mekan; geniş, ferah ve çocuklar için de keyif dolu bir oyun alanı bulunuyor. Ağırlıklı olarak yerel üreticilerle çalışan mekan, bölgenin lokal lezzetlerini sofranıza getirmeye özen gösterenlerden. 

 

Bozukbağ Kahvaltıcısı, Türkbükü

Rez: 0530 260 93 93

Ve her anıyla Bodrum’un en trend kahvaltı klasiği: Bozukbağ Kahvaltıcısı! Burası adeta cenneti andıran detaylarıyla kocaman bir kahvaltı mekanı. Her köşesinde poz verip post atmalık bir mekan diyebiliriz, muhteşem! Her sabah sebzesini, meyvesini, yeşilliğini birer birer topluyorlar seradan. Ürünlerin de çok büyük bir bölümünü zaten kendileri üretiyorlar; kalanları da lokal üreticilerden temin ediyorlar. Odun ateşinde pişen Menemen ve yumurta çeşitlerini kesinlikle denemelisiniz. 

 

Hayat Kahvaltı Evi, Gündoğan

Rez: 0532 506 47 85

Her anıyla kahvaltının mutlulukla olan ilgisini kanıtlar nitelikte! Hayatın paylaşınca güzel olduğunu düşünerek, mekanın ismini de “Hayat” koymuşlar diyelim; siz anlayın… Kendi halinde, salaş bir ambiyansı var ve bu inanılmaz bir sempatiklik katıyor mekana. Ferah hissedeceğiniz bir ambiyansta kesinlikle çok seveceğiniz bir kahvaltı deneyimi yaşatıyorlar. 

 

Naan Bodrum

Rez: 0535 507 76 81

Kahvaltının sadece karın doyurmak için olmadığını düşünenlerdenseniz ve ruhunuzu da beslemek istiyorsanız Naan tam bu iş için yaratılmış bir mekan! “Burada hissettiğin her şey senden bir parça” diyorlar zaten mekanda, gidince göreceksiniz. Tam da böyle! Bodrum Marina’da 500 yıllık bir Osmanlı kulesinin avlusunun bahçesinde hizmet veriyorlar; hem tarihi hem sofistike bir seçenek yani. Renkli ve konsept alanlarıyla hayran bırakıyor. 

 

Raw Love You, Bitez

Rez: 0541 488 62 82

Hem bu kadar sağlıklı, hem de lezzetli olamazsın Raw Love You!! Glütensiz seçeneklere öyle bir boyut atlatmışlar ki, lezzetinden uçuş moduna geçiyorsunuz. “Bodrum’da olsam da, dikkat etmeye devam!” diyenlerdenseniz ve hafif farklı dokunuşları da seviyorsanız harika bir seçenek. Geleneksel ve alıştığımız kahvaltı seçeneklerindense, çok daha yenilikçi ve dünya trendlerini takiben bir vizyonları var. Glütensiz Simit Kasesi harika; hem de vegan seçeceği de bulunuyor. Ayrıca detoks paketlerine de kesinlikle göz atmalısınız. Dilerseniz bu paketleri online olarak sipariş verebiliyorsunuz.

 

Kornél Bodrum, Bitez

Rez: 0541 764 87 89

Dereköy Lokantası ve Naru Bodrum’un en yeni üyesi! Yıl boyu kapılarını açık tutan mekan, aslında harika bir Bistro & Bar. Açık mutfağında farklı ülkelerin felsefeleri ile harmanlanarak hazırlanan yaza özgü hafif lezzetler ön plana çıkıyor. Kahvaltı ve öğlen yemeklerinin de bulunduğu Kornél Bodrum’da akşamları müziğin sesi yükseliyor ve gecce özel reçeteler ile hazırlanan kokteyller eşliğinde devam ediyor.

 

Greta, Gümüşlük

Rez: 0532 171 49 74

Dört mevsim boyunca harika lezzetlere ve unutulmaz anlara imzasını atan Greta; sabahın erken saatlerinde başlayan lezzet yolculuğuna gecceye kadar devam edenlerden. Gün içi atıştırmalıkları, gün batımı kadehleri ve nefis akşam yemeklerinin yanı sıra; keyifli kahvaltıları da kesinlikle denenmeli. Büyüleyen de bir ambiyansı olduğunu söylemeden geçmeyelim!