• 09 MAYIS Perşembe 10:08
  • HV
Advert

Bu yaz en popüler adalar ve plajlar

Türkiye'den Portekiz'e Avrupa'nın gidilip deneyimlenmesi gereken En Güzel 25 Plajı

Bu yaz en popüler adalar ve plajlar
DESTINATIONS
Yayın Tarihi : 20-07-2023 12:47

Bir sonraki kıyı kaçışınızı mı planlıyorsunuz? O halde Gül Erçetingöz sizler için Avrupa'nın en güzel ve popüler 25 plajını keşfetti ve sizler için bir araya getirdi! 

Sizlere Avrupa Kıtasındaki çok sayıda büyüleyici sahil yeri arasından seçim yapmanıza yardımcı olacak Avrupa'nın en iyi plajlarının en popülerlerleri şu anda  burada. 

İspanya'nın Balear Adaları'ndan birindeki beyaz kum güzelliğinden Kuzey Kutup Dairesi'ne ve kıtanı en etkileyici sahil uzantılarına kadar hepsi  bir arada. Yazıyı okurken ve plajları keşfederken bile Hemen hemen tüm bedeninize bronzluğun geldiğini hissedebiliriz. 

İşte Gül Erçetingöz'ün seçtiği Avrupa'nın en iyi ve popüler 25 plajı.

1- Oludeniz Beach, Turkey

Ölüdeniz Plajı, Türkiye

Ölüdeniz, çakıllı kıyıları ve akuamarin suları ile Türkiye'nin en güzel plajlarından birine (Mavi Lagün olarak da bilinir) sahiptir. Plaj ayrıca, istikrarlı hava ve muhteşem panoramik manzaralar sayesinde dünyanın en iyi yamaç paraşütü yerlerinden biri haline geldi. Çoğu şirket için fırlatma sahası, deniz seviyesinden 6.000 fit yüksekliğe ulaşan atlama noktalarıyla Babadağ dağındandır ve inanılmaz bir güzelliğe sahiptir. Tatil rotanıza burayı alıp mutlaka deneyimlemelisiniz!

 

2- Elafonisi Beach, Crete, Greece

Belki de en güzel Yunan adalarından biri olan Elafonisi, popüler bir tatil plajının olanaklarına (otopark, erişilebilir banyolar) sahiptir, ancak büyük şehirlerden uzak konumu sayesinde uzak bir vaha hissi verir. Sığ sularda yüzdükten sonra, kır çiçeklerinin ve kaya oluşumlarının fotoğraflarını çekmek için kum setinde yürüyün  ve bol bol pembe kumların video ve fotoğraflarını çekin eminiz ki ömrünüz boyunca çektiğiniz video ve fotoğraflara bakıp, bakıp  keyif alacaksınız!

 

 

3- Cala Goloritzé, Sardinia, Italy

Cala Goloritzé, Sardunya'nın pitoresk kuzeydoğu kıyısındaki bir vadinin eteğinde yer alan İtalya'nın en ünlü plajlarından biridir. Kireçtaşı kayalıkları, yumuşak fildişi kumu ve çarpıcı mavi-yeşil okyanusuyla küçük ama güzel. Aslında o kadar özel ki 1995 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alındı.

 

 

4- Scala dei Turchi, Sicily, Italy

Capri'yi herkes kadar seviyoruz, ancak kalabalıktan uzak tenha İtalyan sahillerine gelince, kazanan Sicilya. Realmonte yakınlarındaki sahilde kayalık bir uçurum olan Scala dei Turchi'nin eteğindeki plaj, benzersizliğiyle özellikle dikkat çekicidir. Ateşli bronz kumları, öndeki masmavi okyanus ve arkadaki soluk gri kayalıklarla çarpıcı bir tezat oluşturuyor. Bölge, adanın en güzel doğa harikalarından biri olmasıyla ünlüdür; bir kez ziyaret edin, nedenini anlayacaksınız.

 

 

 

5- Navagio Beach, Zakynthos, Greece

Merkezinde gömülü antik yük gemisi nedeniyle Batık Plajı olarak da bilinen Navagio, Yunanistan'daki en güzel kum şerididir. Dik kireçtaşı kayalıklarla korunmaktadır ve o kadar izole edilmiştir ki, ona yalnızca tekneyle erişebilirsiniz. Bütün gününüzü tozlu kumlarında güneşlenerek kolayca geçirebilirsiniz, ancak güzelliği en iyi şekilde yukarıdaki kayalıklarda bulunan seyir platformundan anlaşılır; Agios Gergio Kremnao manastırına giden tabelaları takip etmeniz yeterlidir.

