• 29 NİSAN Pazartesi 07:09
  • HV
Advert

Yapış yapış yaz sıcağı sevmiyorsanız mükemmel doğasıyla Kaz Dağları sizi bekler...

Gecce Gusto Traveles ekibi ve Gül Erçetingöz  sizler için Kaz Dağları rehberi hazırladı. Nerede kalınır? Nerede yenir? Nerede denize girilir ?

Yapış yapış yaz sıcağı sevmiyorsanız mükemmel doğasıyla Kaz Dağları sizi bekler...
EATING & DINING
Yayın Tarihi : 24-07-2023 20:34

Yeşili, başka yerde bulunmayan temiz havası, tarihi ve köyleriyle Kaz Dağları mutlaka görülmesi gereken bir yer.

Orman manzaraları, şelaleleri, nehirleri, muhteşem havası ve tarih boyunca ev sahipliği yaptığı medeniyetleri ile Kaz Dağları çok kıymetli. Edremit’e bağlı Kaz Dağı haritada Balıkesir-Çanakkale sınırında kalıyor ve adı ilk duyulduğunda akıllara milli park gelse de aslında onun dışında çok geniş bir alanı ifade ediyor. Balıkesir’in ardından rotayı Kaz Dağları’na çevirdikten sonra, dağın eteklerinden itibaren mükemmel doğasını yaşatan bölge konumunun, güzelliğinin ve sakinliğinin avantajıyla hafta sonu kaçamaklarından uzun tatillere her mevsim tercih sebebi oluyor.

Kaz Dağları’na Nasıl Gidilir?

Kuzey Ege’de, Biga Yarımadası’nın güneyinde yer alan Kaz Dağları’na arabanızla gidecekseniz İstanbul’dan giden en kısa yol (İzmir-İstanbul Otoyolu olarak da bilinen) O5 Otoyolu. Eğer bu yolu seçerseniz -ve trafiğe yakalanmazsanız- dört saatte ulaşabilirsiniz. Alternatif olarak Bursa-Yenikapı feribotu, Yalova-Topçular feribotu ya da Tekirdağ-Gelibolu-Çanakkale güzergahı da seçilebilir. Anadolu’nun diğer yerlerinden gelirken de Balıkesir-Edremit yolu takip edilebilir.

Kaz Dağları’na giderken seçilebilecek alternatif yollardan bir tanesi de 1915 Çanakkale Köprüsü. Malkara-Çanakkale otoyolunu takip eden köprüyle Kaz Dağları’na ulaşım da oldukça rahat oluyor.

Kaz Dağları’na yol tarifi almak için tıklayın: Google Maps – Yandex Maps

Hava yoluyla gitmek isteyenler için Balıkesir Koca Seyit Havalimanı’ndan her gün İstanbul ve Ankara’ya karşılıklı, aktarmasız uçuşlar oluyor. Diğer ülke ve şehirlerden de İstanbul ve Ankara üzerinden aktarmayla gelinebilir; havaalanından transferle Kaz Dağları’na ulaşılabilir. Havalimanındaki firmalardan araç kiralama seçeneğini de mutlaka değerlendirin. Çünkü çevredeki köyleri ve güzellikleri görmek için kendinize özel arabanızın olması iyi olacaktır. Uçak dışında farklı otobüs firmaları da her gün çevredeki otogarlara düzenli sefer yapıyor. Edremit, Akçay, Altınoluk otogarlarından birine ulaştıktan sonra servisler ya da kişiye özel transferlerle Kaz Dağları’na ulaşabilirsiniz.

Kaz Dağları’nda nerde kalabilirim?

Kaz Dağları’nda çok sayıda butik otel, termal spa’lar, bungalovlar, kamp alanları, pansiyonlar yer alıyor. Tüm bunların dışında sayısı çok olmasa da bölgenin doğal hayatına uygun mimarisi olan evler de kiralanabilir.

