Küçük Kalplerde Büyük Coşku: İstanbul’da 29 Ekim Buluşmaları

İstanbul’da çocuklarla 29 Ekim coşkusunu yaşayın! Müzeler, yaratıcı atölyeler, açık hava buluşmaları ve konserlerle bayram rotanızı keşfedin.

STYLE & CULTURE - 3 saat önce

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, İstanbul’da çocukların merakı, neşesi ve hayalleriyle buluşuyor. Müzeler, yaratıcı atölyeler, açık hava buluşmaları ve konserler aileleri ortak bir heyecana davet ediyor. Minikler bir yandan sanatla tanışıyor, diğer yandan Cumhuriyet’in değerlerini farklı deneyimlerle keşfediyor.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde kurduğumuz Cumhuriyet, 103. yılında da geleceğe ışık tutuyor. Bu anlamlı günü çocuklarla paylaşmak, birlikte güzel anılar biriktirmenin ötesinde bir değer taşıyor. Çünkü bir sanat eseri, ilham veren bir yaşam öyküsü veya müzikli buluşma yeni sorulara kapı açabiliyor.

Geccemekan ekibi olarak İstanbul’da çocuklarla 29 Ekim planı yapan aileler için bir rehber hazırladık. Üstelik kutlamaları 30 Ekim’e taşıyan özel bir konseri de listeye ekledik. İşte şehrin farklı noktalarından Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri!

İstanbul Oyuncak Müzesi’nde İlham Veren Kadınların İzinde

İstanbul Oyuncak Müzesi, “Cumhuriyet’in Kadınlarıyla Bir Hayalin Peşinde” tasarım atölyesiyle çocukları keşfe çağırıyor. Program, bilimden sanata uzanan farklı alanlarda iz bırakan kadınların yaşamlarına odaklanıyor.

Afife Jale, Remziye Hisar, Sabiha Gökçen, Fatma Aliye ve Jale İnan bu yolculuğa ilham veriyor. Çocuklar onların hikayelerinden hareketle kendi hayallerini düşünüyor. Ardından bir hayali gerçeğe dönüştürmek için neler gerektiğini sorguluyor.

29 Ekim tarihli atölye, 7–11 yaş grubuna hitap ediyor. Böylece bayram, çocuklar için cesaret ve üretkenlik üzerine düşünme fırsatı da sunuyor.

İstanbul Modern’de Oyunla ve Sanatla Keşif

Sanata küçük yaşta alan açmak isteyen aileler için sıradaki durak İstanbul Modern. Atölye Pikolo’nun “Müzede Oyun ve Keşif Saati” programı, çocukları ebeveynleriyle birlikte interaktif bir sergi turuna davet ediyor.

29 Ekim buluşması, “Semiha Berksoy: Tüm Renklerin Aryası” sergisinden yola çıkıyor. Renkler, figürler ve hikayeler çocukların keşfine eşlik ediyor. Ayrıca drama ve yaratıcı oyunlar, eserlerle ilişki kurmayı kolaylaştırıyor.

Program, bir yetişkin eşliğinde 3–5 yaş grubunu ağırlıyor. Dolayısıyla küçük çocuklarıyla müzede ortak bir deneyim arayan aileler için dikkat çekiyor.

Gymy Kids ile Cumhuriyet Coşkusu Açık Havada

Bayramı doğada geçirmek isteyenler için Gymy Kids iki farklı buluşma noktası sunuyor. Belgrad Ormanı ve Caddebostan Sahil, “Cumhuriyet Bayramı Buluşmaları” kapsamında çocukları ağırlıyor.

Program spor, sanat ve oyunları aynı kutlamada bir araya getiriyor. Böylece çocuklar açık havada hareket ederken bayram sevincini arkadaşlarıyla paylaşıyor.

Etkinlik seçenekleri arasında 18–36 ay ve 2–12 yaş grupları bulunuyor. Aileler kayıt sırasında çocuklarının yaşına uygun seçeneği ve tercih ettikleri konumu belirleyebiliyor.

dekk Akmerkez’de Sanatla Renklenen Kutlama

dekk Akmerkez, “Cumhuriyet Kutlaması” programında müzikle yaratıcı çalışmaları buluşturuyor. Çocuklar, dekk kids club kapsamında 3D Atatürk büstü boyama ve 3D bayrak boyama atölyelerine katılabiliyor.

Ayrıca “Parçaları Birleştir: 29 Ekim Edition” çalışması da programda yer alıyor. Böylece aileler, aynı mekanda farklı etkinlik seçeneklerine ulaşabiliyor.

Atölyeler ücretsiz katılım imkanı sunuyor. Ancak organizasyon sınırlı kontenjanla ilerliyor. Bu nedenle ziyaret öncesinde katılım ayrıntılarını kontrol etmek gerekiyor.

Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nde Cumhuriyet Coşkusu

Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi, bayramı sanatla kutlamak isteyen çocuklara iki farklı seçenek sunuyor. Bunlardan ilki, 6–9 yaş grubuna yönelik “Cumhuriyet Coşkusu” atölyesi.