 

 

6- Bay of Biscay, Biarritz, France

Biscay Körfezi, Biarritz, Fransa

Hem kraliyet mensupları hem de ünlüler için güzel ve şık  bir yaz kaçamağı (bunu Hemingway'in Güneş de Doğar filminden hatırlayabilirsiniz), Bask ülkesinde Biscay Körfezi boyunca uzanan Biarritz plajları sadece muhteşem olmakla kalmaz, aynı zamanda sörfçüler arasında da oldukça popülerdir. sörf yapmaya yeni başlayanlar için yumuşak ve güvenli dalgalara sahip harika bir denizi ve plajı var! 

 

7- Praia da Marinha, Algarve, Portugal

Güzel kayalık çıkıntıları ve temiz, sakin suyuyla Marinha, genellikle Portekiz'in ve dünyanın en iyi plajlarından biri olarak kabul edilir. Portekiz'in güzellikleriyle ünlü Algarve bölgesinde yer alan Praia da Marinha, sarp kayalıkları, yumuşak kumu ve şnorkelli yüzme için ideal sakin sularıyla tanınır.

 

8- San Fruttuoso, Liguria, Italy

Portofino ile küçük Camogli kasabasının yaklaşık yarısında yer alan San Fruttuoso, İtalyan sahillerinin geldiği kadar cennet gibi ve Küçük koyun çekiciliği, gizli konumunda (sadece Portofino'dan yürüyerek veya bir feribota binerek ulaşabilirsiniz), muhteşem mavi sularında ve dağlarla çevrili bir ortaçağ manastırının fonunda yatmaktadır. Aşırı romantik ve aşk dolu bir yaz ve plaj isteyeler için idealdır!

 

9- Reynisfjara, Vik, Iceland

Plaj denilince akla ilk gelen yer İzlanda olmayabilir ama engebeli kıyı şeridinin güzelliğini ve dramasını kimse inkar edemez. Burada avuç içi kadar bile beyaz kum görmeyeceksiniz: 

Vik'te kum havyar kadar siyah ve plaj yükselen bazalt sütunlarla bezenmiş kayalılar arasında ki bu bize göre burayı daha özel, güzel ve gizemli  kılıyor. Sıradışı plaj ve ada deneyimi için ideal ! 

 

10- Zlatni Rat, Brač, Croatia

Hırvatistan'ın güzel kumsal sıkıntısı yok, ancak Zlatni Rat çarpıcı ve sıra dışı şekliyle (aslında akıntıya bağlı olarak değişiyor) öne çıkıyor. Altın kumlu bir plaj gibi görünse de, kıyı şeridi pürüzsüz, minik çakıllardan oluşuyor ve ucun her iki yanında yarım mil uzanıyor. Sadece dinlenilecek bir yer değil: Zlatni Rat aynı zamanda rüzgar sörfü, jet-ski ve ayakta kürek sörfü için popüler bir mekan ve yer! 

 

11- Haukland Beach, Lofoten Islands, Norway

Lofoten Adaları çevresindeki su, Karayipler veya Akdeniz kadar berrak ve mavi olabilir (neredeyse sıcak değilse). Kanıt için Haukland Plajı'nı çevreleyen sulara bir göz atın, burada yaz aylarında kano ve yüzme davetkar tekliflerdir. Kışın ziyaret etmeye karar verseniz ve yüzmekten vazgeçseniz bile, su üzerinde dans eden Kuzey Işıkları manzarasıyla ödüllendirilebilirsiniz.

 

12- Sveti Stefan, Montenegro

1960'larda Elizabeth Taylor, Sophia Loren ve Kirk Douglas gibi ünlüler için bir oyun alanı olan Sveti Stefan, bugün adacıktaki lüks Aman Sveti Stefan tatil beldesinde kalmayan herkese yasak. Adaya bir geçitle bağlanan kıyı kasabasıyla aynı adı taşıyan plaj, Karadağ'ın en çok fotoğraflanan noktalarından biridir. Mutlaka ziyaret etmeli ve arşivinize bolca video be fotoğraf yüklemelisiniz.