Simurg Inn

Adını zümrüdüanka kuşundan alan Simurg Inn içerisine adım atıldığı anda bambaşka havasıyla büyülüyor.

Mavi ve yeşil renklerin ortasında, doğanın içerisinde kuş cıvıltıları eşliğinde bir tatil için Simurg Inn en ideal yerlerden biri.

İda Blue

Adatepe Köyü’nde zeytin ağaçları ve çam ormanlarıyla çevrili İda Blue, kalabalığı arkanızda bıraktığınızı hissedebileceğiniz bir yer.

Karye Müze Otel

Yemyeşil doğada taş bina içerisinde kurulu Karye Müze Otel’in şık dekorasyon detayları ve hizmet anlayışı misafirlerinden tam not alan detaylardan.

Nadas Kaz Dağları

Doğanın içerisinde temiz havanın tadını çıkarıp doya doya dinlenebileceğiniz bir yer arıyorsanız Nadas’a mutlaka göz atmalısınız.

Casa Mila

Akdenizli yaşam tarzını Kaz Dağları’na taşıyan Casa Mila kendinizi evinizin rahatlığında hissedebileceğiniz bir yer.

İçerisinde çok sevilen İtalyan restoranı da bulunan otelin dekorasyonuna da bayılmamak imkansız.

 

Manici Çiftlik

Assos’a 11 kilometre uzaklıktaki Manici Çiftlik; 30 hektarlık alana yayılmış doğal haliyle büyüleyen bir yer. Çiftlik deneyimini konaklamayla birleştiren Manici Çiftlik’in restoranı Hasat’ın şefi Murat Çaldenk’in menüsündeki lezzetleriyle de çok beğeniliyor.

Airbnb, Kavurmacılar No. 4

Kendinize ait bir yerde kalmak isterseniz Airbnb’deki Kavurmacılar No.4’e göz atmalısınız. Zeytin ağaçlarının arasındaki taş ev sakin ama yürüyerek Kaz Dağları’nın tadını çıkarabileceğiniz bir konumda.

Airbnb, Kaz Dağları kır evi

Kaz Dağları’nın mis gibi havasında akşamları şömine başında oturup yıldızları izlemek, sakinliğin tadını çıkarmak için seçebileceğiniz Airbnb evlerinden biri de burası.

 

Asos Sizin Ev

Kaz Dağları’nda kiraladığınız evde, lokal havayı hissederek konaklamak isterseniz Ayvacık’ın Büyükhusun Köyü’ndeki Assos Sizin Ev‘i de değerlendirebilirsiniz.

Tamamen bölgenin doğasına ve yapısına uygun olarak inşa edilmiş küçük evler farklı sayıda konaklamalar için çeşitli alternatifler sunuyor.

 

OLIVE ODORE PALACE

Denize sıfır konumuyla dikkat çeken Olive Odore’nin 29’u standart, biri balayı odası ve altı şömineli süiti olmak üzere toplam 36 odası mevcut.

12 ay boyunca açık olan tesiste plajın yanı sıra, açık yüzme havuzu, çocuk havuzu, kırmızı et ve av etleri mutfağı, şarap mahzeni, toplantı salonları ve beach barı var. Otelde konaklayanlar için zeytin ve zeytinyağı turları, tekne turları da organize ediliyor. Tel: 0286 752 55 72

 

KISIK KONAĞI

Yeşilyurt Köyü’ndeki Kısık Konağı kuş sesleri ve Kazdağları manzarası eşliğinde dingin bir tatil vaat ediyor. Güneşlenme terasındaki şezlonglarda kitabınızı okuyabilir, akşam üstü ikramlarının, günbatımının tadını çıkarabilir, geceleri avludaki ‘ateş kuyusu’ etrafında şarabınızı yudumlayabilirsiniz.

