12’nci Restoran Haftası Başlıyor

Türkiye’nin ilk gastronomi festivali olan Restoran Haftası’nın 12’ncisi 1 Haziran’daŞehrin gelenekselleşen ve merakla beklenen bu lezzet buluşması bu sene de çok lezzetli bir deneyim sunacak.

EATING & DINING - 3 yıl önce

Restoran Haftası, bu yıl “Paylaşacak Çok Şey Var” sloganıyla “paylaşmak” temasını sahipleniyor. Hellmann’s ana sponsorluğunda ve Dude Table tarafından gerçekleştirilen etkinlik 25 Haziran’a kadar sürecek. 1 Haziran’da İstanbul başlayacak Restoran Haftası 10 Haziran’da İzmir ve Ankara’da lezzet severlerle buluşacak.

Menüler

Restoran Haftası süresince Türkiye’nin önde gelen seçili katılımcı restoranları, etkinliğe özel olarak menüler oluşturdular. Restoranlarda 130 TL’lik bireysel menüler ve 180 TL’lik paylaşımlı menüler bulunuyor. Bu menüler de bitki bazlı menüler ve atığı azaltılmış menüler olmak üzere 2 farklı menü deneyimi sunuyor. Hangi menüyü seçerseniz seçin “paylaşmak” teması kapsamında hazırlanmış uygun fiyatlı bir menünün tadını çıkartacaksınız. Bu yıl Restoran Haftası menülerinin teması; Hellmann’s gıda prensipleri ve Unilever Food Solutions tarafından hazırlanan Geleceğin Menüleri 2023 global raporunda yer alan trendlerle de örtüşüyor.

 

Just BBQ – Mega Tiftik

 

Etkinlikler

100’den fazla restoranın özel menüleriyle katıldığı Restoran Haftası’nda aynı zamanda birbirinden farklı etkinlikler de gerçekleştirilecek. ‘’Pop- up’lar’’, ‘’Şef Atölyeleri’’, ‘’Açılış Etkinlikleri’’, ‘’Hellmann’s ile Paylaşacak Çok Şey Var Etkinlikleri’’… Aynı zamanda restoranlarda ve partner iş birlikleri ile ünlü şef buluşmaları, konu uzmanları ile sohbetler, gastronomi üzerine yeni deneyimler yaşayacağınız etkinlikler sizleri bekliyor olacak.

Dekk

 

Etkinlikler, İstanbul Dekk’te Yaza ve 12. Restoran Haftası’na Merhaba partisi ile başlıyor. 3-4 Haziran’da gerçekleşecek parti herkese açık olacak ve keyifli müzikler eşliğinde farklı lezzetler deneyimleyebilecek. Etkinlik kapsamındaki pop up’larda Antakyalı restoranların lezzetlerinin de tadına bakılabilecek. Deprem bölgesindeki yeme içme sektörünün yeniden ayağa kalkabilmesi amacıyla davet edilen restoranların arasında; Salah KebapHumusçu Nedim UstaÇınaraltı Künefe Yusuf Usta ve Ayda İçli Köfte yer alacak.

Şef atölyelerinde şeflerin lezzetleriyle birlikte hoş sohbetlerini de paylaşacaksınız. Paylaşacak Çok Şey Var sloganıyla Restoran Haftası için menü geliştiren 3 ünlü şef, restoranlarında gerçekleştirecekleri atölyede Restoran Haftası menülerini misafirlere açık mutfaklarında deneyimleyerek hazırlayacak. Şef Ali Ronay ile Ronay’s Deli’de, Şef Bora Bozankaya ile Banko Burger Erenköy şubesinde ve Şef Hazer Amani ile FireRoom Ataşehir şubesinde bu deneyimi yaşayabilirsiniz.

 

 

Şef Ali Ronay

Şef Bora Bozankaya


Şef Hazer Amani

 

 



YouTube yemek kanalı olan Ayaküstü Lezzetler’in içerik üreticisi Oğuz Yenihayat, Ronay’s Deli’de gerçekleşecek mutfak atölyesinde Şef Ali Ronay ile katılımcılarla Restoran Haftası menüsü ve teması hakkında sohbet edecek. Seyahat ve Yaşam Kültürü Yazarı Bahar Akıncı ise BigChefs’te, restoranın mutfak koordinatörü Murat Aslan ile Restoran Haftası için hazırladığı özel menü hakkında sohbet edecek. Bu keyifli ve lezzete dair sohbetler kaçırılmaması gerekenlerde.

 

İzmir‘de ise 10 Haziran’da DatDat’ta açılış etkinliği gerçekleşecek. Banko Burger Şefi Bora Bozankaya ve Unilever Food Solutions Şefleri Hellmann’s sosları ile atığı azaltılmış ve bitki bazlı lezzetleri, Restoran Haftası misafirleri için hazırlayacak. Gün boyu müziğin de eşlik edeceği açılış partisine DatDat’ta bulunan; Babongo, Banko Burger, Box of Pasta, Coni&Co ve Zemin Restoran Haftası menüleri ile katılacak. İzmir ile eş zamanlı olarak Ankara’da Restoran Haftası’nın açılış etkinliği IF Sokak’ta gerçekleşecek. IF Sokak ve Unilever Food Solutions şefleri Hellmann’s sosları ile dünya mutfağından paylaşımlı lezzetler hazırlayacak. Herkese açık olan etkinlik alanında sunulacak lezzetler ücretleri karşılığında gün boyu müzik eşliğinde deneyimlenebilecek.