 

 

13- Sarakiniko, Milos, Greece

Milos, mitolojik görünümlü bir manzara ve Kiklad Adaları'ndaki en mavi su ile aradığınız el değmemiş Yunan adası olabilir. Örnek olay: Sarakiniko Plajı. Tuzlu suyla aşınmış, güneşte ağartılmış büyük kayaları denizin üzerine uzanıyor ve ayda duruyormuşsunuz izlenimi sizlere  veriyor.

 

14- Île de Porquerolles, France

Fransız Rivierası'nda, Île de Porquerolles, zamanın ve turizmin el değmemiş sakin bir cenneti olmaya devam ediyor. Adanın tamamı arabasızdır; tek bulacağınız kusursuz, boş kumsallar, sık ormanlar ve küçük, sevimli bir kasabadır. Piknik sepetini taşımak ve günü kumda geçirmek için daha iyi bir yer düşünemiyoruz.

 

 

15- Cala Macarella, Menorca, Spain

Menorca'nın güneşli güneybatı kıyısında yer alan sakin Cala Macarella, yakındaki Mallorca ve İbiza'nın sıkışık plajlarından ideal bir kaçış noktasıdır. Oraya ulaşmak ancak  bir yürüyüş yolu ile olur : Yakındaki Cala Galdana'dan kayalıklar boyunca iki mil yürüyüş yapabilir veya Ciutadella'dan engebeli ve dolambaçlı bir yolda araba sürerek bir çam ormanında 20 dakika yürüyüş yapabilirsiniz. Ancak ultra ince kumu ve sakin turkuaz sularını görmek için tüm çabanıza değer.

 

 

 

16- Porthcurno Beach, Cornwall, England

Göz kamaştırıcı turkuaz su ve ipeksi altın rengi kum, İngiltere denilince genellikle akla gelen ilk şeyler değildir. Ancak, Londra'nın kalbine beş saatlik sürüş mesafesindeki Cornwall'daki Porthcurno Plajı'nda bulacağınız şey tam olarak budur. Plaj, yüksek granit kayalıklarla korunmaktadır ve korunaklı bir körfezin içinde yer almaktadır, bu nedenle, suda gezinmek için mükemmel olan yumuşak esintiler ve hafif yuvarlanan dalgalar bekleyebilirsiniz.

 

 

17- Nugal Beach, Makarska, Croatia

Hırvatistan'ın Makarska Rivierası'ndaki el değmemiş bir plaj olan Nugal'a ulaşmadan önce bir uçurumdan aşağı inip bir çam ormanından yaklaşık 40 dakika geçmeniz gerekecek. Ancak aşağıdan muhteşem manzara - plaj her iki tarafta da dramatik bir şekilde sarp kayalıklarla çevrilidir - ve serin kristal su, onu yürüyüşe değer kılıyor. Profesyonel ipucu: Şiddetli bir yağmurdan sonra gelirseniz, en kuzeydeki uçurumun yüzünden aşağı doğru akan 9 metrelik bir şelale görebileceksiniz.

 

 

18- Durdle Door Beach, Dorset, England

Dramatik kireçtaşı kemeri, sarp kayalıkları ve yumuşak altın rengi kumuyla Durdle Door, tüm Avrupa'nın en güzel manzaralı plajlarından biridir. Ama bu sadece güzel bir yüz değil; Deniz Koruma Derneği, mükemmel su kalitesi sayesinde plajı yüzmek ve balık tutmak için tavsiye ediyor. Aynı zamanda, UNESCO'nun 2001 yılında bir Dünya Mirası Alanı olarak belirlediği pek çok muhteşem jeolojik özellik ve fosil ile süslenmiş 95 millik bir kıyı şeridi olan Jurassic Coast'un bir parçasıdır.

 

19- Giant’s Causeway, Northern Ireland

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Giant's Causeway olarak bilinen çivili plaj, kıyıdan ve sudan çıkıntı yapan çokgen bazalt sütunlardan oluşuyor. Bunlara 60 milyon yıl önce volkanik bir patlama neden olmuş, ancak yerel bir efsane sütunların Finn McCool (dolayısıyla adı) adlı bir dev tarafından oyulduğunu iddia ediyor. Havlu serip güneşlenmek için ideal bir yer olmayabilir ama yine de görülmesi güzel olacak bir yer!