Yerel malzemelerle üretilen yemekleri ve kahvaltıları çok beğeniliyor.Tel: 0286 752 56 75

ZEYTİNBAĞI

Zeytinbağı Oteli’nin restoranı da en az konaklaması kadar ünlü. Ev yapımı reçeller, lor parfesi, tahin soslu patlıcan, kabak çiçekli omlet, soğanlı pide, çıtır kabak tatlısı bu mekanın spesiyalleri. Tel: 0286 387 37 61

 

Kaz Dağları'nda nerede ne yenir? En iyi restoranları hangileri?

 

Kuzey Ege’nin en güzel köylerinin yer aldığı doğayla uyumlu Kaz Dağları’nda keşfedilecek birbirinden güzel restoranlar var.  restoranların çoğunda ‘topraktan tabağa’ anlayışını benimsedikleri için,  kendi üretip yetiştirdikleri  ürünleri ve yerel halktan aldıkları malzemeleri mutfaklarında kullanıyorlar. İşte sizin için bir birinden özel restoranlar.

 

GÜRE MARİNA RESTAURANT



Deniz kenarında rakı ve harika mezeler eşliğinde keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Hafta sonları müzik programları da oluyor. Tuzda balık ziyafeti çekebilirsiniz. Tel: 0266 385 20 55

SERİNYER RESTAURANT

Kaz Dağları’nın eteklerinde Körfez manzarasına hakim bir noktada bulunan Serinyer, zengin çeşitler sunan kahvaltısıyla güne zinde başlamanızı sağlayacak bir adres. Izgara et, balık, tavuk çeşitleri, salatalar, zeytinyağlılar, mantı gibi yemekler de mevcut. Tel: 0286 752 50 40

 

Nadas Kaz Dağları, Ayvacık

Sabah kahvaltısından akşam yemeğine Nadas’ın mutfağı kesinlikle tadılmaya değer. Şeflerin sezona özel, taze malzemeleri baz alarak hazırladığı menüsünde dünya mutfağından seçimler bulmak mümkün. Bölgede yetişen meyve sebzelerle yaratılan tatlarla zenginleşen mutfaktan çıkan her bir tabak özgün reçetelerle hazırlanıyor.

No:203, Yeşilyurt/Ayvacık/Çanakkale, 02867521117

 

Yengeç Restaurant, Küçükkuyu

Deniz ürünleri sevenler için Yengeç Restaurant taze ve lezzetli menüsüyle beğenilen mekânlardan bir tanesi. Hem meze hem de balıklarıyla tanınan restoranın sahil kenarındaki oturma alanı da özellikle gün batımı saatlerinde çok keyifli.

Sahil Mahallesi, No:36, Küçükkuyu/Ayvacık/Çanakkale, 02867525859

 

Margu Restaurant, Adatepe

Adatepe’nin en güzel manzaralarından birine sahip olan Margu Restaurant set set düzenlenmiş oturma alanı ile her misafirinin bu mitolojik görünüme doymasını sağlıyor. Akdeniz ve dünya mutfağından yemeklerle hazırlanan menüsünde organik malzemeleri yıldız yapıyor. Lokal ürünlerin dünya lezzetlerine dönüşmesini sağlayan Margu’da yılın her günü göz doyuran bir menü var.

Köyiçi Mevkii, Adatepe Köyü Yolu No:23, Adatepe/Ayvacık/Çanakkale, 05528041022

 

Zeytinbağı Hotel, Çamlıbel

Daha az tüketip daha çok üretilen bir yaşam tarzı benimseyen sahipleri olan Zeytinbağı Hotel’in mutfağı dışarıdan gelen misafirlere de açık. Erhan Şeker’in annesinin mutfağında başlayıp uluslararası yemek okullarında devam eden mutfak yolculuğunun yansıması olan Çamlıbel’deki Zeytinbağı’nda yerel üreticilerden alınan malzemelerle harika tatlar hazırlanıp sunuluyor. Otelde zaman zaman mantar avı, ekşi maya, Ege otları, Ege balıkları gibi atölyeler de yapılıyor.