Atölye Pikolo’nun yürüttüğü program, müzedeki eserlerden hareket ediyor. Çocuklar Cumhuriyet’in getirdiği yenilikler ve Türk bayrağının simgeleri üzerine düşünüyor. Ardından boyalar, şablonlar ve baskı teknikleriyle kendi bez çantalarını tasarlıyor.

Bu çalışma, müze gezisini yaratıcı üretimle tamamlamak isteyen ailelere hitap ediyor. Ücretsiz atölyeye katılım için rezervasyon gerekiyor.

Cumhuriyet’e Bir Kartpostal: Çocukların Hayalleri Renklerle Buluşuyor

Aynı müzenin “Cumhuriyet’e Bir Kartpostal” atölyesi ise 8–12 yaş grubunu bekliyor. Çocuklar, Cumhuriyet’in 103. yılından ilham alarak kartpostallar hazırlıyor.

Renkler ve desenler, onların bayrama dair dileklerine eşlik ediyor. Böylece her kartpostal kişisel bir anlatı kazanıyor. Çocuklar çalışmalarını sevdikleriyle paylaşarak kutlama sevincini çoğaltabiliyor.

Bu etkinlik de ücretsiz katılım imkanı sunuyor. Bununla birlikte ailelerin önceden rezervasyon yapması gerekiyor.

Türkiye İş Bankası Müzesi’nde Bayramın Ruhunu Keşfedin

Türkiye İş Bankası Müzesi, Cumhuriyet temalı atölyeleriyle çocuklara bir başka müze rotası sunuyor. 29 Ekim programında “Cumhuriyet Yıldızım” ve “Cumhuriyetin Kalbi” başlıkları öne çıkıyor.

Bu buluşmalar, ailelere bayram gününü müze ortamında değerlendirme fırsatı veriyor. Üstelik çocuklarla Cumhuriyet üzerine sohbet etmek için de güzel bir başlangıç oluşturuyor.

Müze, atölyelerde sınırlı kontenjan uyguluyor. Bu nedenle ailelerin yaş grubu ve kayıt koşullarını etkinlik özelinde incelemesi önem taşıyor.

Zorlu PSM’de BabyConcerts ile Çocuk Gözüyle Cumhuriyet

Müzikli bir kutlama arayan ailelerin adresi Zorlu PSM. BabyConcerts, “Çocuk Gözüyle Cumhuriyet” gösterisinde Cumhuriyet’in hikayesini klasik müzik ve baleyle buluşturuyor.

Bebekler, çocuklar ve aileler aynı salonda bayram heyecanını paylaşıyor. Yaklaşık 45 dakika süren program, küçük dinleyicilere sahne sanatlarıyla tanışma fırsatı sunuyor.

Ayrıca kırmızı-beyaz kıyafet daveti kutlamanın ortak ruhunu güçlendiriyor. Ailece müzik dinlemek isteyenler, bu gösteriyi bayram planlarına ekleyebilir.

İstanbul Cevahir’de Cumhuriyet Gökyüzünde

İstanbul Cevahir, 29 Ekim tarihinde “Cumhuriyet Gökyüzünde” atölyesini çocuklarla buluşturuyor. Etkinlik, merkezin ekim ayı Yaratıcılık Kulübü programında yer alıyor.

Bayram temasını yaratıcı bir buluşmayla değerlendirmek isteyen aileler bu seçeneğe göz atabilir. Özellikle şehir içinde bir atölye durağı arayanlar için program alternatif oluşturuyor.

Yaratıcılık Kulübü alanı 4–11 yaş grubuna hitap ediyor. Ayrıca günlük katılımcı sınırı bulunuyor. Bu nedenle ailelerin ziyaret öncesinde güncel katılım düzenini öğrenmesi fayda sağlıyor.

Piccola’da Cumhuriyet Bayramı Atölyeleri

Piccola, “Cumhuriyet Bayramı Atölyeleri” ile listedeki bir diğer kutlama adresi. Paylaşılan program, çocukları bayram heyecanını atölye ortamında yaşamaya davet ediyor.

Çocuklarıyla yaratıcı bir etkinliğe katılmak isteyen aileler bu seçeneği değerlendirebilir. Bununla birlikte yaş grubu, atölye içeriği ve rezervasyon ayrıntılarını doğrudan Piccola’dan öğrenmek gerekiyor. Böylece aileler çocuklarının ilgisine uygun bir plan oluşturabilir.

AKM’de Bayram Coşkusu 30 Ekim’de Devam Ediyor

Kutlamaları ertesi güne taşımak isteyenler için Atatürk Kültür Merkezi özel bir konser sunuyor. İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, 30 Ekim 2026 tarihinde “Benim Adım Cumhuriyet – Cumhuriyet’in Kalbine Yolculuk” programını sahneye taşıyor.