 

20- Cape Greco, Cyprus

Akdeniz tatil beldesi Ayia Napa'da bulunan Cape Greco, yürüyüşçüler ve maceraperest yüzücüler için ideal bir mekandır. Burun  deniz mağaraları keşfetmek için yapılmıştır (gelgit sırasında doğrudan içeri girebilirsiniz), çevredeki ulusal orman ise bacaklarınızı esnetmek ve güneşten bir mola vermek için harikadır. Ardından yüzmeye ve çarpıcı derecede berrak suya uçurum dalışıyla atlatabilirsiniz! 

 

21- Luskentyre Sands, Isle of Harris, Scotland

İskoçya'nın engebeli kıyı şeridinde 800'den fazla ada bulunur, ancak Dış Hebrides'teki Harris Adası plajlar için en iyisi olabilir. Körfez deresi Hebrides'i şaşırtıcı derecede sıcak yapar, bu nedenle Luskentyre Kumsalları'ndaki muhteşem plajda bir yaz ortası gezintisi yapabilirsiniz. Bu rüzgarlar aynı zamanda sörfçüleri de süpürür; yeni başlayanlar yerel bir eğitmenle derslere kaydolabilirler ve kısa sürede kendilerini rüzgar ve dalgaların ritmine kaptırabilirler.

 

22- Tisvilde, Denmark

Danimarka'nın kuzey kıyısı, bir sonraki sakin geçirmek istediğiniz yaz geziniz için mükemmel bir yer olacaktır.  

Sessiz  kasabası ülkedeki  en iyi yaz hygge kültüründen bazıları için Tisvilde köyüne gidin (Kopenhag'ın bir saat kuzeybatısında), çimenli kum tepeleriyle görüşmeye değer muazzam bir yeridir. Sabahları Deniz kenarına yüzmeye gittiğinizde sahilde etrafınızda sessizce tarçınlı kurabiyelerini yiyerek kahvelerini içen ve kahvaltılarını eden yerel halk ile iç içe geçebilirsiniz. Vejle, ormanlık tepeleri, fiyodu, limanı, alışveriş ve ikonik yel değirmeni ile bilinmektedir ve size çok farklı bir yaz tatil deneyimi yaşatır. 

 

 

23- Praia da Falesia, Albufeira, Portugal

Portekiz'in inanılmaz kumsal sıkıntısı yok, ancak Algarve'deki Praia da Falesia kadar benzersiz olan çok azı var. Yumuşak altın kumu ve ılık, yüzülebilir suları vardır, ancak asıl çekiciliği biraz iç kısımlardadır: üstte çam ağaçları ve altta çiçekler bulunan kilometrelerce uzunluğundaki çarpıcı kırmızı-turuncu kayalıklar. Burada gerçekten kötü bir görüş diye bir şey yok her yer sanki rüyanın içindesiniz gibi görüncektir.

 

24- Fårö Island, Sweden

Fårö Adası, İsveçliler için popüler bir yaz yeridir ve nedenini kolayca görebiliriz. Gotland'ın en kuzey noktasından feribotla ulaşılan ada başka bir dünyadır; onu evcilleştirilmemiş Tazmanya'dan Gotland'ın Avustralya'sına kadar düşünün. Her köşe başında eşsiz manzaralara sahip bir ülkede bile Fårö öne çıkıyor: Adanın tamamı kireç taşından yapılmış ve birçok kaya oluşumuyla ürkütücü bir şekilde pitoresk. İsveçli ünlü yönetmen Ingmar Bergman adaya tam da bu nedenle aşık olmuş; burada altı film ve bir televizyon dizisi çekmiş.

 

25- Diamond Beach, Jökulsárlón, IcelandJökulsárlón'un buzul gölü ve donmuş plajı (kıyıdaki göz kamaştırıcı buz yığınları nedeniyle Elmas Sahili olarak bilinir), buz ve buzullar için sade bir zemin oluşturan siyah volkanik kumlarla İzlanda'nın doğal harikaları olarak kabul edilir. Spot, Kuzey Işıklarını yansıttığında daha da fazla görsel bonus puan kazandırır ve sizi bambaşka bir görsel güzelliğin içine çeker.

  • Etiketler