Çamlıbel, Edremit/Balıkesir, 02663873761

 

Pizza Mera, Ayvacık

Ayvacık’ta sadece 10 kişinin yaşadığı Cemaller Köyü’ndeki Pizza Mera, Kaz Dağları’nın mutlaka denenmesi gereken mekânlardan bir tanesi. Menüsünde sadece beş çeşit pizza bulunan restoranda tüm ürünler günlük olarak hazırlanıyor. Napoliten tarzı, 48-72 saat arasında fermente edilen pizza hamuruyla hazırlanan çeşitlerin her biri enfes. Mekânın pizzalarını tattıktan sonra yine pizzaların da pişirildiği odun ateşinde hazırlanan çikolatalı sufleyi de denemelisiniz.

Cemaller Köy Meydanı, Ayvacık/Çanakkale, 05326115855

 

Hünnaphan, Adatepe

 

Adatepe’de 18’inci yüzyıldan kalma eski bir konağın avlusuna kurulu Hünnaphan adını bahçesindeki 200 yıllık hünnap ağacından alıyor. Çok çeşitli serpme kahvaltısıyla göz dolduran Hünnaphan, günün her saatinde bir şeyler yemek ya da atıştırma yapmak için seçilebilir.

Adatepe Köyü Yolu, Adatepe/Ayvacık/Çanakkale, 02867526581

 

Filinta Plaj Restoran

İskele üzerindeki masalarında misafirlerini ağırlayan Filinta Plaj Restoran menüsünde sadece deniz ürünleri ve mezelere yer vermiyor. Oğlak tandır, pizza gibi çok çeşitli alternatifleri de olan restoranın ev yapımı limonatası da çok lezzetli.

Mıhlı Mahallesi, No:110, Adatepe Köyü, Ayvacık/Çanakkale, 05324712628

 

Refika Kafe, Adatepe

Kaz Dağları hakkında hem mitolojide hem de yakın geçmişte çeşitli efsaneler duymak mümkün. O efsanelerden biri de bundan yıllar önce Adatepe Köyü’nde yaşamış, güzelliği dillere destan olan Rum asıllı Refika. Refika burada yaşadıktan sonra mübadeleyle Yunanistan’a yerleşmek zorunda kalsa da adı hâlâ anılmaya devam ediyor. İda Blue’nun içerisinde yer alan kafe de ismini burada yaşamış olan Refika’dan alıyor. Bölgeden toplanan taze mahsullerle hazırlanan kahvaltısı, çok sevilen tostu ve akşam yemekleriyle Refika denenmeye değer.

Küçükkuyu, Ayvacık/Çanakkale, 05333212127

 

Kazdağları'nda nerede denize girilir?

Kazdağları Deniz ve Plajlar

Kazdağları'na yakın mesafede bulunan Akçay'da serinleyip, güneşlenebilirsiniz...

Kazdağları’nın, Edremit Körfezi’ne uzanan eteklerinde serinleyip, güneşlenebilmek mümkün. Küçükkuyu, Altınoluk, Akçay gibi pek çok noktada denizin ve güneşin keyfi çıkarılabilir. Ege Denizi ile Kazdağları arasında kalan bu noktalarda halka açık plajlar yer almakla birlikte özel plajlar da mevcut.

Kazdağları Güre Denizi ve Güre Plajı

Enjoy Beach

Güre sahillerinde bulunan Enjoy Beach, yeni bir işletme olmasına rağmen kaliteli ve profesyonel hizmeti ile kısa zamanda Edremit’e yakışan bir işletme olmayı başarmıştır.

Aile ile vakit geçirmek için son derece nezih ve rahat bir ortama sahip olan mekân, güler yüzlü personeli ve hızlı servisi ile de beğeni toplamaktadır. Yaz ve kış farklı konsepti ile hizmet veren mekân, yazları deniz keyfi için kışları da yemek yemek için oldukça idealdir.