Kıvanç Tepe yönetimindeki orkestraya Sirene Filarmoni Korosu, solistler ve bale sanatçıları eşlik ediyor. Program, Cumhuriyet’in kültür ve sanat hayatına kattığı değerleri müzikle kutluyor.

Konser, AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda gerçekleşiyor. Çocuklarıyla katılmayı planlayan ailelerin bilet alırken yaş koşulunu ayrıca kontrol etmesi gerekiyor.

Müzede başlayan bir keşif, açık havada paylaşılan oyun veya birlikte dinlenen müzik… Her biri bayramı çocukların hafızasında özel bir anıya dönüştürebilir. Siz de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için çocuğunuzun ilgisini takip edin. Ardından bu ortak sevinci birlikte yaşayacağınız rotayı seçin. Yaşasın Cumhuriyet!

Günün Diğer Haberleri

Mutfaktan Genel Müdürlüğe: Uğur Talayhan’ın The Grand Tarabya Vizyonu

15:08 - TRENDS & BRANDS

Daha Az Yakan Jalapeñoların Sırrı Salsa Endüstrisinde Saklı

15:03 - EATING & DINING

Kırmızı Olması Yetmiyor: Domatesin Lezzetinde Toprağın Rolü

14:57 - EATING & DINING

Birkaç Damlası Yetiyor: Kavrulmuş Susam Yağının Lezzet Sırrı

14:53 - EATING & DINING

Fincandaki Dengeyi Değiştirin: Merkezden Kahve Demleme Rehberi

14:48 - EATING & DINING

Boğaz’da Yeni Bir İtalyan Hikayesi: Il Gattopardo İstanbul Açıldı!

11:07 - EATING & DINING

BİZ’de Jazz’da Kerem Görsev Trio: Boğaz’a Karşı Üçlü Buluşma

10:59 - EATING & DINING

Rüya İstanbul, İlk Yılında Avrupa’nın En İyi Yeni Otel Restoranı Seçildi

10:49 - EATING & DINING

Cloud 34’te Halloween: Şehir Manzarasına Karşı Gölgeler Balosu

09:32 - EATING & DINING

Karaca’nın Dönüşen Ambalajlarına Pentawards 2026’dan Uluslararası Takdir

09:30 - TRENDS & BRANDS

Izaka Terrace’ta Boğaz’ın Ritmi DJ Kabinine Taşınıyor

09:25 - EATING & DINING

Bebek Otel’de Aralık İçin Geri Dönüş Planı!

09:59 - EATING & DINING

Montiano Mistral’de Cumhuriyet’in 103. Yılına Müzikli Kutlama!

09:54 - EATING & DINING

ROKA İstanbul’da Menüye Dört Yeni Lezzet Katıldı

09:51 - EATING & DINING

BigChefs’te Lezzetin Hikayesi Bitmiyor: Atıksız Mutfağa Yakından Bakış

09:46 - EATING & DINING

OD Urla’da Hasat Sofrası: Sevilen’in Eski Rekolteleri Kadehlerde

09:39 - EATING & DINING

Ciğer Şişten İçli Köfteye: Kalbur Et’te Sıcak Bir Sofra Daveti

08:58 - EATING & DINING

Sunset Grill & Bar’da Take & Sake Night: Japon Lezzetlerine Yeni Bir Bakış

08:52 - EATING & DINING

Sis Çöküyor, Müzik Başlıyor: Chalet Garden’da Cadılar Bayramı

08:47 - EATING & DINING

Boğaz’da Sonbaharın Tadı: Rüya İstanbul’dan Anadolu’ya Uzanan Menü

08:39 - EATING & DINING

Londra ve Dubai’den Sonra Boğaz: Il Gattopardo 21 Ekim’de İstanbul’da!

14:31 - EATING & DINING

Chalet Garden’da Cumhuriyet’in 103. Yılına Bora Öztoprak İmzası

11:53 - EATING & DINING

Montiano Torbalı’da Bağların Ritmi Yükseliyor: Zafer Zencirli ile Müzik Başlıyor

11:37 - EATING & DINING

Bomonti’de Seul Enerjisinin İlk Yılı: Seoul Kitchen 1 Yaşında!

11:35 - EATING & DINING

Gün Batımından DJ Kabinine: After Sunset’te Müzikle Dolu Gecceler

11:21 - EATING & DINING

Galataport Alışveriş Günleri Başlıyor: 21–25 Ekim’e Özel Fırsatlar

11:10 - EATING & DINING

Ulus 29’da Zamana Yolculuk: Antinori’nin Altı Asırlık Mirası

11:06 - EATING & DINING

Da Mario İstinyePark’ta Altı Asırlık İtalyan Mirasına Sofrada Yolculuk

10:58 - EATING & DINING

İki Mutfak, Beş Michelin Yıldızı: TURK’te Tek Geccelik Buluşma

12:44 - EATING & DINING

Montepulciano’nun Zeytinyağı Hikayesi Türkiye’ye Uzanıyor

12:40 - EATING & DINING