Etkinliklerin detaylarını incelemek için tıklayın

Pop Up’lar

 Salah Kebap

Humusçu Nedim Usta

Çınaraltı Künefe Yusuf Usta

Restoranlar Dekk’te gerçekleşecek a çılış etkinliğinde bölge lezzetlerini sunduktan sonra seçili Restoran Haftası noktalarında 1 hafta boyunca pop-up olarak hizmet verecekler. Bu 4 özel restorandan Salah Kebap, 5-9 Haziran tarihleri arasında Ataşehir’deki Beeves Grill & Brasserie’de taze etle çekilen Zırh Kebabını ve mezelerini hazırlayacak. Bir diğer restoran Humusçu Nedim Usta, aynı şekilde 5-9 Haziran tarihleri arasında Banko Burger Erenköy’de olacak ve Antakya’nın en meşhur yerel lezzetlerinden biri olan humusu hazırlayacak. Çınaraltı Künefe Yusuf Usta ve Antakya’ya özel peyniriyle hazırlanacak künefesi olmazsa olmaz. 5-9 Haziran tarihleri arasında Alaf Kuruçeşme’yi ziyaret ederek Çınaraltı Künefe Yusuf Usta’nın hazırlayacağı lezzetlerin tadına varabilirsiniz. Son Hatay restoranı ise Ayda İçli Köfte. 5-8 Haziran tarihleri arasında Snob Street Food Bağdat Caddesi’nde yerel malzemeler kullanarak içli köfte hazırlayacak. Antakya’dan gelen özel restoranların benzersiz lezzetlerini kaçırmayın!

Günün Diğer Haberleri

Metropolis’in Binlerce Yıllık Hasat Ritüeli Lucien Arkas Bağları’nda Yeniden Canlanıyor

18:00 - EATING & DINING

Cunda’nın Gastronomi Hafızası: Bay Nihat Restaurant

17:52 - EATING & DINING

İstanbul Geccelerinin Ritmi Bu Hafta After Sunset’te Atıyor!

17:49 - EATING & DINING

Yemekten Müziğe, Şaraptan Tasarıma: Madhu’s İstanbul’da Bütün Gecce Tek Deneyim

11:14 - EATING & DINING

ROKA’nın Teishoku Set Menüleri Haftanın Her Günü Sofrada!

11:12 - EATING & DINING

Fotoğraf, Tasarım ve Gastronomi Monochrome’da Aynı Karede

11:08 - EATING & DINING

1927’den Bugüne Değişmeyen İstanbul Klasiği: Borsa Restaurant

11:02 - EATING & DINING

Karaca Blendy Personal ile İçeceğini Hazırla, Yanına Al!

10:57 - TRENDS & BRANDS

Festivalin En Lezzetli Durağı BigChefs Erzurum’da!

10:55 - EATING & DINING

Swissotel The Bosphorus’ta İki Gün Sürecek Eğlence: Festibağ 4. Yılında!

09:56 - EATING & DINING

Bodrum’da Cuma Planı Belli: Ezi’de Lezzet ve Müzik Bir Arada

14:26 - EATING & DINING

Karıncalı Sorbe Krizi: Michelin Yıldızlı Restoran İçin Kritik Dava

11:42 - EATING & DINING

Side’nin Gastronomi Rotasında Özel Bir Durak: Zula Gastro

11:33 - EATING & DINING

Noma’da Yeni Dönem: 12 Mevsim, Sürekli Değişen Menü ve 990 Dolarlık Hesap

11:27 - EATING & DINING

Et Tutkunlarının Anadolu Yakası’ndaki Buluşma Noktası: Kalbur Et

11:21 - EATING & DINING

İstanbul’un Yüzyıllık Lezzet Hafızası BİZ İstanbul’da Yaşıyor

11:17 - EATING & DINING

Alaçatı’da Yazın En Güzel İkilisi: Sokak Lezzetleri ve Kalben!

18:11 - STYLE & CULTURE

Londra’da Üç Yıllık İtalyan Hikayesi: Paper Moon Yeni Yaşını Kutluyor

18:02 - EATING & DINING

Side’de Cuma Geccesinin Ritmini Metty & Beatitpunk Belirliyor!

18:00 - EATING & DINING

After Sunset'te Hafta Sonu Evren Katırcıoğlu ile Başlıyor

10:28 - EATING & DINING

Alaçatı'nın En Estetik Kaçış Noktası: Monreve Alaçatı

09:32 - DESTINATIONS

Frankie, Yeni Menüsü ve Atmosferiyle Yazın Vazgeçilmezleri Arasında

09:24 - EATING & DINING

Liman Club'da Afro Night ile Yazın En Ritmik Geccesine Hazır Olun!

09:21 - EATING & DINING

Vanilya Çubuğunun Arkasında Yatan Şaşırtıcı Hikaye

10:03 - EATING & DINING

Dünyanın En Lezzetli Yemeklerinin Ortak Sırrı: Umami

09:53 - EATING & DINING

Çıtır Kabuğu, Yoğun Aroması ve Hikâyesiyle Sourdough Fenomeni

09:49 - TRENDS & BRANDS

Volkanik Topraktan Michelin Masasına: Dünyanın En Özel Domatesleri

09:44 - EATING & DINING

Şeffaf Buzun Sırrı: Lüks Barlar Neden Clear Ice Kullanıyor?

09:43 - TRENDS & BRANDS

Kalp Dostu Beslenmenin Vazgeçilmezi Olan 8 Süper Besin

09:33 - TRENDS & BRANDS

Sushi Hakkında Bildiklerinizi Unutun: Gerçek Hikayesi Çok Farklı!

09:30 - EATING & DINING