Palmera Beach Club

Akçay ve Altınoluk arasında Güre Sahili’nde yer alan Palmera Beach Club, aile ve arkadaşlarla gidilebilecek nezih bir ortama sahiptir. Son derece geniş bir alanda konumlanmış olan plaj geniş iskelesi, çim alanı, çimlerin üzerindeki konforlu minderleri ve kumlu sahili ile her zevke hitap eder. Edremit’te bulunan popüler tatil beldelerinin tam ortasında bulunan plaj yaz aylarında oldukça kalabalık olur. Bu nedenle de bir gün öncesinden rezervasyon yaptırmakta fayda var.

 

Barbaros Beach & Camping

Bir tarafta masmavi Ege Denizi, bir tarafta oksijen deposu Kaz Dağları’nın bulunduğu Altınoluk mevkiinde yer alan Barbaros Beach & Camping, yeşilin ve mavinin tadına doyabileceğiniz en güzel yerlerden biridir. Zeytin ağaçlarının gölgesinde bulunan kamp alanındaki çadır ve karavanlarda konforlu bir tatil yapabilirken, Ege Denizi’nin masmavi sularının tadını da doyasıya çıkarabilirsiniz.

 

Fab Beach Club

Güler yüzlü personeli, hizmet kalitesi, hızlı servisi, nezih ve temiz ortamı ile Altınoluk’ta gidilebilecek mekânlar arasında gösterilen Fab Beach Club, eğlenirken kendinizi evinizde hissedebileceğiniz bir yerdir.

Müzik eşliğinde gün boyu denize girip güneşlenebileceğiniz, lezzetli yemekler yiyip bir şeyler içebileceğiniz Fab Beach Club, sessiz, sakin ve huzurlu ortamı ile dikkat çekmektedir.

Maça Beach Club

Bölgenin en güzel beach clublarından biri olan Maça Beach Club, harika bir plaj yeri, geniş bir bahçe ve dinlenme alanı, zengin içerikli menüsü ve sunduğu diğer olanaklar ile günübirlik deniz keyfini üst seviyeye çıkarıyor.

 

Kız Kulesi Cafe Beach & Ba

Edremit Altınoluk Mahallesi’nde yer alan Kız Kulesi Cafe Beach & Bar, dinlendirici ve huzurlu ortamı, farklı dekorasyonu ve hizmeti ile Körfezin en çok tercih edilen mekânlarından biridir. Zeytin ağaçlarının altında dinlenme imkânı bulabileceğiniz Kız Kulesi Cafe Beach & Bar, denizin ortasındaki salıncakları, zeytin ağaçlarına kurulan hamakları, armut koltukları, geniş iskelesi ve zengin bir menü sunan kafesi ile tatilcilerin konforu ve eğlencesi için gereken her şeyi sunmaktadır.

 

Panorama Beach

Edremit Altınoluk Mevkiinde yer alan Panaroma Beach, gündüzleri ayrı geceleri ayrı eğlenebileceğiniz gözde mekânlardan biridir. Uzun yıllardan beri müşteri memnuniyetini ciddiye alarak en iyi şekilde hizmet veren mekân, harika ortamı, cam gibi denizi, yemyeşil doğası, zengin yiyecek ve içecek menüsü ile müşterilerine her türlü konforu sunmaktadır. Girişin ücretli olduğu plajda şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabini ve tuvalet kullanımı ücrete dâhildir

Kaz Dağları çevresinde ilgi çekici 12 tanede  köy var. Oksijen deposu olan bu köyleri de ziyaret etmenizi Gecce Life Style Gusto editörleri ve Gül Erçetingöz sizlere  öneriyor.

1) Yeşilyurt Köyü 

2) Nusratlı  Köyü 

3) Zeytinli   Köyü 

4) Tahtakuşlar Köyü 

5) Mehmetalan Köyü 

6) Küçükçetmi   Köyü 

7) Beyoba Köyü 

8) Eski Güre  Köyü

9) Kıraçoba Köyü 

10) Çamlıbel Köyü 

11) Arıklı Köyü 

  • Etiketler