TÜRK FATİH TUTAK

Türk Fatih TUTAK Bomonti Yurtdışında geçirdiği zamanda oldukça önemli bir tecrübe edinen ünlü şef Fatih Tutak’ın mekanı Türk Bomonti, geçmişteki yemek alışkanlılarımızdan yola çıkarak yaratacılığın ve deneyimin ön planda olduğu bir menü sunuyor.

MEKANLAR

İletişim Bilgileri

Turk Fatih Tutak: Cumhuriyet, Cumhuriyet Hacıahmet Silahşör Cad, Yeniyol Sk. No:2, 34440 Şişli/İstanbul (0212) 709 56 79 https://www.turkft.com/

Harita


Türk Bomonti ekibi, mekan açılmadan önce 10.000 km kat ederek coğrafyayı ve yemek geleneklerini incelemiş. Yapılan araştırmalar ve tecrübeler sonucu tedarikte kurulan bağlantılar ile mümkün olduğunca, mevsiminde ve yerinden ürün alınıyor. Türk mutfağı denilence Osmanlı veya meyhane mutfağının anlaşıldığını belirterek özellikle vurguluyorlar; Türk Bomonti, tarihi biraz daha geniş tutuyor ve coğrafyaya damga vurmuş yiyecekleri modern teknikler ile yorumluyor. Hatta felsefelerini “mevcut tariflere özgün dokunuşlar yapmak” olarak değil uyum ve denge göz ederek yepyeni tabaklar yaratmak olarak ifade ediyorlar.

Değerlerimizden uzaklaşmadan, bulunduğumuz coğrafyanın ürünlerini kullanarak, Türk mutfağı için yeni bir alfabe yaratıyor; kendi köklerimize geri dönüp, aslında aşina olduğumuz tatları, modern, zarif ve sade bir şekilde, kendi tarzımızla yorumluyoruz. 
Araştırmak, meraklı olmak ve sürekli olarak yeni teknikler geliştirmek, felsefemizi özetliyor.

Mirasımıza geri dönüp, hiçbir detayı es geçmeden, saflık ve basitliği en kusursuz şekilde sunmayı hedefliyoruz. Her yemeğin, tarihimizden, hatıralarımızdan ve geleneklerimizden ilham alan bir karakteri ve hikayesi olmasına özen gösteriyoruz.

Yerel, artizan ve işini tutku ile yapan üreticilerle yakın bir şekilde çalışarak ve aralarında sürdürülebilir bir döngü kurarak, sadece doğanın, zamanı geldiğinde bize sunduğu ürünleri özenle işlemek; bundan ilham alarak hikayemizi sizlerle paylaşmak; bununla birlikte her tabakta, topraklarımızdan gelen ürünleri bir sanat eserine dönüştürebilmek en büyük isteğimiz.

Geleneksel ev tariflerinden çocukluk hatıralarımıza, hatta Balkanlar, Akdeniz ve Anadolu’ dan, Türk medeniyetinin ve mutfağının doğduğu asıl topraklara, tam kalbine, Orta Asya’ya inerek, bazen sizi düşündürüp bazen de duygulandıracağız.

Önce zihninizi ve ruhunuzu besleyeceğiz diyor şef FATİH TUTAK

Dekorasyonunda uygur motifleri kullanılan Türk Bomonti, toprak tabakları, mozaik yer taşları, eski Türkçe harfler kullanılan barıyla dekorasyon olarakta tarih vurgusunu yapıyor. 60 kişilik restoran 14’ü mutfak 30 yakın personeli ile tam bir şef restoranlarına has bir gastro deneyim vaat ediyor. Türk Fatih Tutak, her biri 4 seçenekten oluşan, 4 aşamalı bir menü sunuyorlar. Mikro mevsimselliğe göre değişen bu menüdeki her bölümden 1 yemek seçiliyor.  İçkiler ise, sadece yerli üründen olduğu 120 çeşit bir şarap kavına sahip mekan bu yıl 2 Michelin yıldızında sahibi oldu...